Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 1

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Recenze (111)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Found footage v celé své kráse názorně ukazující, co že je přesně ta xenofobie, tedy strach z neznámého. Parta pubertálních výrostků vleze v noci do divadla s úmyslem poškodit připravené rekvizity, ale když se začnou ozývat podivné zvuky a objevovat nevysvětlitelné úkazy, jde, jak jinak, do tuhého. První necelá půlhodinka je však plná diváckého utrpení, neboť poslouchat pubertální žvásty onoho kameramana vyžaduje nevelké úsilí.  Pak už děj dělá čest svému žánru. Mysteriózní atmosféra se drží po celou stopáž a postupně nabírá na síle. Mnohé chování některých postav je jako obvykle nepochopitelné, ale bez toho by to prostě nebylo ono. Vyobrazené postavy ohrožující mládežníky by tam být vůbec nemuseli, čímž by bylo zachováno právě to nevysvětlitelné tajemno. Stačili by stíny, nebo jen mžitky pohybu. V tomto žánru se jinak rozhodně jedná o to lepší, ne však nejlepší. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Found footage z prostředí školní divadelní hry. Kluk, co je většinu času za kamerou, má potřebu neustále vše komentovat a je hrozně otravný. Samotný příběh předvídatelný. Jedna hvězda za tu hezkou roztleskávačku. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Začalo to ako super komédia a ja som sa schuti smial. Prvý krát som pozrel na hodinky aby som vedel koľko času ostáva približne tejto vtipnej časti deja. Potom sa pritvrdila muzika a ja som po nejakom čase opäť pozrel na hodinky aby som vedel ako dlho si ešte užijem túto dusivú atmosféru strednej školy. Dorazilo ma , že film má pointu, lebo také niečo som nečakal a bol som príjemne prekvapený. Rozuzlenie ma donútilo zdvihnúť hodnotenie o jednu hviezdu. Šibenice je moja tohtoročná najlepšia komédia akú som videl šancu dávam už len Méďovi 2. Možno to tak vyzerá, ale tento komentár nie je písaný ironicky. 6 z 10 P.S. Je suis Charlie! ()

S.U.E.S. 

všechny recenze uživatele

Hoši tak takhle by to nešlo. Jak se proboha něco takového může dostat do kin? A takové ty řeči v traileru o tom, že se jedná o velice strašidelný horor, a že měl někdo dokonce problém film dokoukat jsou už opravdu k smíchu. Onen dotyčný měl asi zažívací potíže, jinak si nedovedu vysvětlit jak by někdo mohl napsat že měl problém to vidět dokonce. U tohoto paskvilu se může totiž bát maximálně tak někdo, kdo o hororu v životě neslyšel. Naprosté zklamání. Přitom námět nebyl úplně k zahození kdyby se lépe zpracoval. Ale tak už to prostě bývá. Náměty jsou dobré a mají potenciál ale výsledné provedení je naprosto katastrofální. O pointě se ani nebudu zmiňovat, té jsem se smál ještě dalších deset minut potom co film skončil. Opravdu nedoporučuji ztrácet čas s touhle ptákovinou. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal 60%, ale vzhledem k tomu, že to má tak malé hodnocení tak jsem i trochu ten film nadhodnotil. Dle mě se jedná o skvělý horor. 70% ()

Taškář odpad!

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že Found footage je již mrtvá záležitost a že se s něčím podobným již neshledám. Fuj, byl to veliký hnus ... ()

chlebo 

všechny recenze uživatele

Tak som sa zase raz tešil, že niečo úplne znegujem a zase zbytočne. Síce ten mladý herec bol tak mizerný, že nevedel zahrať ani mizerného herca a začiatok bol len o niečo rýchlejší ako šprint korytnačiek na 100 metrov, ale odhliadnuc od drobností, páčilo sa mi to! Malo to všetko - ragbistu, štet...ehm roztlieskavačku a ešte toho neherca zaľúbeného do podivínskej herečky, no čistá Amerika. Ešte raz mi niekto skúsi povedať, že sú americkí študenti a celkovo americká mládež len banda tupých hláv - keď som chodil do školy ja , bolo nás tam ťažko dohnať aj cez deň a toť hľa deti sa tam vybrali samé aj v noci, čo sa nemohli dočkať rána, a chvalabohu, zobrali so sebou aj kameru, inak by som si dnes večer asi uviazal slučku a obesil sa kvôli enormnej nude, ale keď tu tých obesených bolo tak akurát, povedal som si, že by to bolo kurevsky neoriginálne. Takže prvý dojem je luxusný štvorhviezdičkový. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Veľké nevyvážené FF dielo, z pomerne slušným a tak hrozne nevyužitým potenciálom. Čo sa týka atmosféry a priestorov, v ktorých sa dej odohráva, nemám čo filmu vytknúť. Práve tu autori zlyhali a nenechali vyniknúť desivej, temnej atmosfére školského divadla. V prvej polovici filmu sa prakticky pozeráme len na život študákov, ktorým sa autori snažili vykresliť postavy do väčších detailov, avšak podľa môjho názoru to absolútne nezafungovalo. Druhá polovica hororu, odohrávajúca sa v tmavej atmosfére dokázala navodiť pomerne mrazivú atmosféru, hororovosť však poväčšine bola tvorená hlasnou hudbou a "lakačkami". TOP scénou je asi scéna v "červenom svetle"... ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Další spotřební zboží ze série found footage, které nudí i při skromných 85 minutách. Parta amerických nesympatických fracků vychcípá nezáživně a děvčata dokonce zemřou zahalená, takže skutečně neexistuje jediný důvod, proč na toto koukat. ()

Bube1 

všechny recenze uživatele

Snaha o originální příběh tady vyznívá celkem do prázdna a je to velká škoda. Tvůrci Cluff a Lofing si peníze na tenhle počin sice sehnali sami (což jim určitě připisuju k dobru), nicméně pouhé nadšení k vytvoření kvalitního found footage hororu nestačí. Tenhle žánr mám rád (proto jsem filmu také udělil trochu nadsazené 3 hvězdy), ale roztahaný úvod spolu s nesympatickými herci ''spláchnuly'' Šibenici do vod (pro mě) průměru až (pro ostatní) podprůměru. Pár dobrých scén se tady ale najde a určitě se nejedná o extra velký průšvih, takže neškodná záležitost. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Historicky môj prvý horor, z ktorého ma rozbolela hlava, a ktorého konca som sa nevedel dočkať. 87 minút je krátka stopáž, no v tomto prípade viac než dostačujúca. Niečo tak neznesiteľne ubľačané, ukecané a zbytočne uvrieskané, bez štipky nápadu, či atmosféry, som veľmi dlho nevidel. Jedna hviezda za prvé momenty v divadle, ktoré navádzali na fajn horor, ktorý však nasledujúce minúty totálne upadol. A debilný záver to celé fatálne zabil. ()

EvilQueen odpad!

všechny recenze uživatele

Občas se stane, že se horor prostě nepovede a člověk se při něm třeba spíš směje, než že by se bál... Jenže když horor postrádá jakýkoliv napětí i vtip, tak pak už je je to opravdu jen hodinová nuda. Herci mi občas přišli nějak mimo scénu, protože řvali, aniž by se něco dělo... příběh mě taky nenadchnul. Jsem hororovej nadšenec a jen tak u něčeho už se nebojím, s ohledem na to se snažím hodnotit co nejobjektivněji, ale tohle je jen obyčejnej nudnej film bez děje. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

80% - komentář 20ti slovy: Já si to užil! Bylo to napínavé, s temnou atmosférou a i mrazení v zádech se dostavilo. Pointa sice už horší, ale pořád alespoň něco. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

To se nedalo divat vubec, az tak to bylo otresne a jeste k tomu roztrpana rucni kamera. Hnus, kravina nejvyssi urovne amaterismu a debility. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Tak jasně, není to žádná špička, námět celkem bez překvapení, ale párkrát film vyleká. Čtyři studenti se ocitnou v noci před školním představením v zamčené budově, kde se vrací přízrak nehody, která se před lety odehrála během stejného představení. Něco se nemá opakovat, něčí jméno zase vyslovovat a film stačí vidět jen jednou. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Tuctový horor, který nepřekvapí, ale ani neurazí. Kdo má rád filmy ve stylu Blair Witch, tak je Šibenice dobrá volba a vzhledem k délce snímku (cca 80 minut) je to docela příjemně strávený čas - herecké obsazení ucházející, atmosféra taky celkem šlape, závěr byl zvládnutý na jedničku, ale za celou dobu tam nebylo nic, z čeho bych si vyloženě cvrnknul do gatí - 40%. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Tak moc som sa tešil a tak moc som dostal. Herecké obsadenie bolo super, všetci herci mi boli sympatický. Po dejovej stránke bol film pecka, dej mal logiku a chytil ma hneď od začiatku. Stále som chcel vedieť čo sa stane ďalej a ako všetko dopadne. Found footage tu bolo dobre využité, bolo všetko vidieť, tak som nemusel rozmýšlať ako pri Černobylských deníkoch že čo som to prave videl. Dejová línia bola super a hrozne sa mi páčilo ako sa do príbehu pridávajú ďalšie zistenia ohľadom smrti Charlyho. Strašidelné scény boli super a skoro vždy som sa zľakol. Záver filmu bol desivý ale aj úžasný. Ja som veľmi spokojný a s hrdosťou môžem povedať zo som videl zatiaľ najstrašiedlnejší a najdokonalejší horor tohto roku. Soundtrack je super a veľmi sa mi páčil. V trailery bol úžasne zakonponovany. U mňa jednoznačne 5* odporúčam vám na Šibenice ísť, nič tím nepokazíte. ()

Jadro odpad!

všechny recenze uživatele

KATASTROFA !!! Nič, nič a stále nič.... Je možné sa pozerať prvých 40 minút pokiaľ sa niečo vážnejšie stane??? Pardón, za predpokladu, že to je maximálne "nečakané" ??????? Logika žiadna, následnosť akoby som pozeral Flinstonovcov...... Obrovský FAKE!!!! Absolútna strata času, porovnal by som to s nejakým úvodným videom zo stužkovej...... 1% za česanie svojej dcérky na konci... Výsledok je jasný: otupiť už aj tak otupené IQ mládeže!!!!!!!!! Zatiaľ môj najhorší životný zážitok v kine !!! ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Strasně nepříjemny bylo jak na sebe furt řvali a ani pořadně to o ničem není jen o povykování jak ve školce! 20% ()

Reklama

Reklama