Reklama

Reklama

Miliardové výkupné

  • USA Take Down (více)
Trailer 1

Když po autonehodě dojde oběma jejich rodinám trpělivost, Kyle (Jeremy Sumpter) a Amy (Phoebe Tonkinová) se ocitnou mezi ostatními rozmazlenými, nezvladatelnými syny a dcerami z miliardářských rodin ze všech koutů světa na odlehlém ostrově u skotského pobřeží, kam je jejich frustrovaní rodiče poslali na drsný kurz přežití. Zhýčkaní výrostci tak dostanou poslední příležitost dospět, vzdát se svého lehkomyslného života a konečně za něj přijmout odpovědnost - nebo riskovat, že budou vyděděni. Ostrov však zničehonic přepadne skupina žoldáků, kteří zabijí učitele i hlídače a za propuštění privilegovaných studentů požadují nejvyšší výkupné v historii - MILIARDU DOLARŮ. Když zajatci zjistí, že budou tak jako tak zabiti, jejich tvrdý výcvik jim skýtá jedinou naději, jak nad žoldáky vyzrát a zůstat naživu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (66)

T2 

všechny recenze uživatele

decká na opustenom ostrove porazia cvičených zabijákov ale dobre ako také neškodné dobrodružstvo sa to dalo /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“KURZ, KTERÝ VÁS ČEKÁ, BYL NAVRŽEN TAK, ABY LIDEM, JAKO JSTE VY, ROZMAZLENÝM POTOMKŮM VELMI BOHATÝCH LIDÍ, POSKYTL POSLEDNÍ ŠANCI SE SEBOU NĚCO UDĚLAT...“ /// Rozmazlenej dobytek, pocházející ze semene pracháčů je umístěnej do „ostrovní“ polepšovny. No a partička žoldáků, toužící po kousku majetku jejich fotříků, procvičí jejich instinkty přežití… Dlouho je to takovej pionýrskej survival. Parchanti se učej, jak a co ulovit, přejít most..atd... a taky jak to spolu vydržet. Třičtvrtě hodiny. Pak to začne bejt trochu zajímavý, ale žoldáci jsou spíš čuráci, takže by to mohlo pobavit spíš puberťáky (teda pokuď zrovna nejsou na tom vostrově). A hlavně je to celý uvěřitelný jak polepšenej Islamista. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Řeším dilema: v pasťáku se mi ztratil parchant. Mám zaplatit? 2.) U baráku si hrajem na indiány a na černochy. (Se starou? Tak to nech bejt…). 3.) Thx za titule „titulkomat„. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Bohatí hajzli." Ja vlastne ani neviem, čo k Miliardovému výkupnému napísať. Rovnakou mierou, ako je to neurážajúce, je to zároveň i totálne neviditeľné a predvídateľné. Herci nevadia, ale ani nepredvádzajú vonkoncom nič zaujímavé. Ostrovná výprava nie je zlá, ale rozhodne má ďaleko k úžasnosti. Stále sa niečo deje, ale dosť často sú to blbosti. Taká béčkarská oddychovka, ak ste nútení byť doma a fakt nemáte čo robiť. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oshimotovi lidi spočítali pravděpodobnost přežití jeho dcery na 30 ku 70. Je ze hry. Nezaplatí." Je pro mě těžké vybrat si mezi nájemnými zabijáky a bohatými spratky ty, kterým mám fandit. Film v tom má jasno a je na straně zparchantělé mládeže, která ze své blbosti možná jednou vyroste, ale já jsem tomu nechal volný průběh. Nakonec to dopadlo tak, jak to asi muselo dopadnout a já jsem si z toho odnesl poznatek o tom, jak se dá zabít soupeř vlastní zlomenou vřetenní kostí. I když se to někdy může hodit, tak to skutečně není moc. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No skvělý, zabili jste Bambiho! Ok nevím co tady už podle námětu od tohohle filmu někteří čekali, ale já se pobavil celkem slušně. Je to natočený v pěkných exteriérech a je tu i pár dobrých nápadů. Pochopitelně, že netřeba zdůrazňovat, že předtím než na to budete koukat je třeba přepnout mozek do polohy off. Prvních 45 minut je ještě vcelku seriózních, no od toho nástupu komanda neschopných žoldáků se z toho stává guilty pleasure záležitost. I když nevím proč tu všichni píšou komando, když únosci jsou všeho všudy čtyři, ale některé likvidace jsou celkem kreativní hlavně ten kill otevřenou zlomeninou. Pochopitelně je tu spousta nesmyslů, ale pokud nemáte přehnaná očekávání, tak na zabití nedělního odpoledne je to celkem fajné.60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mno. Lokace velmi zajímavé, Skotsko se svými ostrovy je překrásné, ale nějak se mi nechce věřit, že by internacionální partička (chyběl tam jen indián) rekrutovaná z řad zlobivé zlaté mládeže , dokázala ostrov vyčistit tak jednoduše od zabijáků. Navíc žoldáků, kteří si už prošli nejedním světovým konfliktem... Možná, kdyby se scénář vyprdnul na zcela neuvěřitelnou a přiblblou zápletku s vyděrači a výkupným a více se zaměřil na jednotlivé postavy v rámci nápravného kempu na ostrově ve snaze najít v nich ještě to jejich skryté lepší já... člověk v nouzi funguje jinak ať už je to skrze pocit vyčerpání, sounáležitosti, teamového ducha... (ta myšlenka nápravy znuděných floutků se mi líbila). inu udělat z toho ,,nápravné drama'' mohlo to být stokrát lepší. Takhle kucí a holčiny líčí v lese pasti jak lstiví Vietcongové a žoldáci na ně tupě šlapou a pak - s přiostřeným kolíkem ve stehně řvou jak na lesy... A když je potřeba zločince dorazit, objeví se někde za osikou týnejdžr s lukem a se stejnou bravurou s jakou si dokázal na mejdanu rozpustit dávku v kávové lžičce, trefí šípem gangstera přesně na komoru, jen ta poslední zelená větévka do mordy tu chybí... Závěr, to už byla úplná pohádka v zapadajícím slunci. Nebudu spoilerovat, ale ano milé děti. Honza nakonec získá krásnou princeznu, tatínek král si uvědomí, že Honza není zas tak líný a zloduch ze všech zloduchů nejzloduchovatější trestu neunikne. Nebýt to točeno na tom nádherném ostrově s majákem (pro které mám slabost), šel bych s hodnocením ještě níže. Takže dávám jen za 3 miliony a berte nebo nechte být. * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O tom, ako sa z rozmaznaného poserútka s plnými gaťami veď viete čoho, stal nasledovník Ramba - vzor cnosti a obávaný bojovník. A to všetko expresne rýchlo, len za týždeň kurzu prežitia v divočine, čo počíta jedného lukom zastreleného jeleňa a položenie jednej pasce na zajace. Evidentne asi niekomu stačí fakt málo, aby sa stal neohrozeným kráľom divočiny a všetkých rozmaznancov zachránil... Hrozne otravný scenár, plný takých logických lapsusov, že za také niečo by sa hanbila aj upratovačka verejných záchodov. No ale na druhú stranu, keď sa vypne mozog, tak sa na tom zabaviť dá, odsýpa to rýchlo, má to spád a pri pár miestach sa človek aj zasmeje. Tiež milo prekvapila drsnosť niektorých scén. Myslím, že na ten slabučký priemer to stačí. 50/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Jste tu ze stejného důvodu - jste hovada!" Takúto drezúru by som doprial všetkým milionárskym výrastkom, nezaškodilo by. A nemusel by to byť vôbec vždy happy end. Béčkový survival, ktorý právom patrí na stanice ako Joj Plus. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo hodně a i když je akce hodně slabá, dokázali mě herci přesvědčit že dali do filmu vše a natočily slušný akční film. Opuštěný ostrov je skvělým místem na zábavu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No jo no. Partička rozmazlenců se po několikadenním zálesáckém tréninku postaví skupině vycvičených zabijáků a asi nebudu moc spoilerovat, když napíšu, že žoldáci jsou prakticky bez šance, protože kromě rambovských vychytávek si chovanci osvojili i lukostřelbu, nad kterou by nejeden trénovaný lučištník Stoleté války slintal blahem. Je celkem jasné, že u Take Down se musí totálně vypnout mozek a nezapínat ho ani na tu nejmenší chviličku. Když se vám to ale podaří, dá se film označit za sice trošku zbytečně dlouhou, ale jinak odsýpající zábavu se sympatickým obsazením a krásnou skotskou přírodou. A protože jsem se krátce po začátku přepnul do režimu absolutní vypatlanosti, hodnotím nadprůměrně. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Miliardářská dítka se musejí naučit, jak vlastně žít bez toho, aby pořád otravovali své rodiče, kteří budou muset řešit jejich problémy. Takže se dostávají k tomu, aby vůbec přežila. Ze začátku to bylo ještě celkem fajn, ale samotný průběh tohoto thrilleru už mě tolik nedostal a nedokázal udržet mou pozornost. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemné lehce akční dobrodružství. 1) Spoiler. Pár dní lehkého tréninku na opuštěném ostrově (natáčeno na ostrově Man) postačuje k tomu, aby se ze skupiny sobeckých a nezodpovědných mládežnických zbohatlíků stala parta, co v klidu přemůže profesionální zabijáky s vojenskou zkušeností. Ani se nelze divit, když poklad o hodnotě jedné miliardy dolarů (!) hlídá pár lidí, kteří ze všeho nejvíc připomínají ochranku v supermarketu. 2) Na to, že představují zhýčkalé flinky, jsou chlapci a děvčata docela schopní. Jeden umí skvěle střílet z luku, jiný se umí dobře prát a celkem vykazují značnou kázeň i smysl pro přežití. 3) Vystupují zde 26letý Angličan Dominic Sherwood (James Herrick), 29letý Angličan Ed Westwick (šéf únosců Billy Speck), 27letý Američan Jeremy Sumpter (hlavní postava Kyle Hartmann, lukostřelec), 26letý Angličan Elliot Knight (černoch Marsac) či 23letý Max Deacon (James Thornton). ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

No, ešteže tí prachatí pubescenti ovládajú boj z blízka lepšie, ako tí trénovaní zabijáci. Westwick si asi myslel, že hrá v Hamletovi. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....bezvýrazní herci...riedky námet....prvá pol hodin ozaj dietna...ale celkovo priemerné B až C -čko .... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo super, ale film bohužiaľ za veľa nestál. Už vidím ako sa partia rozmaznaných darmožráčov zo dňa na deň zmenila na ucelený a spolupracujúci profesionálny tím, ktorý sa dokázal postaviť profesionálnym zabijakom. A pritom stačilo, aby kus filmu venovali tomu ako sa kolektív rozmaznancov zbližoval, ako pochopili silu vzájomnej spolupráce a ako nadobudli nejaké návyky zodpovednosti a samostatnosti. Toto bolo moc zhurta, že po 2 dňoch sa zrazu rozmaznanci stali expertmi na bojové taktiky, takže napokon to celé vyznelo dosť nerealisticky a aj amatérsky. Škoda, námet bol veľmi sľubný! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najlepsim filmom rezisera Jima Gillespie asi ostane I know what you did last summer 1997. Odvtedy uz nenatocil nic, a toto je tiez podpriemer. Decka na ostrove na akomsi "drsnom" kurze prezitia. priserne predvidatelny film, po ktorom o par rokov nestekne ani pes : 40 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Scenérie filmu ok,herecky ovšem dost pozadu,,a z únosců rejža udělal dokonalý břídíly.Takhle jadnoduše se osvobodit,a navíc všechny zlikvidovat,nedalo to příliš práce.Film na jedno použití ok,ale nic víc.50%. ()

Reklama

Reklama