Reklama

Reklama

Top Gear: Patagonský speciál

(pořad)
  • Velká Británie Top Gear: Patagonia special
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2014, 120 min

Na počest motorů V8 vyráží trojice moderátorů pod vedením Jeremyho Clarksona v ojetých vozech s těmito motory napříč Argentinou do nejjižnějšího města světa - Ushuaiy. Čeká je 2400 km přes Andy až do Ohňové země... Dnes se ocitneme v Argentině ve městě Bariloche, kam přijíždí trojice moderátorů a vydává se na dlouhou cestu. Při té by rádi uctili mizející motory V8, proto použijí tři ojetiny právě s těmito motory. Jeremy přijíždí s nadčasovým Porsche 928 GT, Richard s poněkud přehnaným a jasně zeleným Fordem Mustang Mach1 a James překvapivě s rudým dvouturbovým Lotusem Esprit. Před jízdou si zkritizují vozy, poté míří do 210 km vzdáleného domu, kde se ukrýval Butch Cassidy. Užívají si krajinu, silnice a své vozy, čeká je ale nelehká cesta plná nástrah a problémů... (TV Prima)

(více)

Recenze (48)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Krásná bomba mezi oči všem kritikům, kterým se nelíbí, jak hrozně je tento pořad umělý a neautentický. Závěr byla jedna velká napínavá jízda, kde možná nešlo přímo o život, ale rozhodně šlo minimálně o zdraví, kde kluci ujížděl argentinskému lidu lačnícímu po krvi. Výběr vozů vskutku zajímavý. Na samotný vrchol speciálů bych ovšem tento díl rozhodně neřadil. Přesto rozhodně příjemné pokoukáníčko. Když je tato trojice pohromadě, tak je snad zhola nemožné, aby se divák alespoň trochu nebavil. [75 %] ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Doslova ty nejzábavnější dvě hodiny sledování tří idiotů v autě, jaké jsem kdy zažil. A k tomu hodně drsný konec, podtrhující nepovedenou cestu. This is television, people! 10/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi mi připojil brzdu na klaksón? - Ano, jistě." Je k jízdě po štěrku, horách, bažinách a sněhu lepší Porsche 928 GT, Lotus Esprit nabo Ford Mustang? Odpověď asi nikoho nepřekvapí - je to Citroën 2CV. Mne však nejvíce překvapil výkon nízkopodlažního Lotusu, který se s nástrahami trati vyrovnal nečekaně snadno. Jinak mne tři bludní Angličané zase dokázali pobavit a to zejména vzájemnými schválnostmi, jízdě na koních či intelektuálskými rozhovory na téma - proč mají pstruzi ze šneků hemeroidy. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

První část byla na 5*, druhá ale za mě slabší, možná na 3*, tudíž dávám střed a to 4*. Poté, co Mayovi jeho Lotus uletěl na mokré silnici, pobavila Clarksonova hláška "Ten teď určitě sedí ve vlastních výkalech." Také bavilo tankování Hammondova Mustangu, kdy si z něj jeho kolegové dělali legraci s muzikou a kopulačními pohyby. A samozřejmě, že zmiňování Butche Cassidyho velmi potěšilo. P.S. Porsche 928 GT byla moc hezká kára (měli jsme ji doma s bratrem jako model autíčka, tak snad i proto mě Patagonie tak bavila). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Parádní přes tisíc kilometrů dlouhá jízda přes nejjižnější části Jižní Ameriky mně neskutečně bavila. A i když podařená trojka má za sebou skutečně obří štáb (což divák neplánovaně uvidí na konci) a i když ne všechny ,,nehody"" se staly opravdu náhle, klobouk dolů před tímto filmem, protože to natáčení muselo být náročné samo o sobě vzhledem k odlehlosti a náročnosti terénu. No a co s tím koncem? Jeremy je provokatér, to se ví. Nejednou naprdnul Frantíky i Němce a tak se dalo čekat, že v Argentině nebude vystupovat jako řádný turista... Ta SPZ byla provokace, o tom žádná, každopádně reakce byla fakt drsná a přímo úměrná temperamentu místních :-) ! Za mně je to samozřejmě za 5 rychlostí! * * * * * ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po událostech na americké benzínce patří Patagonia Special k těm nejdramatičtějším speciálům který nám produkce Top Gearu kdy naservírovala. Výlet napříč Patagonií se třemi auty disponující motory V8 (Ford Mustang MACH 1, Lotus Esprit a Porsche 928) se ke konci zvrhl v útěk o holý život. ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele

U minulého dílu jsem označil za nejlepší scénu jízdu na koních. Tentokrát to bude asi stejné. I přes to, že je to 5 sekundová tragikomedie v podání Jamese. Bohužel to podstatné z celého speciálu se nekonalo a zřejmě i nedostatek materiálu dělá z Patagonie jeden z těch horších speciálů, obzvláště po tak výborných předešlých tripech v Africe nebo Barmě. Bohužel i v Argentině je spousta hloupých lidí. Na druhou stranu jsme také viděli něco co nebylo ve scénáři a šlo o 100% autentičnost, což je věc kterou v Top Gearu postrádám už více sérií. ()

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Sice jsem dal 4*. Ale jinak ten to díl mi přišel poněkud slabší. Asi proto, že Argentina a Chile jsou poněku civilizovanější než třeba Bostwana, Bolivie a nebo Barma. Silnice jsou místy úplně ukázkový. Ale nedivím se, sehnat nějakou lokalitu na speciál, která by mohla konkurovat těm předchozím, půjde už stěží. Ale i tak jsem se bavil. Hlavně opět scéna s koněm... :-D ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pořád je to Top Gear,pořád je to nadstandardní zábava - tentokrát navíc s dramatickým a nečekaným závěrem,ale po celou dobu jsem měl prazvláštná pocit,že to prostě není úplně ono (a to jsem u Top Gearu nikdy neměl).Ačkoliv sem se nevídaně těšil a jsem schopen těmhle třem pánům odpustit prakticky cokoliv,tohle je suveréně nejslabší speciál - tím spíš po geniální Africe a Barmě...70% ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Na slzy sice málem došlo, ale nikoliv od smíchu. Překvapivě silný moment, kdy Jeremy odůvodňuje svůj výběr Porsche. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak, a je to tady. Dnes jsem byl svědky toho nejslabšího speciálu ze všech, který je ale ve výsledku stále velmi nadprůměrný. Nahranost situací už z toho není tak cítit (což je dobře), ale co je cítit, je to, že je tady zároveň i nějak méně vtipu (ale zábavné to rozhodně je). SKvělých scén je tu spousta - přejezd přes most tam a zpátky, přejezd přes řeku na náklaďácích, Clarkson hrající si na Butche (zejména u jeho rodného domu, kde jezdí autem kolem dokola), nebo Hammondovi věčné opravy. Naopak co působilo přehnaně, to bylo vylodění z trajektu, sice autentické, ale nepůsobilo to tak, jak nejspíš mělo. Ale ten konec, nečekaný pro všechny, nejvíc ukázal přechod mezi humorem (zhruba hodina a tři čtvrtě) a něčím hodně vážným, co není sranda (zhruba posledních dvacet minut). Vím, že za to ti šedivějící a stárnoucí pánové nemohou, ale i tohle přispělo k tomu, že je to nejslabší speciál. Mě to bavilo, ale mrzí mě, že musím dát jen čtyři, protože plný počet hvězd si tento speciál tentokrát opravdu nezaslouží a v porovnání například s Barmou nebo honbou za pramenem Nilu je to opravdu docela velký pokles, takže tomu dám 75%, neboť vtip tomu neschází, i když dochází. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Klasický Top Gear. Tentokrát si hrajou Butche cassidiho a Sundance Kida. Sranda, ftikpy, tymova prace. Konec je vsak nejzajimavejsi ze vsech specialu. Taky co cekat, kdyz Clarksona & spol. zase jednou slapnou vedle po neustalem ftipkovani na stranu Argentiny. Rozhodně lepší než Barmsky special. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

TopGear mám moc rád, proto píšu hodně nerad, že toto byl snad nejslabší speciál co jsem viděl. Věřím, že za to může vyhoštění z Argentiny, které rozhodně nebylo na konci (když už měli natočeno :)). Osobně jsem přesvědčen, že mělo následovat (a bylo plánováno) mnohem víc zajímavějšího. Kdo zná Barmu, muže srovnat kolik procent děje se jelo a kolik stavělo most. Nicméně tady bylo třeba vytáhnout záběry a situace, které by normálně zůstaly na dně střižny. A díky tomu to tak také vypadá. Zlom (nastavované kaše) je cítit ve chvíli, kdy Jeremymu "zmizí" SPZ z auta (ona v jednom záběru jakože upadne sama, ale ti co čtou Jeremyho Twitter, tak vědí ;)). Tohle nebyl TG jaký znám... a může za to ta aféra (viz závěr) díky které bylo vše při zemi a upjaté. ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

No neviem, prvá časť mi prišla viac zaujímavejšia, záživnejšia a viac humorná. Prvá časť mi proste viac pripomínala Top Gear. Druhá časť sa ale trochu tiahla a pre mňa tam bolo veľa zbytočností. Ale no čo už. Takých 75 % si to zaslúži. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Patagonia je snad nejhorší speciál Top Gearu – absolutně bez nápadu, bez vtipu. Celej ten díl je hrozně absurdní, nelogickej, nesmyslnej, navíc všechno, co se tu objevilo, jsme už někde viděli. Jednu hvězdičku dávám za ten konec (kterej sice nebyl ve scénáři, ale aspoň se konečně něco dělo). Konec ale bohužel přišel po dvou hodinách nebetyčný nudy. ()

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Když máte pověst buřičů a sejdou se dohromady až neuvěřitelné okolnosti, máte zaděláno na kvalitní lynč kdesi v Argentině, kde i policie zmůže totální hovno. Škoda, že to takhle skončilo, věřím, že i když celý nápad dílu nebyl originální a všechno už jsme viděli, že na konci si hoši vymysleli, něco co by nám vytřelo zrak a všichni bychom byli spokojení. Ale jelikož konec byl poznamenaný tupostí Argentinců, dostali jsme dva tempem rozvláčné díly, kde vám největší radost udělalo Jamesovo zranění. Nicméně jsem měl zase pocit, že sleduji díl, který nebyl tolik založený na pevně daném scénáři, což už se mi u Top Gearu dlouho nestalo! A po Americe máme další akční konec, takže tři hvězdičky a vztyčený prostředníček směrem k Panské 895/6, 110 00 Praha 1, kde má Argentina velvyslanectví. ()

Reklama

Reklama