Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 1

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Recenze (111)

jefff 

všechny recenze uživatele

Do poslední chvíle jsem věřil, že Šibenice není tak špatná. Některé Founf Footage horory mě fakt baví, ale Šibenice je nudná. Nemá sice úplně marnou mytologii, ale zpracování je otřesné. Začátek k uzoufání nezábavný a strašení je na nule. Od odpadu film dělí skutečně málo. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut tvoří solidní základ (zajímavá synopse, skutečná událost, pověrčivost, hloupý nápad). Zbytek filmu jde pomalu ale jistě z kopce. Každá další desetiminutovka degraduje film na nižší a ještě nižší úroveň. Nelze si nevšimnout značné podobnosti s Grave Encounters (stejná kamera, stejné ozvučení, totožné scare a free&run momenty. Narozdíl od Grave Encounters zde ale nic nefunguje, na mě jedině zapůsobily první momenty nočního divadla (chodby, stíny, chabé osvětlení nouzových světel, ozvěny táhnoucí se nočními a temnými chodbami). Vše ostatní je jasně vyumělkované, divák na začátku filmu okamžitě pozná, že na tom či onom místě se dříve nebo později něco stane (pozor na ta lana tady, mohou být velmi nebezpečná...). Rozhodně nepatřím mezi lidi, kteří FF zatracují, naopak. Pokud takový film dosáhne průměru nebo dokonce lehkého nadprůměru, pak ho mohu považovat za "ne hloupý". Některé FF filmy dojíždějí na nesmyslnosti, nelogičnosti nebo totálně podělaném konci, v tomto případě se film vyplatí sledovat pouze prvních pětadvacet minut a pak ho vypnout. Už samotné zamyšlení, jak by to mohlo být dál, bude větším zážitkem než dosledování filmu do konce. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po delší době zas poměrně působivý a fungující zástupce Found Footage subžánru, který mě neiritoval svým neuvěřitelně laciným a naprosto nenápaditým zpracováním a vlastně i stupidním scénářem, kdy tvůrci ať už absencí talentu, či prostředků, vymýšleli a točili takové amatérské braky, že pomalu, ale jistě tento můj oblíbený subžánr pohřbívali, neboť jde svým způsobem o možnost pro každého natočit si svůj vlastní film jen svépomocí, s partou kámošů a jednou kamerou. To ale naštěstí není právě případ Šibenice, na které je totiž vážně znát, že všichni věděli, co a jak mají dělat a co a jak funguje, takže jde o opravdu profi výrobu, s tedy sice znovu nikterak originální zápletkou a postupy, ovšem alespoň zde fungovali pro každý film poměrně podstatné věci, jako normální nasnímání, neskrývající veškeré nedostatky za roztřesený a zrnitý obraz, rozumný střih, použití různých filtrů, zvuk odpovídající dané situaci, a tak bych mohl pokračovat, o hereckých výkonech pak nemluvě, ty jsou tu vážně na úrovni, a to nemyslím ironicky, navíc zde opravdu spolehlivě funguje napětí, a to právě díky FF zpracování, které navazuje i příjemně mrazivou atmosféru, Šibenice je zkrátka podívanou, která filmy zpracované touto formou sice nevystřelí zpět na výsluní diváckého zájmu, ale alespoň nejde o další z provarů, které poslední dobou vznikali jak a běžícím pase, tohle byla prostě slušná, působivá FF záležitost. Realitě odpovídající hodnocení je tak na 2*, vzhledem k mé slabosti pro tento subžánr ale přidám ještě jednu navrch :-). ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Neviem ako vy, ale ja som už dlhšiu dobu na podobné nezmysly zvané found footage plné nelogičností, debilných postáv a nepochopiteľných dejových zvratov doslova alergický. Iritujúce je tu už takmer všetko, ako aj xeroxovo-sériová výroba ďalších filmov s rovnakým ,,obsahom,, . ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nejpříšernější found footage horor co jsem kdy viděl. Parta příšerně přehrávajících a ječících neherců hrajících příšerné kretény pobíhá po škole a nechává se zabíjet duchem kata. To vše kvůli 20 let staré tragédii. Byl by to hloupý horor i kdyby to bylo natočeno tradičně, například hned první zamčené dveře jsou tak zpuchřelé, že by stačilo pár kopanců a vyvalily by se z pantů. Ovšem třepající se a vypadávající kamera a především vizuál jak z amatérského porna tomu dodávají ty pravé odpadové grády. Nepochopím jak se tohle mohlo někde dostat do kin. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Videné na predpremiére v Bory Mall. Vopred priznám, že neobľubujem hororový žáner a nie som ani jeho znalcom. Preto budem nazerať na tento film inak, ako zarytí hororoví fanúšikovia (akým je napr. môj kamarát, s ktorým som na predpremiére bol a Šibenica sa mu vyslovene nepáčila). Avšak ja som odchádzal spokojný. Film ma celý čas nenudil a do konca som bol v napätí. Taktiež sa mi páčilo aj využitie found footage kamery. ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Megasračka s tak hrozně napsanejma dialogama že by se za to stydělo i céčko vod Asylum. Jeden z nejhorších found footage co jsem kdy viděl. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Ja jsem v celku s celou tou fasadou nakonce spokojeny. Film sice ke konci trosku nudi protoze se jede stale dokola, ale atmosferu to ma, duvod taky, minimalni pribeh taky. A posledni scena me prijemne zvedla ze zidle. Ono to postrada nejakou tu logiku, ale to je mi celkem jedno. Ja dostal presne to, co jsem ocekaval ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Hodnocení mi v hlavě kolísá od 0 ke 2. Found footage styl lezl místy na nervy, motivace "kata" byla hodně bídná a jediné, co to mohlo zachránit, je v závěru posláno do kytek. Škoda, chvilkama jsem se docela bavil. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Prve 2/3 filmu je nutne pit redbull s kavou, aby ste nezaspali. Az v poslednej tretine filmu sa to konecne rozbehne a je to trochu aj hororove. Film ma sice koniec s nabehom na dvojku, ale nech to nikto radsej nerobi. Priaznivcov FF film mozno potesi, ale jeho odporcov utvrdi v nazore, ze FF je hlupost. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil příběh a chytrost, tak odpad!. Ale bavil jsem se a ani jednou jsem se nepodíval, kolik minut zbývá do konce. A to je nejdůležitější. Herci hráli dobře, jen nechápu, proč nenašli nějaké okno( říkali, že dveře od tříd jsou zamčené, ale dřevěné dveře snad rozbijou). ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie hlavne kvôli tomu že v trailery to vyzeralo tak dobre.Skvelý námet ja milujem takéto filmy, bohužiaľ veľmi zle podaný.Niečo ako Paranormal Activity ale toto mi prišlo blbšie.POZOR MôŽU sa vyskytovať spoilere : Absolutne nechápem zabitie najvtipnejšej postavy a zároveň pekného dievčaťa ako prvých.Zvyšný dvaja čo ostali sa mi nepáčili proste boli nudný.Tak skvelo by sa dali robiť lakačky , nato by ale museli využiť trocha make-upa na masky nie dať duchovi vreco na hlavu...Koniec totálne klišé.2* aspoň za snahu.Ale zas skvelý soundtrack.... A všimnete si ten trápny rozpočet. ()

Game90 

všechny recenze uživatele

Videné v kine: Partia divadelníkov ostane zamknutá na strednej škole. Pohodový found footage, ľakačky fungovali.....*** ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Ale jo mě to bavilo. Hodnocení 38% (22.11.2015) mi přijde docela nízké. Až taková katastrofa to nebyla. Okey, postavy byly neskutečně nepříjemné. Ale mělo to docela fajn atmosféru a několik solidních lekaček. První půlhoďka sice klasicky nudnější, ale pak mě to bavilo a nenudil jsem se. Konec možná zbytečně šokující a prvoplánový. Za tmy se sluchátkami v uších ovšem super! Ale opravdu velmi fajn průměr. Jsou tady mnohem horší horory, které mají mnohem lepší hodnocení. Ale to je subjektivní :) __55%__ ()

fisus 

všechny recenze uživatele

To zdejší hodnocení (37 %) mě mrzí. Poslední dobou jsem v žánru found footage nakoukal spoustu filmů a tohle mi přišlo,jako jeden z těch lepších.Není to bůhvíco,ale bavilo mě to.Trochu mě děsí,že má žánr found footage už tak bohatou sbírku.Natočeno bylo přes 300 snímků,většinou samozřejmě horory a vznikají další.Ani nevím,čím mě tenhle žánr pořád tak láká,ale právě díky filmům,jako je Šibenice,budu koukat i na další.Na kontě už jich mám přes 50 a mezi ty nejlepší určitě řadím REC,REC 2,Záhadu Blair witch,Lovce trolů,ale i tak bídně hodnocené Paranormal activity:Tokio night nebo třeba Alien Abduction: Incident in Lake County.A k největším zklamáním řadím určitě Evidence. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Má to velmi dobrou atmosféru. V koupelně jsem si nechal svítit ... i když je hlavní představitel neskutečné hovado, občas se mu povede dobrý vtípek ... pobaví ... jen konec je debilní a laciný ... jen za tři *. V rámci foundfootage u mě fakt dobrý. ()

M.Myers 

všechny recenze uživatele

byl jsem připraven být k The Gallows mírný, ale prostě to nejde. Vyzdvihnu určitě vizáž ducha, který v té masce vypadal vážně dobře, bohužel se jedná jen o jedno pozitivum. Na to, že v podobných filmech hrajou, teda spíš nehrajou, samí neherci, už jsem si zvykl, ale na trend, že když se něco děje tak kamera všelijak zrní, neskutečně se třese a prostě není nic moc vidět, si zvykat nehodlám. Pár sekvencí slušných, jinak zaměnitelné s jakýmkoli podobným FF filmem. Slabé dvě hvězdy... ()

Junys 

všechny recenze uživatele

29.10.1993 - Během školního představení zemřel jeden student kvůli selhání kulisy. Po 20 letech hraje učitel s žáky znovu toto představení aby uctili výročí smrti Charlieho. Večer před vystoupením jde trojice kamarádu do školy/divadla aby zničili rekvizity a překazili tak vystoupení. Když se ale nakonec rozhodnou odejít tak zjistí že dveře kterými přišli jsou zamknuté tak jako ostatní. Poté zjišťují že tam neměli chodit a ´´provokovat,, Charlieho Film sám o sobě se mi líbil, lekačky tam byly ale herci mi nesedli atmosféra taky byla dobrá. Za mě lepší 3* 55% ()

Reklama

Reklama