Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 1

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Recenze (111)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chlapci a dievčatá, chcete sa báť, chcete prežiť mrazivý zážitok, posr@ť sa od strachu? Pustite si Smotánku. Pretože táto found footage má od vyvolávania strachu asi tak ďaleko, ako pedofil ku žene v menopauze. Toto sa nehodí ani na združenie pionierov! ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Found footage subžánr je už vyzobanej jak slunečnice. Respektive, čím více epigonů se na něm snaží přiživit, tím více klesá jejich invence a snaha přijít s něčím, byť jen trochu neokoukaným. Kolem Šibenice se dělal celkem humbuk a film byl očekáván s velkými nadějemi, ale bohužel je to zřejmě to nejnudnější, co současná přehlídka hand cam pokusů vůbec nabízí. Doporučuju vyhnout se. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Gallows paradoxne najviac uškodila jeho reklamná kampaň (narážam na ten prvý „červený“ trailer s plačúcou dievčinou), kde dlho nebolo jasné, či vlastne pôjde o found footage alebo nie a ktorá hlavne sľubovala „skutočne hrôzostrašný zážitok“. A nakoniec to je najtypickejší z najtypickejších found footage hororov, ktorých sa ročne urodia desiatky a všetky sú na jedno kopyto. Gallows akurát situuje dianie do prostredia strednej školy, ktorá už sama o sebe nemôže vyzerať veľmi strašidelne a titulné postavy v ňom stvárňujú neuveriteľne otravní teenageri, ktorým namiesto fandenia prajete okamžitú smrť (hlavne mladý blbeček, ktorý to všetko natáča a nevhodne komentuje). Inak sa tu nedeje nič čo by akokoľvek prekvapilo. Samotné strašenie nemá veľký zmysel a omieľa len tisíckrát zaužívané postupy, kde ústredný duch prvú hodinu niekoho zhodí z rebríka, z ničoho nič sa zjaví za rohom alebo omotá lano okolo kulís, aby sa v závere mohol aj skutočne pomstiť a pozabíjať väčšinu postáv. Posledná štvrťhodina nie je až tak márna, obsahuje jednu skutočne infarktovú ľakačku a oceňujem, že sa film snaží aspoň o aké také budovanie mytológie (aj keď absolútne neoriginálnej), no následne to skazí pointa doslovne vycucaná z prsta a samotné záverečné minúty mimo školy, ktoré už pôsobia vyslovene na smiech. Gallows síce vyslovene neurazí a vo found footage sme videli už oveľa väčšie sračky, akurát tie nikto neposiela do kina. Dianie tu je síce v rámci možností FF kamery celkom prehľadné, ale to rozhodne na dobrý horor nestačí. No čo čakať od found footage, v ktorom partia divadelníkov ostane zamknutá na strednej škole, no nie? CELKOVO: 2* (4/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Šibenice“ se po nějaké době změní v klasicky jednoduchý snímek o tom, že se skupina lidí snaží uniknout z budovy, ale něco jim v tom brání. Kamera je roztěkaná, lidé udýchaní, vyděšení, lekačky jsou místy skutečně trapné. Nemůžu si pomoct, ale až na úvodní nápad s divadelní hrou, je tohle jen další obyčejná snaha vyděsit něčím, co v konečném důsledku strašidelné není. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět zabitej naprosto fádním provedením. Nevim, kdo si myslel, že je dobrej nápad dát kameru do ruky prototypu americkýho středoškolskýho blbečka, kvůli němuž je úvodních třicet minut ještě méně snesitelných, než bývá u found-footage filmů zvykem. Situace se moc nelepší ani po příchodu do školy, kde se Cluff s Lofingem vehementně snaží vybudovat atmosféru, ale skrz dost nešokující lekačky se to moc nedaří. Je to škoda, zvlášť když poslední čtvrthodina není vůbec marná a z celkového vyústění příběhu minimálně zamrazí. 40% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Neviděl to tak zle. Pochopitelně musíme brát v úvahu, že v žánru found footage se už moc vymyslet nedá, je to jednoduché, krátké, plné levných jump scarů a amatérských hereckých výkonů a ve výsledku je vidět celkem roztřepaný hovno. Ale když na to budete rezignovat, tak se můžete v klidu posadit, vypnout mozek, zhasnout světlo a nechat se zavřít do tohoto divadla, kde vám půjde o krk. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Bez problémů koukatelný FF. Vcelku originální příběh a celej film má dobrou atmosféru. Čert vem pár přešlapů, nad kterýma zůstává rozum stát. Místní "kritici" vychvalující do nebes IT FOLLOWS hodnotí Šibenici jednou hvězdou. Nechápu. V rámci subžánru je to docela dobrej průměr. 50% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Strašně levná duchařina, která díky kinům vydělala neskutečný prachy, dle mýho absolutně nezaslouženě. Protože bylo otravný jak se pomocí kamer v ruce a temnejch místností snažili opět navodit pocit úzkosti, kterej se ale nedostavil. Přitom tenhle styl mi nevadí. Celý se to dalo předvídat, takže jsem doufal v jakýkoli překvapení, bohužel. Herci na úrovni nás obyčejnejch lidí, zahráli bychom to možná ještě líp. Nejspíš až ta poslední scéna v domě měla svý kouzlo, i když to bylo až moc přefantazírovaný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

trailer vypadal slibně a i řes značnou skepsi způsobenou všemi těmi nedobrými FF "horory" z posledních let jsem dal Šibenici šanci...bohužel výsledek je úplně stejný,nebo v spíš v mnoha ohledech ještě horší než u většiny podobných kousků.I přes stopáž je první půlka rozvleklá až nudná a ve chvíli kdy už by se mělo začít trochu bubat je to zase jen nikterak originální nuda s pár lekačkami,které ale nejspíš nikoho moc nevyděsí.Nejlepší srovnání mi vychazí se čtvrtým dílem Paranormal Activity...20% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Šibenice je všech ohledech špatná! Vůbec netuším, jak jsem na tento druh snímku vůbec narazil, ale když jsem jej shlédl, nestačil jsem se divit, jak nelogicky všechno ve filmu běží! No to prostě musíte vidět a neuvěříte! :-D I když možná se někdo, komu se to bude líbit, určitě najde... 15% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Můj problém s found-footage samozřejmě nekončí,ale někdy prostě zmerčim film,líbí se mi nápad,a nečtu komenty,kde se spolehlivě dozvim,co je film vlastně zač.Takže Šibenice začla,a okamžitě sem věděl ,odkud vítr vane.Tak deset minut sem bojoval s pokušením film stopnout,ale dokoukal sem.Spíš horší průměr to je,ukřičená/že by českej děs dabing,nebo je to i v originálu/,napětí tam nějaké je,ale že bych z toho uslintával,to ne.Podle mě,to,že se to nedostalo do kin,má logiku.40%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Předvidatelné až hrůza, sice ten konec byl poměrně zajímavý, ale celek hodně slabý, k tomu zase ta kamera proč sakra v každým druhým hororu s tím otravují kdo se má na to pořád koukat. Postavy strašně otravný a ukecaný. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První hodina - brutální nuda. Ne, fakt, celou první hodinu je jen jedna zajímá věc - na found footage je tady celkem uvěřitelná kamera (a konečně někoho napadlo udělat to, že by se kamera vybila!). Jinak ale nefunguje nic - napětí nikde, postavy na zabití, lekačky úplně předvídatelné a trapné... A o nějaké atmosféře ani nemůžu snad ani psát... Nelogičností jak smetí (proč nešli zničit okno? ta ve škole jsou normálně...). Pak se ale stane zásadní zvrat, ti nejblbější skapou a začnou se dít celkem zajímavé věci + pár originálních prvků (snad v žádném found footage, ba ani v hororu jsem neviděl, že by se někdo dostal ven, ale vrátil se dovnitř a tady to bylo celkem uvěřitelně vymyšlené). No a tak se dostaneme k závěru, SPOILER kde se hlavní postava zachová jako kokot a hned skape KONEC SPOILERU. Rozuzlení není bůhvíjak dokonalé, ale celkem postačí. Ale nelogičnosti nás neopouští, třeba proč z toho pódia nezdrhne pryč nebo ta klasická u found footage - proč tu zkurvenou kameru nezahodí... Upřímně, je to neskutečně nudné a místy i trapné, ale pár zajímavých prvků + závěr tomu získali jednu hvězdičku. A upřímně, byl to lepší zážitek, jak ta megasra*ka Skryté zlo... ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole, tak tohle je moc. Nechcete s tím už přestat? Už bylo dost Found Footage. Dnešní mladá generace už ani jiný subžánr znát nemůže. The Gallows je perla fakt už jen tím marným příběhem, trapnou zápletkou a ještě trapnějším strašením. Na facku jsou i herci, které našli režiséři na ulici a řekli jim, ať si jdou zahrát do jejich filmu, budou slavný a bude to úžasný přivýdělek. Mám pro vás jen jeden vzkaz, kluci: Už nic netočte!!!! Stejně nemáte originální nápady, cokoliv co jsem zde viděla, už mě prostě nemůže vystrašit a vážně mě mrzí, že tam ta snaha prostě ani nebyla. No a ta finální divadelní scéna!!! Mmm, bravo, nic horšího už letos asi nepříjde. Alespoň se to tvářilo umělecky. Super ztráta času. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

FF formát na mne velmi dobře funguje a obvykle mne děsí k smrti, ale tohle je jednoznačně ten nejhorší FF, jaký jsem kdy viděla. Hlavní aktér za kamerou je kokot na přesdržku, takže si tajně přejete, aby první oprátka patřila jemu. Stupidní úryvek dialogu ze hry vám na samém začátku vyzradí konec. Jedinou dobrou lekačku vám vyzradí "červený" trailer. Námět je stejný, jako už mnohokrát u FF. Hrdinové bloudí v baráku, ze kterého se nedá dostat. Opravdu celý film nepotkají ani jedno okno. Dřív se derou do větrací šachty, než aby vylomili některé zamčené dveře a vyskočili oknem v přízemí. Lítačky bez zámku také nejdou otevřít, protože je drží neviditelná síla. Stejná síla vás uprostřed velkoměsta připraví i o signál, a znepřístupní i pevnou linku. Následuje série triků, jež jsme už všichni viděli, a proto je dokážeme správně predikovat - otevírající se skříňky, mizející stíny, levitující těla, zavírající se dveře, televize hrající i bez připojení. Následně duch zaútočí, a jeho motivace je tak plitká, jak vás napadne na první dobrou - ano, je to pomsta, a ano, je to pomsta po 20 letech na dětech tehdejších aktérů. Vyslovení jména oběti celý tem randál spustí, což je jedno z dalších klišé, ani je nebudu jmenovat všechny. Blair Witch si zachovala alespoň své tajemství, kdežto tady opravdu vidíte herce z masa a kostí, v ne moc dobrém kostýmu, jak hraje zlověstného ducha. Zdá se to být špatné téměř od samého začátku, a je to k neuvěření, ale blíže konci se to opravdu zhoršuje. A závěrem, za onen "plot twist" v pokojíku, s česáním vlasů a rádoby vyšinutým pohledem, by tvůrci zasloužili buď scenáristický workshop, nebo kopačku do koulí. Ani si nevzpomínám, kdy naposledy jsem viděla tak špatný konec filmu, že jsem se mu musela smát. 19% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Další nečekané found footage do sbírky. Nápad docela zajímavý, bohužel, originalita se postupem času skoro úplně vytratila. Zase téma uzavřené budovy, démona/přízraku s čarodějnickou/satanistickou pointou. Tedy takový mix toho, co jsme tu už v žánru měli. Navíc, aby důvodem pro celou patálii hrdinů bylo zničení scény za účelem toho, aby si hrdina Reese získal svou vyvolenou Pfeifer, to mohlo napadnout skutečně jen idiota, kterým onen Ryan bez pochyb byl. Na druhou stranu, atmosféra dopadla na jedničku. Abych se lekl natolik, že následná lehká bolest v hrudi vydržela dlouho po titulkách, to se mi už dlouho nestalo. Zuby nehty jsem se musel držet opěradel křesla, či doufat, že si v kritickou chvíli nebudu sahat na obličej, abych si zleknutím třeba nevydloubl oči. No, toť k výtečnému prožitku. Verdikt je tedy takový, že dobrá atmosféra, nápad pěkný, ale originalita úplně zatracená. 60% a radši se z toho půjdu vyspat. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Blbost a zbytečný film, který ničím nevybočuje. Je to nápad, který to byl tisíckrát. Amatérsky udělané a amatérsky zahrané. Půl hodiny se neděje totálně nic a je plná zbytečných keců, zbytečných záběrů, žádný náznak vývoje a charakteru postav. Potom se teda něco začne dít, ale furt to nic moc není. Dohromady jsou tam asi 4 slušné lekačky, což je málo. Jinak prostředí a atmosféra filmu nejsou zas tak hrozné, ale mohlo se z toho vymlátit více. Jediné, co stojí opravdu za to, je konec. Závěrečných 5 minut, kde člověka tvůrce nečekaně překvapí. Nicméně, nikdy více to vidět nepotřebuji a nedoporučuji. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Celý film jde strašně na náhodu takže parta děcek se dostane do školy (asi kvalitní škola celý den mají otevřeno a nezamyká se tam) kde se má hrát jakási divadelní hra. Jelikož jeden z kluků co tam má hrát se bojí ostudy tak se rozhodnou tam rozbít kulisy celé to spočívá v tom, že skopnou jakési rostliny v květináči rozbijou asi jakési sklo a shodí smyčku šibenice na zem tomu říkám demolice. Samozřejmě jich tam někdo překvapí a jde to do háje. Film se táhne a vraždy za moc nestojí zaujme jen ta s tou blondýnou v traileru. Pointa je dobrá, ale vede k ní hodně náhod například jak mohl ten duch vědět, že se tam v noci vloupou nebo proč se mstil na tom děcku a ne na tom otci o tom, že jsou všichni příbuzní ani nemluvím. 40 procent za tu jednu vraždu a konec jinak souhlas těch 37 procent je málo viděl jsem daleko horší horory třeba Cold Skin co měly více procent. ()

Reklama

Reklama