Reklama

Reklama

Po stopách vraha Mansona

  • USA The Six Degrees of Helter Skelter
USA, 2009, 105 min

Režie:

Michael Dorsey

Scénář:

Michael Dorsey

Obsahy(1)

Jeden z nejslavnějších vrahů všech dob Charles Manson. Jeho matka byla alkoholička, chvíli po narození syna ji odsoudili na 5 let za loupežné přepadení do vězení. I Charles trávil od svých 13 let více času v nápravných zařízeních než na svobodě, měl na svědomí krádeže, přepadení, podvody i padělání. V roce 1969 spolu se svým gangem The Family spáchal několik brutálních vražd. Dostal trest smrti, který mu pak byl změněn na doživotí. Tvůrci tohoto dokumentu kráčejí po jeho stopách a navštěvují více než 40 míst, která jsou s tímto "netvorem" spojená, zabývají se také ztvárněním jeho života a činů v popkultuře, hudbou, kterou tvořil, i jeho vztahem k slavné písni The Beatles "Helter Skelter"… (Kino Svět)

(více)

Recenze (3)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, sčasti musím dať užívateľovi "Xmarc" za pravdu, pričom na súvetí jeho slov: "Spousta omáčky kolem" je predsa len čo to pravdy. Najmä úvod je pomerne zbytočne mimo tému, i keď nejaké súvislosti a prepojenia tam určite sú. Čo sa informácii týka, je 14 rokov pozadu (!!), čo bolo treba brať v úvahu, pričom dnes už mnoho faktov akosi búra teórie, ktoré boli v minulosti odprezentované ako isto-iste sto percentné. Dokument to ale zlý nie je (!), podpriemerné hodnotenie od pár užívateľov mi príde neobjektívne a zbytočne prísne, nakoľko hodnotu informácii, ktoré ponúka, určite nemožno až takým spôsobom negativizovať. Ponúka popis priebehu udalostí, ako došlo k zločinu a čo sa dialo po ňom. Žiadne vyšetrovanie, názory detektívov, svedkov, pozostalých, či nebodaj Mansona, členov Helter Skelter, či súdny proces a podobne. Rozmýšľal som, ako to celé doceniť. Úvod čiastočne mimo tému nenavnadí, no následne sa to vďaka podávaniu vecných informácii, ďaleko viac začne uberať smerom, ktorý poteší najmä amatérskych "kukačov" a vyšetrovateľov vrážd. Ďalšie čo fakt zamrzí, je minimum autentického materiálu, samotný obsah je čisto vyskladaný na monológoch rozprávača. Za mňa čistý priemer, dnes už sa točia ďaleko lepšie dokumenty s hodnotou autenticity, pričom toto je len taká "rozprávačka" jedného človeka, ktorý poskladal informácie do postupného sledu udalostí.  Hodnotenie na IMDb (6.4) je tentokrát absolútne objektívne. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Vyhovuje mi, jak dopodrobna dokument mapuje místa, kde se Charles Manson zdržoval a bydlel. Výpovědi pamětníků jsou věrohodné a přináší i pohled na Ameriku v šedesátých letech. Spousta informací o slavných hercích okolo dění ve filmovém průmyslu, i když to s vlastními vraždami nemá nic společného. Např. člen Beach Boys, jeden z bratrů Wilsonových, Dennis. ()

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě opravdu nebavilo. Spousta omáčky kolem, nekonečné kecání o všem možném z té doby, navíc podávání informací jak na závodech v rychlosti čtení textu. Spousta infa o všech možných významných osobnostech, chvílema jak kdyby ten dokument snad ani neměl mít s Mr. Mansonem nic společného. Začal jsem se evidentně ztrácet v té příliš rychle narůstající hromadě různorodých informací, postav a souvislostí. Ve chvíli, kdy jsem začal přemýšlet, jestli nebude zábavnější začíst se do nějaké encyklopedie, mně došla trpělivost a na TV ovladači jsem zmáčkl kouzelné tlačítko s takovým hezkým čtverečkem (koukal jsem na TV záznam), no a bylo po Mansonovi a já si mohl oddychnout... ufff. ()

Reklama

Reklama