Reklama

Reklama

Ansacu kjóšicu

(seriál)
  • Japonsko 暗殺教室 (více)
Trailer 7
Japonsko, (2015–2016), 18 h 1 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Júsei Macui (komiks)

Scénář:

Makoto Uezu

Kamera:

Júsuke Mišina

Hudba:

Naoki Sató

Hrají:

Džun Fukujama, Mai Fučigami, Aja Suzaki, Nobuhiko Okamoto, Ajako Kawasumi, Kotono Micuiši, Mamoru Mijano, Šizuka Itó, Takehito Kojasu, Tomokazu Sugita (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(47)

Obsahy(1)

Měsíc byl zničen mimozemským stvořením. A stejné stvoření dalo světu ultimátum: zatímco bude dělat ve škole učitele, musí ho někdo do roka zabít. Na tom by nebylo nic těžkého, kdyby se nedokázal pohybovat rychlostí Mach 20, neměl rychlou regeneraci, super sílu a ještě kdyby nebyl skvělý učitel. Závod v zabíjení o osud světa začíná. (Harroc)

(více)

Recenze uživatele Scalpelexis k tomuto seriálu (2)

Ansacu kjóšicu (2015) 

[1. série] Když tak vidím všechna ta pozitivní hodnocení, tak je mi líto tomu dát méně. Jenže na anime mi to trvalo shlédnout poměrně dlouho (cca měsíc) a nikterak výrazně jsem se na jednotlivé díly netěšil. Krom neobvyklé premisy a vůbec neortodoxní postavě Kora-Sensei jsem totiž nenašel prvek, který by nějak vybočoval anebo byl přespříliš zajímavý. Animace průměrná (Proč Nagisa musel být nakreslen tak, jak byl?), děj nespádovitý (Od 4.do cca 18. dílu se neposuneme nikam) a nejspíš jsem si představoval s naložením myšlenky trochu jinak. Nejde náhodou o osud celé planety, které hrozí zmizení za necelý rok? Tak jak je možné, že postavy si v hlavách představují, jak nějaké schopnosti využijí třeba za 10 let? Generických postav je tam vůbec trillion (jméno znám tak u 6-7), hodně z nich se tváří zpočátku naprosto terminatorsky, aby po chvilce zkrotly jako beránci a přestaly řešit onu hrozbu. Samotný velkolepější konec je sic dost překotný, ale vyloženě slabý. Hodně nevhodný je OP (jak píseň, tak hlavně skákající dětičky), naopak Hello Shooting Star ending je jeden z nejlepších, který jsem kdy slyšel. Tím se dostávám k lepším stránkám seriálu: Komediální prvky, postava Kora-Sensei (na konci je už trochu úchyl/nejistý, ale 2/3 seriálu super), nápad a poměrně pěkně vykreslený vztah učitel-studenti, který se nevidí. Mrknu na 2. sérii, protože dle ohlasů slibuje větší nastavbu, jinak bych musel hodnotit jen mírným nadprůměrem. ()

Season 2 (2016) (S02) 

A mě zase bavila více sezóna číslo dva. Důvod byl přesně opačný od Zízy: Zabijácká třída už se nesnažila tvrdošíjně lpět na komediální stránce. Sem tam nějaký vtípek padne, jenže když se smráká, jde to těžko. Časový press všech postav před nevyhnutelným rozpohybovává děj, odpovědi vyplavou na povrch a pak už je to vše o rozhodnutí, jakou cestu zvolit na té největší z křižovatek. Nemám pocit, že bych byl zahlcený fillerama a i přes to, že poměrně dost nelogičností bych našel (otočky o 180 během pár minut mi prostě nevoní), lehce se odpouštějí jinak konzistentnímu příběhu, který začne divákovi cloumat s emocemi jak hurikán se stébly trávy. Tuna předpokladů je poměrně lehce uhádnutelná a očekávaná, ale budiž důkazem naservírované kvality, že seriál zaujme a je jak zábavný, tak napínavý, i když čelí této překážce / neduhu. Zázrakem se mu podařilo mi do hlavy i vštípit většinu třídy (díky důrazu na drobný vývoj každé z nich), což jsem po první sérii považoval za nereálný. Kvůli tomu budete buďto poslední díly milovat anebo nesnášet a to z naprosto stejného důvodu. Užil jsem si Koro-senseie a spol. dosyta a i když mě toho až tolik nenaučili, je obtížné nezvednout palec. ()

Reklama

Reklama