Reklama

Reklama

Krysař Willard

Trailer

Obsahy(1)

Vidíme dům a v něm muže. Není to obyčejný dům ani obyčejný muž. Jmenuje se Willard Stiles (Crispin Glover), nosí černý, dvacet let starý oblek a ulízané vlasy mu rámují bledý obličej. Není divu, že nemá přátele ani dívku - celý svůj život strávil pod taktovkou dominantní, nyní již poněkud trouchnivějící matky a ulisného šéfa, co ho drží ve firmě jen proto, že jí kdysi vedl s Willardovým otcem. Jednoho večera matka přikáže Willardovi, aby ve sklepě vyhubil krysy. Willard se o to zpočátku pokouší, ale když se mu podaří první chytit, naopak jí pustí a začne si s ní hrát a povídat. Po čase se skamarádí s celou krysí koloníí obývající sklep (a že jich není málo) a než se naděje, dokáže si Willard všechny ochočit. Vzhledem k tomu, že stovky krys se prakticky prokoušou čímkoliv, jsou velice inteligentní a Willarda poslouchají na slovo, stáva se z nich velice účinná zbraň, kterou její majitel často a rád použije proti těm, kdo se mu postaví... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

honajz 

všechny recenze uživatele

Crispin Glover jako omezený Willard, kterého vyhodí z práce, on díky krysám získá novou identitu, ale ty se obrátí i proti němu. Obrazově se film snaží o výtvarné pojetí Jeunetových filmů, ale do nich to má daleko. Psychothriller, jak se vypořádat se zlým šéfem. DVD: Komentář tvůrců a herců, 13minutový film o filmu, 18minutový o milovnících a chovatelích krys a 25 minut vystřižených scén s volitelným komentářem mají pouze GB titulky, následuje hudební video s volitelným komentářem, trailer a 3 TV spoty. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Dávám sice jen tři hvězdičky, protože jsem měla pěkných pár výhrad - na druhou stranu, je to film, který si rozhodně budu pamatovat... A uvažuju o tom, že si ho seženu v originále, protože mám silné podezření, že český dabing tu a tam silně zapracoval ve Willardův neprospěch. Ovšem, zvlášť věta "Co můžeme udělat, Bene..." a s ní související pocit zlomyslného zadostiučinění mi na hodně dlouho uvízne v paměti...;-) ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Prvni tretina az polovina filmu je naprosto dokonala. Nadherne temna, nadherne depresivni, Crispin Glover je tam naprosto omracujici. Bohuzel ve chvili, kdy se hlavni linii stava boj mezi Benem a Willardem film trochu ztraci na dechu. Kazdopadne jde o silny nadprumer, mozna vubec nejlepsi suchozemsky zvireci horror, i kdyz tam o ty krysy zas az tak nejde... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Solídny mix hororu, čiernej komédie a psychologickej prehliadky na tému "Mamy a ich vplyv na život dospelých synov". Vidieť, že filmári (tvorcovia Nezvratného osudu) si dali záležať na pôsobivej atmosfére (napriek mizernému rozpočtu), takže výprava, kamera a hudobný sprievod, sú na úrovni. Rovnako tak je ozdobou výkon slabošského Crispina Glovera, práca s krysami a sadistický šéf R. Lee Ermey, ale inak žiadna sláva. Na strane druhej, keby som porovnával s KRYSI ÚTOČIA... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejlepší pasáž jsou hned úvodní titulky, které jak kdyby vypadly z ilustrací McKeena. Dále pak kvalitou vystupuje scéna s "kočičtou" v domě navíc podbarvená krásně teskným songem. Škoda, že vedle vyzdvihovaného Glovera dost nespravedlivě zapadává představitel Bena. Natolik charismatického a sympatického zloducha jsem už dlouho neviděl! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní krysí roli Bena hrála krysa obrovská nebo také gambijská krysa, která může dorůst až do velikosti kočky. (akisha)
  • Crispinu Gloverovi připadalo ječení R. Lee Ermeye tak vtipné, že se často tiše smál mimo kamery. (akisha)
  • Okolo pětiset krys bylo před začátkem filmování podrobeno tréninku. (Pumiiix)

Reklama

Reklama