Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto citlivém, věrně zachyceném pohledu na dospívání v chudobě na francouzském maloměstě, sní třináctiletý Jimmy o buržoazním životě plném rodinných dovolených a tenisových zápasů. Jimmy, který se v nestabilní domácnosti s drogově závislou matkou a jejím zločineckým přítelem cítí jako v pasti, je nucen předčasně dospět. Během parného léta se musí pokusit najít záblesky naděje ve světě plném svárů a zoufalství. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborné francouzské drama, u kterého jsem se vysloveně těšil na závěr, protože mi bylo naprosto jasné, že přijde nějaká emotivní pecka. A to i přesto, že celý ten příběh byla jedna velká depka. Rodina, přítel, drogy, koťátko…Chvilkové nevýrazné scény nicméně přebyly ty silné, kde stačí nepatrný úsměv na rtech malého kluka a v tu chvíli je řečeno naprosto všechno. Závěr filmu opět potvrdil kvality francouzských filmařů… ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jimmy přijeď ! Já Ti koupím tenisovou raketu, budeme spolu blbnout, koupím Ti kotě a určitě Tě budu ráda posílat na tenisový kurt hrát, protože vím, že až se pak vrátíš, budeš mít v očích jiskřičky štěstí a o nic jiného mně nepůjde. To potřebuje dítě nejvíc........ lásku, pochopení a hlavně rodiče, kteří Tě budou milovat. Ale co víš, ten konec přece..........? Ta hudba byla krásná, přesně sedla k té atmosféře, kdo ji najde, tomu patří můj velký dík. ()

olgab 

všechny recenze uživatele

Jeden z velmi povedených a realisticky natočených francouzských nezávislých filmů. Film, patřící k těm, na které musí člověk i po jeho skončení ještě dlouho myslet a zároveň si klást otázku, jak je možné, že spousta dětí má tak hnusné dětství. Matka narkomanka, její násilnický přítel a dvě malé děti, které si krátí chvíle sledováním porna (a komentují ho posvém), když v přízemí domu často probíhají drogové a alkoholové párty. Jak tomu zabránit, jak takovým dětem pomoct? Ještě teď mi běhá mráz po zádech. ()

Reklama

Reklama