Reklama

Reklama

Krysař Willard

Trailer

Obsahy(1)

Vidíme dům a v něm muže. Není to obyčejný dům ani obyčejný muž. Jmenuje se Willard Stiles (Crispin Glover), nosí černý, dvacet let starý oblek a ulízané vlasy mu rámují bledý obličej. Není divu, že nemá přátele ani dívku - celý svůj život strávil pod taktovkou dominantní, nyní již poněkud trouchnivějící matky a ulisného šéfa, co ho drží ve firmě jen proto, že jí kdysi vedl s Willardovým otcem. Jednoho večera matka přikáže Willardovi, aby ve sklepě vyhubil krysy. Willard se o to zpočátku pokouší, ale když se mu podaří první chytit, naopak jí pustí a začne si s ní hrát a povídat. Po čase se skamarádí s celou krysí koloníí obývající sklep (a že jich není málo) a než se naděje, dokáže si Willard všechny ochočit. Vzhledem k tomu, že stovky krys se prakticky prokoušou čímkoliv, jsou velice inteligentní a Willarda poslouchají na slovo, stáva se z nich velice účinná zbraň, kterou její majitel často a rád použije proti těm, kdo se mu postaví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Matty 

všechny recenze uživatele

Neurotický homofobik Willard žije ve starém domě se starou matkou a stádem krysy, k nimž si vytvoří zvláštní vztah, konkrétně k jedné z nich, kterou pojmenuje Sokrates. Se svým hlodavčím kamarádem se jen s obtížemi prokousává životem. Willard má úžasnou titulkovou sekvenci připomínající náladou Burtona i Švankmajera, ale následujících devadesát minut si již s díly výše zmíněných moc netyká. Filmu chybí hlavně humor. Tam, kde byste očekávali nějaké cynické pomrkávání na diváka, zcela necynické chlístance krve přibarvují plesnivou stěnu. Je to film depresivní, nikoliv strašidelný, jsou v něm dobře, nikoliv výborně vycvičené krysy (velkou práci museli odvést střihači) a divně se třesoucí Crispin Glover hraje obstojně, nikoliv excelentně. 60% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejlepší pasáž jsou hned úvodní titulky, které jak kdyby vypadly z ilustrací McKeena. Dále pak kvalitou vystupuje scéna s "kočičtou" v domě navíc podbarvená krásně teskným songem. Škoda, že vedle vyzdvihovaného Glovera dost nespravedlivě zapadává představitel Bena. Natolik charismatického a sympatického zloducha jsem už dlouho neviděl! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý film, akorát má tu smůlu, že je prostě nudný. Přišlo mi, že kromě námětu to nemá co nabídnout. Z té myšlenky šlo vyždímat mnohem zábavnější film. Nehledě na to, že Willardovi nejde ani moc fandit, protože je fakt totální loser. Vždyť už ani ty krysy na konci nedokáže ovládat. Přitom řemeslně zvládnuté je to dobře. Chvílemi z toho sálá až Burtonovská atmosféra. A co opravdu musím pochválit jsou pěkné úvodní titulky a výkon Crispina Glovera. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Crispina Glovera ve více filmech, ale tohle byl jeho nejlepší výkon. Ale i přesto, že mám myši a krysy rád, nemohu dát plný počet. Ke konečné extázi filmu něco chybí :( ()

tron 

všechny recenze uživatele

Solídny mix hororu, čiernej komédie a psychologickej prehliadky na tému "Mamy a ich vplyv na život dospelých synov". Vidieť, že filmári (tvorcovia Nezvratného osudu) si dali záležať na pôsobivej atmosfére (napriek mizernému rozpočtu), takže výprava, kamera a hudobný sprievod, sú na úrovni. Rovnako tak je ozdobou výkon slabošského Crispina Glovera, práca s krysami a sadistický šéf R. Lee Ermey, ale inak žiadna sláva. Na strane druhej, keby som porovnával s KRYSI ÚTOČIA... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem neco naprosto jineho a misto toho se mi dostalo drama o muzi, ktery najde jedineho pritele v kryse. Trosku mi film atmosferou pripomnel Batmana. Vse tu je takove temne, skoro az komiksove a depresivni, ale zaroven tu nechybi cerny humor. Skoda, ze vrazda tu je jen jedna a taky skoda zaveru, boj s Benem nebylo zrovna hezky zakonceni. Hlavnim kladem filmu je Crispin Glover, kteryho jsem zatim videl jen v samejch malejch rolich, ale teprve tady predved, ze je naprosto dokonalej uchylacek, kteryho je vam ale lito. Skoda, ze je film krapet moc dlouhej, nektery sceny mi prisly zbytecny. Z filmu, kde vystupujou ruzny zvirata, jako pavouci, hadi atd. je tenhle jeden z nejlepsich. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Prvni tretina az polovina filmu je naprosto dokonala. Nadherne temna, nadherne depresivni, Crispin Glover je tam naprosto omracujici. Bohuzel ve chvili, kdy se hlavni linii stava boj mezi Benem a Willardem film trochu ztraci na dechu. Kazdopadne jde o silny nadprumer, mozna vubec nejlepsi suchozemsky zvireci horror, i kdyz tam o ty krysy zas az tak nejde... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle a horor? To teda ne. Crispin Glover, sice úchyláček slušnej a herecky fakt výbornej, ale ani s pomocí milionu krys z toho nedokázal udělat horor. Ale jinak měl film docela slušný napětí a útoky krys byly fakt skvělý, ale nakonec mi to s přibývajícím počtem krys začalo připadat až příliš přeplacaný, ale určitě stojí za to, se na to aspoň jednou kouknout ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Willlard je neurotický samotářský podivín, který tráví veškerý volný čas zavřený ve starém domě se stejně podivínskou matkou a spoustou krys ve sklepě, které mu dělají společnost a nahrazují lidský kontakt. Vztah zvířátek a Willarda přeroste v něco hlubšího leč nezdravého. Krysaři Willardovi se v žádném ohledu nedá upřít snaha. Crispin Glover se snaživě pitvoří a stejně jako jeho šéf nebo matka přehrává, kamera se noří do temných zákoutí domu, nasvícení, střih, hudba, titulky, to všechno má sloužit k nastolení atmosféry, která by tu v zásadě i byla a přes to všechno film tak nějak nefunguje a jede s bídou na půlku plynu. Schází tady příběh, nadsázka a v neposlední řadě někdo, s kým by mohl divák sympatizovat a ztotožnit se. Willard je totiž protivný a jeho osud mu nakonec divák přeje. Celkový dojem: 40 %. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Úvodní vteřiny filmu vás hned zasáhnou vtipnou animací titulků alá Švankmajer. Převážná čast snímku je točena v šerosvitu, Willard (Crispin Glover) nalíčen ve stylu Borise Karloffa, živé, skutečné, opravdové....Špičkově sestříháno, bezchybná hudební mixáž. Opravdu zdařilý kousek. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pozor, tohle není Hon na myš 2, jak mi taky během filmu došlo. Odstartovalo to jako černá komedie říznutá trochu dramatu o lůzrovi pod nadvládou matky a během děje se střídaly ještě polohy hororu (snad?), takže ve výsledku nebylo ani jedno dost silný, aby z toho mohl bejt dobrej zážitek. Protože ty jednotlivý "složky" nebyly až zas tak špatný, snad až na tu hysterickou matku, ta mi přišla i na tenhle film moc přeprsklá. Moje první setkání s větší rolí Glovera taky nezklamalo, sice se v některejch scénách klepal a potil až příliš, ale hrál dobře. No je to prostě divnej film s divným hrdinou, kterýho hraje divnej herec, takže asi tak no, pokud jste taky divný nebo se vám divný filmy líbí nebo máte rádi krysy, tak je Willard tím pravým pro vás. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Chválím scénky s malými hlodavci a pěkné obličejové kreace Glovera (herecky je na tom o něco hůře). To je ale asi tak všechno, což je škoda, protože příběh se dal klidně rozehrát na nějakou vážnější strunu. I tak jde ale o milý film, na který jsem si dlouho nevzpoměl - a teď se mi to dobré vybavuje. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Film je dobrý, ale jak už to tak většinou bývá, knížce nesahá ani po paty. Krysařův deník, sežeňte si to. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 2/10 Děj 5/10 Hudba 2/10 Efekty 1/10/// +v hlavní roli Crispin Glover, poutavý námět -je však špatně zpracován, špatné herecké výkony, slabá hudba, většinou se odehrává ve tmě, bez správné atmosféry a razance/// Film jsem dlouho vyhledával a dokonce mi utekla i VHSka, nakonec jsem film zhlédl v TV. Jistou představu o filmu jsem měl a námět je to dost dobrej, i když bych něco poupravil. Hlavní představitel (mohli jste ho např. vidět jako záporáka v Charlieho andílcích) je celkem přesvědčivej, bohužel se to nedá řict o ostatních. A to co bylo nastíněno v první třetině bohužel nebylo využito naplno. Mohl to být slušnej masakr, ale není, což je velká škoda./// Celkem 30%/// ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Pro pana Glovera mám slabost, je to totiž mimořádný úchyl. Tentokrát hraje Crispin pána krys a já u toho dvakrát usnul. Obrázky pěkný, ale když to srovnám s tím výletem na Kokořín...co je tady? Prd. Krysí. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený i zahraný snímek s podivínským hlavním hrdinou a stovkama vedlejších hlodavčích hrdinů. Crispin Glover si dává introvertního Willarda ve velkým stylu, nezaostávají ani Jackie Burroughs v roli jeho matky a R. Lee Ermey jako bad ass big boss. Z psychologické stránky film funguje velice dobře, bohužel ze stránky hororové je pouze velmi light, takže nemůžu hodnotit lepé než například tuhle bobří myšku. 69% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To najlepšie na tomto snímku je samotný nápad a herecká stránka, ale ten obsah...no... ten ma veru nenadchol. Prišlo mi to mdlé, nevýrazné a aj keď sa to snažilo byť komédiou, drámou či hororom, vo výsledku to poriadne nebolo ani jedno. Slabučké ako sto krát urobený čaj z jedného vrecúška. Bolo sympatické, že sa tu to snažilo hrať na postavy, no mohlo sa ísť do väčšej hĺbky. Najmä vzťah matky so synom mohol byť zaujímavý, avšak potenciál v tomto smere bol premárnený. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

Reklama