Reklama

Reklama

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (44)

misterz 

všechny recenze uživatele

Komédia, kde sa v podstate toho veľa neudeje, no dokáže nadchnúť. Hlavne svojou úžasnou retro atmosférou, slušným hereckým vyznením a vynikajúcim soundtrackom. V tomto je napríklad rozdiel medzi týmto snímkom a povedzme Projectom X, kde sa toho tiež veľa neudialo, len sa parilo, no vo výsledku to hrozne nudilo, pretože tu nebola žiadna pridaná hodnota. Toto však nie je tento prípad. Skrátka film treba brať tak, ako keby išlo len o predstavu, ako by mal vyzerať ideálny vysokoškolský víkend - baby, akcie, kamoši a super zábava. To všetko je tu ukázané v príjemnom retro kabátiku. A že príde pondelok? Koho to zaujíma, veď vyspať sa dá aj v posluchárni... Lepší priemer. 65/100 ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Údajně komedie k popukání, ale mě osobně tenhle humor naprosto minul. Zápletka je v podstatě nulová: pardon, ale koukat dvě hodiny na to, jak parta vysokoškoláků tři dny v kuse paří a balí holky, a potom pět minut předstírá, že hraje baseball? Nevím, co jsem čekala, ale Linklater mě tady těžce zklamal. Jsem si jistá, že mužskému publiku film určitě sedne víc - s postavami se nepochybně ztotožní a nostalgicky zavzpomínají na školská léta. Já jen protáčela oči v sloup... ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Let the good times roll!! Osmdesátkovej Project X na drogách, ve kterým se nešéfuje jenom jedna pařba, ale rovnou pět. A je v tom linklaterovská romance. A rap. A beerbongy. A taky tucet nejsympatičtějších zhulenců široko daleko! Je bezodkladně nutné, založit pro celovečerní filmovou tvorbu konečně žánr "oddechovek"! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Parádní oddychovka na sobotní večer o partě vysokoškoláků, kterým zrovna začíná semestr a mají posledních pár dní pořádně si zapařit. Nehledejte v tom nic hlubokého. Není to vztahové drama ani komedie typu Neighbors 2, co hráli ve vedlejším sále. A tím spíš jsem byla příjemně překvapená. Pokud oceníte americké párty filmy, skvělou hudbu 70. let, trochu romantiky a řádnou dávku nezodpovědného mládí a to celé v Linklaterově nezávislém "Dazed and Confused" balení, pak můžu film jen doporučit. Já byla víc než ochotná strávit s všemi těmi ujetými postavami v kině ještě dalších pět hodin. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Po několika letech jsem si tenhle kousek zopakoval a přesvědčil se o tom, že to je jeden z mých nejoblíbenějších a zároveň nejpřirozenějších filmů co jsem viděl. :) Ve 20ti letech by tenhle snímek byl mojí svatyní, teď je to pro mě hlavně nostalgická záležitost, u který jsem se celou dobu spokojeně usmíval, vzpomínal na každoroční týdenní akce na mácháčích apod. a říkal si, že hlavní hrdinové mi v žádnym jinym filmu nebyli bližší než tady :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Část filmu se natáčela na Texaské státní univerzitě v San Marcos. (Hal_Moore)
  • Režisér Linklater napsal scénář k filmu již v roce 2005. Richard Linklater se snažil získat finance na film už v roce 2009, ale neúspěšně. (Masarka14)
  • Timeline: Richard Linklater napsal náčrt scénáře v polovině roku 2005 a pokoušel se sehnat financování v roce 2009. Kola se mohla roztočit až s příchodem Annapurna Pictures. V srpnu 2014 režisér ukončil spolupráci na remaku The Incredible Mr. Limpet a začal pracovat na filmu s pracovním názvem That's What I'm Talking About. Mělo jít o jakési duchovní pokračování filmu Omámení a zmatení. Linklater projekt popisuje také jako duchovní pokračování filmu Chlapectví. V září 2014 byl film obsazen a studio Annapurna Pictures se zavázalo film financovat. Rozpočet byl stanoven na deset milionů dolarů. Paramount Pictures poté přispěchal jako distributor. Natáčet se začalo 13. října 2014 ve městě Austin v Texasu. O dva dny později se štáb přesunul do Weimaru v Texasu. Natáčení bylo ukončeno 2. prosince 2014. Do tohoto dne štáb navštívil další texaská města - San Marcos, Bastrop Elgin a San Antonio. Film si odbyl premiéru 11. března 2016 na SXSW festivalu. V kinech se film objevil 30. března v limitovaném počtu kin. (Hal_Moore)

Související novinky

Co chystá Richard Linklater?

Co chystá Richard Linklater?

31.08.2016

Král nezávislého filmu loni bojoval o Oscary s Chlapectvím, letos nám nadělil komedii Everybody Wants Some!! a už má v plánu další film - drama Last Flag Flying. Někteří z vás správně poznali 11 let… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Co nás čeká po Chlapectví?

Co nás čeká po Chlapectví?

26.02.2015

Letošní Oscaři byli velkým kláním mezi Birdmanem a Chlapectvím. Vítězem se nakonec stal stárnoucí okřídlený superhrdina, Richard Linklater ale rozhodně nemusí chodit Hollywoodem se svěšenou hlavu.… (více)

Reklama

Reklama