Reklama

Reklama

Durarara!!×2

(seriál)
  • Japonsko デュラララ!!×2 (více)
Trailer
Japonsko, (2015–2016), 15 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Rjógo Narita (kniha)

Hrají:

Tošijuki Tojonaga, Kana Hanazawa, Hiroši Kamija, Mamoru Mijano, Daisuke Ono, Mijuki Sawaširo, Akio Ócuka, M.A.O, Masaja Onosaka, Šózó Iizuka, Takuma Terašima (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

  • Šó (2015) - 12 epizod

  • Ten (2015) - 12 epizod

  • Kecu (2016) - 12 epizod

Obsahy(1)

Půl roku po událostech z první série se Ikebukuro opět vrací do normálu. Středoškoláci chodí do školy, Izaja kuje pikle a Celty, bezhlavá jezdkyně, legenda města, se opět projíždí ulicemi na své motorce a prchá před dopraváky. Ale jak už to tak bývá, stane se tohle, stane se tamto a v Ikebukuru opět zavládne chaos. (Zíza)

Recenze uživatele Scalpelexis k tomuto seriálu (3)

Durarara!!×2 (2015) 

Mno jakože ne. Tohle na svého staršího bratříčka zdaleka nedosahuje. Příběh mi přišel o dost zmatenější, ne úplně inovativní a přilévat tam různé další příměsy (Rusáci) už je trochu moc. Nepůspobí to pospolitě. Těch nových postav je tam až přespříliš, takže mám osobně problém si už pamatovat jména a potlačení některých původních či až moc velké změny jejich povah/charakteristik (Celty či Mikado) mi vadilo. Doufám, že to příští série vyžehlí. ()

Ten (2015) (S02) 

Po dlouhé době jsem se vrátil k Durarara!! se značnou skepsí a obrovským oknem, co se vlastně stalo v sérii minulé. Jediné, co si pamatuju, byla nuda k uzoufání. Bohužel, tahle tomu v tomto smyslu moc nepřidala. Celkově vzato je to spleť cca 20 minipříběhů dohromady, kdy jsou divákovi schválně házeny klády pod nohy, aby to nedávalo na první pohled smysl. Někdo se kamarádí s tamtím, pak se rozkmotří a začnou se kamarádit tito a tahle škatulata jedou nepřetřžitě až do konce..a pozorovat to zábavné opět nebylo, protože motivy většiny postavy byste musely hádat skrz křišťálovou kouli pomocí televizních rosniček, které by to okomentovaly klasickým: "Dnes bude slunečno až zataženo, místy s deštěm a taky zasněží". Postavy totiž nemají moc pevnou konzistenci a přesvědčení vyjma skvělého Izayi, bez kterého by už vůbec nebylo na co koukat. Všichni tu zmiňují Mikada a opravdu, ten je příjemný jak bradavice na nejchoulostivějších místech. Být v reálném gangu, tak už jsme ho ušetřeni minimáně sérii a půl. Dojedu to do konce, ale že bych z toho očekávání byl nadšen..? ()

Kecu (2016) (S03) 

Nechci to nazvat hrůzou; lepší přirovnání by bylo k přehnaně kyselému okurku s hodně koncentrovaným citrónovým džusem. Ta džungle postav má prachmizerný směr se scénářem na úrovně seriálů TV Barrandov a celé to stádo se vskutku neudrželo. Všichni se tu tak nějak navzájem litujeme anebo vyznáváme různé způsoby lásky, která vše vyřešila v tom nejméně pravděpodobném prostředí zbordelizovaného Ikebukura. V kontextu celého děje skrze všechny série se nic nevyřešilo, jen se to obrovskou a neuspokojivou oklikou vrátilo do bodu 0 a vyznění je jen negativní v tom, že téměř všichni, neštastně kouzelně, z toho vyšli se sympatiemi o dost hůře. Je tam přemíra zbytečností, divných motivací a mizerných vysvětlení. Bolí z toho hlava a jsem rád, že to mám za sebou; výlet to ale nebyl z nejpodařenějších. ()

Reklama

Reklama