Reklama

Reklama

V zajetí kouzel - Série 2

(série)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V poutavé druhé řadě seriálu "V zajetí kouzel" se vracíme do kouzelné země Filorie. V návaznosti na šokující závěr první série Quentin (Jason Ralph) zjistí, že život jeho přátel visí na vlásku poté, co ve Filorii došlo k jejich otřesnému setkání s Netvorem. Zatímco jim Quentin spěchá napříč filorijským lesem na pomoc, Julia (Stella Maeveová) chce s Netvorem uzavřít dohodu, aby zajistila Reynardův konec. Naši mladí mágové pokračují ve své dobrodružné cestě, na níž je čeká řada nových prokletí i kouzelných světů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (4)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.série nám přináší plno nových zápletek. Umírá mnoho postav, mei něž třeba patří má oblíbená, (de facto tehdy TOP 1) Marina, a velmi brzy i Martin. Tím ovšem problémy našich hrdinů nekončí. Už od počátku, kdy naši hrdinové došli do Filorie, se z nich stávají králové (Quentin), královny (Alice), ale i Velekrálové (Elliot) a velekrálovny (Margo) Fiolorie. Pro poslední dva zmíněné se stává vládnutí hlavní náplní života. Musí vysvobodit Filorii z chudoby a zaostalosti, což se jim moc nedaří, zvlášť, když mají na každém rohu nepřátele. Quentin mezitím musí řešit jiný problém, a tím je Martin. Julia se stala jeho věrnou služebnicí (pod domluvou), a také jí hrozí, že se poddá bolesti a raději přijde o lidskost, než aby se tak stalo. I zde to jde, když si nechá vyjmout clonu. Martin jí k tomu velmi svádí, ale po jeho smrti se už tak nestane a Julia proto i nadále trpí. Smrt Martina však způsobila úmrtí Alice, a to zase zničí Quentina. A tak dále, a tak dále, dokud se Alice opět nevrátí a dokud Julia při zákroku nepřijde o zmiňovanou clonu. Bez ní je chladná, krutá, a nemilosrdná. Ke konci se jí sice vrátí, ale bolest je tím jen vyšší. Problémy s Filorijskými nepřáteli, zejména bohy, jsou vyřešeny, ovšem jen zčásti. Po smrti bohů je svět odpojen od magie. Tedy, skoro, Julia ukazuje opak. Margo a elliot jsou opět krály, poté, co byli na krátkou chvílí vyhnáni, ale jsou v obklíčení jinými nepřáteli, vílami. A tak dále, a tak dále, a také víme, že Elliot má manželku, Fin, jež mu byla předurčena po dohodě s kovářem. Chudák Margo, trochu žárlí. A najednou má Elliot čekat dítě, a jejda, musí uzavřít další manželství, a to s chlapem (...). ZÁVĚR: Až na šílené množství nových nutných prvků (Polygamie, homosexuálství, nevyjímaje černochů, i když to mi zrovna moc nevadí, ale také bisexualita) má seriál potenciál. Krásná Margo, hezká Fin, půvabná Alice s Julií, jen smůla, že tam není sexy Marina, a sympatický Elliot, či správný otrava Penny. Jen ten Quentin, ač má dobrou povahu, mi prostě nesedí. Asi je to hercem. Ale to strpím. 90 procent, 5 hvězd (i když těsně). ()

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herci hrozní (děvčata jsou aspoň oku lahodící), triková složka velmi skromná, všechny díly mají rutinní skladbu a často ani to ne - proč tedy pokračovat? Rozvíjení děje mě minimálně zaujalo, všechna ta neuctivá žánrová poťouchlost umí být i zábavná, leckdy až dětinským způsobem (božsky faun nasere do kouzelného pramene, kentaur si uleví během hovoru, ...). Druhá série je taky hodně přisprostlá, ovšem v kombinaci s nulovou nahotou jde o záležitost poměrně úsměvnou. V závěru série ztrácí trochu dech, doufám, že jde jen o důsledek rozmělnění řídkého děje do nutného počtu dílů. ()

Reklama

Galerie (163)

Reklama

Reklama