Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 2

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (111)

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole, tak tohle je moc. Nechcete s tím už přestat? Už bylo dost Found Footage. Dnešní mladá generace už ani jiný subžánr znát nemůže. The Gallows je perla fakt už jen tím marným příběhem, trapnou zápletkou a ještě trapnějším strašením. Na facku jsou i herci, které našli režiséři na ulici a řekli jim, ať si jdou zahrát do jejich filmu, budou slavný a bude to úžasný přivýdělek. Mám pro vás jen jeden vzkaz, kluci: Už nic netočte!!!! Stejně nemáte originální nápady, cokoliv co jsem zde viděla, už mě prostě nemůže vystrašit a vážně mě mrzí, že tam ta snaha prostě ani nebyla. No a ta finální divadelní scéna!!! Mmm, bravo, nic horšího už letos asi nepříjde. Alespoň se to tvářilo umělecky. Super ztráta času. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Normálne by som možno počkal do rána, ale pri tomto filme je toho toľko, čo by bolo treba povedať, že jediným slovom to môžem ohodnotiť ako WOOOOOOOOOOOW! "The Gallows" je úplne otvorene jeden z najhorších hororov, čo som videl za celý svoj život. Kde s tým vôbec začnem? V kine sme sedeli dokopy šiesti, a nikto sa absolútne pri filme nebál ani nebavil. Prvých asi 20 minút je absolútne najdlhších 20 minút v živote, kde sledujeme Ryana, že sa správa ako totálny kretén a jediné čím film urobí pozitívum je asi to, že počas filmu zomrie. A ak to je spoiler, tak sa nemám ani dôvod ospravedlňovať, pretože tento film si absolútne nezasluhuje moju úctu, aby som to nepovedal. Postavy sú tu absolútne otravné, nie je tu nikto, koho by ste z toho chceli vyjsť zo zdravou kožou a jediné čím tento film chce desiť sú lacné skákačky s hlasnými dolby efektami. A budem tu úprimný... prečo to dáva niekto do found footage filmu??? To nedáva žiadny zmysel. To si nahrali na kamery aj s tými ľakacími zvukmi? Čo za kamery to preboha mali? Scenár filmu je úplne scestný a otrasný a nebudem k tomu hovoriť viac, lebo by som mohol rozpisovať celý deň, čo je na tomto filme absolútne mimo. Jediné čo je dobré je prostredie školy v noci, ktoré vie pôsobiť trošku creepy, ale film s tým absolútne nevie pracovať a všetky jeho snahy nás vydesiť sú absolútne mimo. Plus keď si do toho nakombinujete ten príšerný scenár, nemám k tomu čo dodať. Záverečné odhalenie patrí asi medzi najhoršie momenty kinematografie čo som kedy v živote videl a je to doslova len sprosté a už len nasadí korunku tomu všetkému čo sme dovtedy videli a aspoň trošku dokázali tolerovať. Ale ak niekto nevedel ako lepšie zabiť film, tak mu na to stačili posledné dve minúty. Jeden z najhorších hororov, čo som kedy v živote videl a za seba celkom otvorene hovorím ľudia, nevyhadzujte na to peniaze. Odpad! Hodnotenie: F ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Zklamání roku? Šibenice bude rozhodně horký kandidát. Nic extra jsem nečekal, ale že by to bylo takhle špatný a na palici, to už fakt ne. Hrozní herci, hlavně Reese Mishler, jako by vůbec neuměl hrát, nebo to bylo naschvál? Dost nerealistický FF se špatným příběhem a spíš mi to bylo k smíchu, než abych se bál... ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Ja jsem v celku s celou tou fasadou nakonce spokojeny. Film sice ke konci trosku nudi protoze se jede stale dokola, ale atmosferu to ma, duvod taky, minimalni pribeh taky. A posledni scena me prijemne zvedla ze zidle. Ono to postrada nejakou tu logiku, ale to je mi celkem jedno. Ja dostal presne to, co jsem ocekaval ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První hodina - brutální nuda. Ne, fakt, celou první hodinu je jen jedna zajímá věc - na found footage je tady celkem uvěřitelná kamera (a konečně někoho napadlo udělat to, že by se kamera vybila!). Jinak ale nefunguje nic - napětí nikde, postavy na zabití, lekačky úplně předvídatelné a trapné... A o nějaké atmosféře ani nemůžu snad ani psát... Nelogičností jak smetí (proč nešli zničit okno? ta ve škole jsou normálně...). Pak se ale stane zásadní zvrat, ti nejblbější skapou a začnou se dít celkem zajímavé věci + pár originálních prvků (snad v žádném found footage, ba ani v hororu jsem neviděl, že by se někdo dostal ven, ale vrátil se dovnitř a tady to bylo celkem uvěřitelně vymyšlené). No a tak se dostaneme k závěru, SPOILER kde se hlavní postava zachová jako kokot a hned skape KONEC SPOILERU. Rozuzlení není bůhvíjak dokonalé, ale celkem postačí. Ale nelogičnosti nás neopouští, třeba proč z toho pódia nezdrhne pryč nebo ta klasická u found footage - proč tu zkurvenou kameru nezahodí... Upřímně, je to neskutečně nudné a místy i trapné, ale pár zajímavých prvků + závěr tomu získali jednu hvězdičku. A upřímně, byl to lepší zážitek, jak ta megasra*ka Skryté zlo... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Film se odehrává v americkém městě Beatrice v Nebrasce, ve skutečnosti se natáčel ve Fresnu v Kalifornii. (hansel97)
  • Väčšia časť rozpočtu bola získaná od ľudí, ktorí ešte nikdy neprispeli na film a boli len priateľmi filmových tvorcov v strednej Kalifornii. (Game90)
  • Malú rolu vo filme si zahral aj režisér Chris Lofing, a to žiaka v pirátskom klobúku, ktorého učiteľ napomína v ôsmej minúte filmu. (BoredKid)

Reklama

Reklama