Reklama

Reklama

Džunkecu no Maria

(seriál)
  • Japonsko 純潔のマリア (více)
Trailer

Epizody(12)

Během stoleté války mezi Anglií a Francií se objeví mocná čarodějka Maria, která nenávidí válku a všemi magickými silami se snaží překazit boje. Ale její souboj se succubou Artemis a incubem Priapem přiláká pozornost nebes, kterým Maria zasahuje do plánů. Proto archanděl Michael vydává edikt, který říká, že pokud Maria přijde o panenství, tak přijde i o své schopnosti. Krásný anděl Ezekiel má Marii hlídat, aby nepoužívala magii před lidmi, ale ta má svoji vlastní hlavu. (Harroc)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Hees 

všechny recenze uživatele

Junketsu no Maria je anime s veľmi peknou animáciou, obstojnou hlavnou hrdinkou aj ostatnými charaktermi a zaujímavým nekonzistentným a veľmi nevyváženým príbehom. Ako som spomenul charaktery sú zaujímavé hlavne tie čo podporujú hlavnú hrdinku, ostatní nejako extra nezaujmú a príbeh by potreboval trošku ešte nakopnúť niečim zaujímavejším, čo sa deje v podstate až ku koncu. Zobrazenie sto ročnej vojny medzi Anglickom a Francúzskom je hodnoverné. Čo najviac, ale zaujme na tomto anime sú určité morálne dilemy nie len tej doby, ale sa z nimi stretáva človek aj teraz a to je vlastne zobrazenie predsudkov, nad ktorými sa môže reálne každý zamyslieť a môže si teda z toho anime aj niečo odniesť. Treba povedať, že toto anime skúša na diváka naozaj rôzne veci a ten potom naozaj nevie čo si má o ňom myslieť, ale v celku keď som to dopozeral nemal som pocit, že som stratil čas. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Cože?? Sice tam polonahé čarodějky vyvolávají draky a trousí pubertální ftípky, zatímco bojují s archandělem a Duchem svatým. Co se ale historického designu týče, barev, oblečení, zbroje, zbraní či bojových technik, překonává tohle anime snad JAKÝKOLIV hraný film, co znám. Vystříhat jen bojové scény, je z toho regulerní dokument o stoleté válce. Kdo u všech svatých rozhodl, že nějaký anime bizár je to pravé ořechové na šíření historického povědomí o evropském středověku? Už aby konečně vyšel Kingdom Come Deliverance! ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Má to poměrně zajímavý styl animace, hudba také není špatná, ale co vévodí (alespoň z počátku) je originalita příběhu. Zkrátka nejen že je to zajímavé, ale ono to ukazuje i relativně zajímavé věci a celkem slušně to předvádí nejrůznější nešvary tehdejší doby, ale i současné církve. Také se to poměrně slušně pouští do úvah o významu některých církevních dogmat a také to třeba zpochybňuje Boží politiku nevměšování se do životů lidí. Bohužel s přibývajícími episodami nám jsou podávány některé nepříliš logické zápletky a závěry, které filozofickou hodnotu díla dosti snižuji a tak místo abych přemýšlel nad existenciálními tématy spíš uvažuji, jak jsou některé věci a situace, tak jak nám je autoři předvádějí, vlastně vůbec možné. Charakter samotné Maríi je docela povedený a s její touhou dělat si co uzná za vhodné, prostě žít si podle sebe a ne podle nějakých božích zákonů, zkrátka tou svou rebelií, si mě získala. Škoda jen, že byla v tomto okouzlování mé osoby tak nějak sama i když jí zdatně pomáhá vcelku povedená sucuba a vtipný incubus, ale většina ostatních charakterů mé sympatie příliš nezískala a některé postavy doslova nesnáším, ale něco mi říká, že o to autorům asi šlo... Dílo se řadí do kategorie ecchi, ale i provedení tohoto žánru je zde docela dost originální. Jde tady spíš o oplzlé vtípky, narážky na Mariino panenství a v neposlední řadě náznaky a ukázky z opravdového sexuálního života, jistě žádný hentai se na obrazovce nekoná, ale někdy prostě stačí jen naznačit... Když to shrnu, začátek byl hodně skvělý a uvažoval jsem i o tom dát tomu plný počet, zhruba v druhé třetině to začalo dost drhnout, a to až tak, že se mé celkové hodnocení, kvůli různým logickým kopancům a momentům u kterých opravdu netuším, co si mám myslet, propadlo pouze na lepší 3* a i když závěr nebyl úplně špatný (nebo spíš jsem ho čekal mnohem horší), tak to s mým hodnocení nakonec neotřáslo. 6/10 ()

Kingi 

všechny recenze uživatele

"Má to poměrně zajímavý styl animace, hudba také není špatná, ale co vévodí (alespoň z počátku) je originalita příběhu. Zkrátka nejen že je to zajímavé, ale ono to ukazuje i relativně zajímavé věci a celkem slušně to předvádí nejrůznější nešvary tehdejší doby, ale i současné církve. Také se to poměrně slušně pouští do úvah o významu některých církevních dogmat a také to třeba zpochybňuje Boží politiku nevměšování se do životů lidí." (Jeoffrey) Jop, tak přesně tohle jsem chtěl napsat :D Tento kousek měl opravdu výborný nástup a zaujal mě opravdu natolik, abych odpočítával dny do další epizody. Bohužel se příběh v druhé polovině zasekl a začal se motat dokola jako pes za svým ocasem, ale i přesto mě to pořád bavilo a závěr nebyl vůbec špatný. I když to trošku opadlo v té druhé polovině, stále mě to nedonutilo snížit hodnocení, jelikož to byla i tak příjemná podívaná a chci aby se na to, díky trošičku zvýšenému hodnocení, podíval každý koho to aspoň trochu zaujalo, i kdyby jen kvůli první půli :) ***** ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

První 2-3 díly jsou asi nejlepší,je zvláštní jak se japoncům povedlo velmi dobře ukázat život lidí v té době. Mnohem lépe, než rádoby historickým románům, řekl bych. Joffrey to obstojně shrnul, nemám co bych více dodal. Snad jen ten konec byl zklamání mírné. Takhle, nečekal jsem nic extra složitého nebo nějaké super rozuzlení, jenže tohle byl takovej strašnej cheese: / Nemám nic proti happy endům (mám je koneckonců i rád), ale tohle bylo moc. Btw. ačkoliv jsem to nečekal, spousta sexuálních vtípků mě docela rozesmála a zastihla nepřipraveného, ohh Artemis... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama