Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 3

VOD (1)

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Recenze (439)

POMO 

všechny recenze uživatele

Rutinná a neprekvapivá prvá polovica sa rýchlosťou vlaku prehupne v drsnú, vypätú a temnú druhú polovicu. A tá výdatne uspokojí. Záporák slušný, taky slabší Edward Norton, ale na duo prevítov z druhého dielu nemá. Komplexnost dvojky (Zabijáci) trojka nedosahuje, zostáva mierne nad jednotkou (Žena v kleci), teda veľmi dobrým žánrovým remeslom. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tentokráte žádná holyúdská močopudná broskvovina s Kostějem pro otylé chovatelky koček se zarůstajícími štěrbinami! Flaškopoštu s fraPém teď totiž nemrdnul do Atlantiku fešácký truchlící vdovec, co urputně potřebuje zažehnat své trápení tím, že romanticky pomačká slimáka pomalu kornatějící MILFce, nýbrž do Kattegatu nějaký dánský fakan, jemuž se právě chystal pomačkat krkavici slizký a úchylný kudlankovský vrah. Jelikož si Robina Piš naštěstí zrovna někde nechávala odsávat tuky z hmatatelných partií, dostala se ta flaška už potřetí do pátravých rukou skvostného originálního dua dvou Áček z Kriminálky Kopenhágen. A jak už víme, jakmile se Arab s Autistou už do něčeho zahryznou, v záchvatu džihádu prostě nepustí, dokud tomu luxusnímu pošahanci neukážou, zač je toho poslintaný modlitební kobereček. A je z toho čiré potěšení pro každého milovníka hustých a nekýčovitých napínačů. Vikingové prostě umí. Nejprve z poměrně triviální zápletky splácal Olsen temnou, atmosférickou a strhující knihu, načež z toho Moland uklohnil stejně kvalitní audiovizuál, který navíc nejednoho nedyslektika i překvapí. Tudíž doufám, že v tom ti nájezdníci budou pokračovat, a už si pomalu rozcvičuju zápěstí na Složku 64, Marca a Nesmírného. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vážnější a komplexnější pokračování, vyprávění jde více do hloubky postav a tyto řeší i globálnější problémy (jen nevím, proč "zmizel" Mørckův syn). Snímek obsahuje více smysluplného humoru, který vyvažuje vážnost. Pár vymazlených záběrů vyloženě pohladilo cinefilovu duši. A víra, ta víra. 90%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První čtvrthodinka je trošičku kostrbatější, ale pak se začnou dít věci. Nejdřív si tě filmaři pěkně zpracujou, takže seš okamžitě v jedný partě s Odělením Q a díky perfektně natočeným scénám- akční vlakovka je vymazlená do posledního detailu, nevím kolik bylo použito kamer, ale takhle velkolepě a přitom velmi jenoduše, ale neskutečně dynamicky natočenou akční scénu jsem ve filmu už dlouho, dlouho neviděl. Rovněž perfektně napsaná a ještě lépe zahraná postava hlavního zaporáka měla lví podíl na mých emocích. O severských kriminálkách se říká, že jsou ponuré a depresivní, ale tady to byla především výborná hra s divákem, který si na 112 minut vymaže s paměti slovo "nuda", a v tryskovým tempu se řítí do dialogově poutavého finále. Ze tří dílů Oddělení Q je tahle trojka jasná jednička. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najlepší prípad oddelenia Q. Je to dynamické, napínavé, má to humor aj atmosféru a miestami je to celkom brutálne. Herci, réžia a hudba super. Pre priaznivcov "nordic noir" povinnosť. --- Je ale celkom sranda, ako dramaticky sa to líši od predlohy. Z knihy je v deji filmu použitých tak 10 - 15 %, pričom všetky postavy (vrátane Carla a Asada) sú úplne, ale úplne iné. Román má 550 strán, je to pomerne vrstevnatý krimi-thriller s hromadou ďalších dejových línií, prakticky všetko v rámci zápletky sa v knihe rieši úplne inak. Viem si knihu celkom dobre predstaviť v 10-dielnom TV spracovaní na spôsob Broenu alebo Trapped. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na zfilmovanou sérii románů Jussi Adler-Olsena koukám záměrně jen v TV. Skandinávských kriminálek je tolik, že je docela fajn, když si čas usnadním nějakou filmovou sérií. No a u této jsem si vždycky ze začátku zvykal na hlavní postavy, abych si posléze příběh naprosto užil. Tady je to ale trošku složitější. Carl Mørck se tady totiž celý film tváří, jak kdyby měl v prdeli zaraženej ananas a pořádný moudro z něj vypadne až na závěr celého filmu. To Assad alespoň vyjadřuje pár emocí a celé to svojí postavou dost zachraňuje. Naštěstí ale film má hodně slušnou atmosféru a naprosto ultimátního psychopata v podobě Pål Sverre Hagena, takže si můžete být jisti, že určité momenty si tu najde každý z Vás. Celkově vzato jsem ale byl zklamaný. Film jsem si pustil třeba pětkrát a až na po páté jsem ho opravdu dokoukal. Neznám vlažnější start u filmové skandinávské kriminálky, jak v případě tohoto filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet DKK 39,5miliónaTržby Celosvetovo $9,396,000▐ miestami priam delikátna atmosféra, napätie, ale ako celok to má rovnaké neduhy ako predošlé diely, niekedy sa to fakt bije zo strašnou naivitou, režisér nedokáže tomu dať lepší dejoví prechod bez toho aby nepoužíval klasické obohrané klišé, herci fajn /videl v kine: 60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Moland z toho konečně režijně udělal film a ne drahý pilot seriálu, přibylo černého humoru, který tomu hodně chyběl. Bohužel Arcel ve snaze naprat celkem procedurální předlohu zvraty a konflikty udělal z druhé poloviny filmu lehce absurdní a nelogickou podívanou. Rozpaky ještě posiluje výkon Påla Sverre Hagena, jehož monstrum je dost nešikovnou směsicí pederasta a druhé odmocniny z Javiera Bardema. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘÁL BY SIS, ABY TĚ BŮH UDĚLAL SILNĚJŠÍM, ABYS MĚ MOHL ZASTAVIT? BYL JSI TADY A NIC JSI NEZMĚNIL. A BŮH SE NEZJEVIL..“ /// Standartní severská krimi (nadstandartní světová) o jednom vírošukovi, ve který nejde ani tak o Boha, jako o smrt. Oddělení „Q“ je fajn, ale doufám, že Harry Hole bude jinačí kafe! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2009 napsal Jussi Adler-Olsen, neznám. 2.) Když se řekne máma, vidím nůžky. 3.) Thx za titule „Jemu, tedy IDžORovi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu se rozjíždí pomaleji, kdežto ta druhá na nás sype vynikající scény jako (Vlak, Nemocnice, finále), kde se atmosféra dá krájet, napětí sviští a nechybí i solidní záporák. Vrcholem Trilogie byl díl prostřední, závěrečný však zdatně sekunduje, úvodní díl byl pouze průměrným. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Možno je to tak nakoniec v poriadku.“ Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že to Nikolaj Lie Kaas pekne odflákol, v skutočnosti si myslím, že je to prvý raz v rámci série, čo podáva kvalitný herecký výkon. Jeho parťákovi potom bez problémov stačí byť znova „len“ pohodičkovým sympaťákom z minula, ktorý nikoho a nič neodcudzuje, no občas má čo robiť, aby ho nenaštvali kolegove svojské povahové črty. Odkaz vo fľaši sa dlho rozbieha. Prvých 30 minút ma nudilo. Našťastie, potom sa dej rozbehol a hrdinovia začali dostávať takú sódu a objavilo sa toľko drsných úmrtí a kontroverzných nápadov, že som si miestami až hovoril, či to tvorcovia neprehnali. A to som kedysi namiesto programov pre tínedžerov pozeral Kanibalov od Deodata. Nakoniec to nie je dokonalé. Hlavne počínanie polície ma v niekoľkých momentoch fascinovalo. A síce netvrdím, že utopený sa nedá zachrániť ani po tak dlhej dobe, ale tu to proste pôsobilo fakt zvláštne. Napriek tomu kvalitná záležitosť a zatiaľ asi najlepší (v zmysle najkonzistentnejší) diel ságy. Oceňujem výrazné lokácie (žlté wallanderovské polia s repkou olejnou, chata s mostom uprostred mora). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč si nás ta láhev našla, Carle?" Abyste mě společně pobavili. Assade. A chvílemi vám to i šlo - tedy v rámci možností severského dramatu o unášených a zabíjených dětech. To téma samo osobně mi nepřipadá příliš zábavné, ale křivohubý Carl s kodaňanem Assadem mě bavili svými debatami o víře, spoléháním se na Boha při křížení cesty vlaku a samozřejmě poznámkami o tom, že kouření a homosexualita jsou zlozvyky. Bylo to zkrátka dramatické, ale občas se u toho dalo zasmát a to mám rád. Heli, Bravo, Whiskey, končím. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vzkaz v láhvi je film dvou naprosto rozdílných částí. Nevím, jestli stejně dlouhých, protože subjektivně mi expozice příběhu přišla příliš pozvolná, vzrušující a strhující asi jako Křesťanský magazín na ČT. Plátno v kinosále by mělo filmu pomáhat, ale tak nějak jsem se ošíval a říkal si, že na tohle by bohatě stačila televizní obrazovka. Jenže potom přijde scéna, kdy má dojít ve vlaku k předání výkupného za unesené sourozence, a náhle to vypadá, jako by si cyklistický závodník potácející se někde na chvostu pelotonu uvědomil, že nechce zůstat poslední, a ze všech sil se do toho opře. Dynamika se neuvěřitelně změní a najednou chápete, v čem spočívá kouzlo a světový úspěch severské krimi. Máte tu našlapanou podívanou, která nešetří krví ani šokujícími zvraty, a celé vás to pohltí. Jenže se závěrečnými titulky o tom začnete přemýšlet a dostaví se určité pochyby z logických zkratů, kterých jste si předtím nevšimli. Je to někde mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale v případě takhle vysoko hodnoceného filmu volívám obvykle nižší hodnocení. Herecky je to obstojná záležitost a námět je taky neokoukaný, ale ty chyby jsou zkrátka znát. Celkový dojem: 65 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co je? Mysleli jste, že vás necháme vyslýchat naše lidi bez účasti místní policie?“ - „Jo.“ Po Ženě v kleci a Zabijácích jsem se na Vzkaz v láhvi moc těšil. Ústřední pár detektivů jsem si již dávno oblíbil a stejně tak očekával vše, co oba výše zmíněné díly nabízely. I když jsem moc nechápal, proč přišla změna režiséra. Nakonec jsem za ni rád. Nejenže Moland „dodržel“ atmosféru a styl původních dvou dílů, dokázal je ještě vyšperkovat. A to až tak, že se mi „trojka“ líbila prozatím překvapivě nejvíc. Režisér se nebál přitlačit a mnoho scén bylo opravdu parádních. I když několikrát to až přehnal (přeživší útoku nůžkami, nehlídaný pacient, oživování). Ne však v případě hlavního záporáka, který je možná místy až moc suverénní, ale ta stylovost a charisma z něj doslova prýští. A také znovu plesám nad humorem, možná ještě o něco černějším a nekorektnějším než dřív. K 5* chybělo tentokrát opravdu málo. „Carle, známe se léta. Moje víra tě nikdy nezajímala.“ - „Doufal jsem, že to přejde. Že je to zlozvyk. Jako kouření a homosexualita.“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Střet víry v boha, ďábla a nevíry černé díry. Schválně hádejte, jestli se bude na konci listovat v kostelním zpěvníku.. Nevím, jestli je u severských kriminálek dobrou cestou nadřadit akci nad atmosféru a procedurální vyšetřování, protože pak to vypadá, že detektivní tým musí být hodně hloupý a neprofesionální, aby měl film alespoň sto minut. Ještěže zčernalý humor vnesl energii listů větrné turbíny a kompenzoval skutečnost, že se Nikolaj Lie Kass celou dobu tváří, jako by měl v zadku vraženou tyčku od slunečníku. Škoda, že se mezi hlavními hrdiny nešlo trochu dále v diskuzích o víře, bylo by to ku prospěchu věci a Carl by si snad uvědomil, že mít kolegu, co slaví Ramadán, není v zemích s dlouhými nocemi zase tak špatné.. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Napotřetí tým šlape ještě lépe. Funguje už i Carl a Rose, nikoli jen Asad. Co se tentokrát opravdu povedlo, to je perfektní padouch. Nicméně, proti knize je film značně přeoraný a dějově slabší, měkčí, a vedení příběhu mě nefascinovalo zdaleka tolik, jako v prvních dvou filmech. Stejně se mi ale severské depky neště nepřejedly. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší kousek z Oddělení Q. Co jim u tohoto dílu neodpustím, byla ta obrovská (a hrozně hloupá!) chyba: Od začátku víme, že rodiče znali osobně únosce svých dětí, ale když má pak na sobě lékařský plášť, tak ho matka nepozná. Celkovému dojmu to ubralo tu jednu hvězdičku, jinak by to byly slabší 4. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nikolaj Lie Kaas je králem deprese. Filmová adaptace třetího dílu knižní kriminální série (zatím je prý šest dílů, nevím, nečetl jsem) dánského spisovatele Jussiho Adler-Olsena se vrací s kriminálním oddělením Q, nevyřešeními případy, permanentně nabroušeným detektivem Carlem Mørckem i jeho muslimským kolegou Assadem. Máme tady unesené děti, jejichž zmizení nikdo nehlásí, máme tady vzkaz v láhvi, který roky čekal na svého nálezce. A máme tady protřelé hovado, které za tím vším stojí a které si své oběti vybírá v prostředí silné víry. Náboženský motiv je ve snímku hodně patrný, ale ne vždy se s ním umně pracuje (narážky na kolegovu víru), důvody, proč sériový vrah páchá zlo, pak najdeme znovu na velmi očekávaném místě, v závěru si navíc už tvůrci mírně pomáhají umělými popostrčeními v ději. Atmosféra je slušná, ale zdaleka nedosahuje kvalit některých slavnějších (zaoceánských) kolegů. To si musíme přiznat. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie je nič horšie ako keď diváka ovládnu zmiešané pocity. Ja osobne som z tejto doposiaľ trilógie oddelenia "Q" mierne sklamaný. Od tohto pokračovania som si sľuboval stúpajúcu tendenciu, no nakoniec musím skonštatovať že napriek najvyššiemu % vyjadreniu užívateľov je z pomedzi všetkých troch príbehov tento najmenej uveriteľný. Určité policajné postupy, kroky, rozhodnutia, konania jednotlivcov úplne bez logiky, čo značne zráža moje hodnotenie nadol. A to nehovorím o spolupráci medzi nasadenými zložkami, ktoré pôsobili pri tak vážnej situácii amatérskejšie ako mužstvo Pepika Hnátka na čele z Jardom Kuželom. Záverečný obrat neveriaceho Tomáša, ktorý kráčal cestou pochýb no nakoniec "prezrel", už bolo na mňa trošku moc. Snímok je rovnako ako prvé dve časti spracovaný pomerne slušne, no vzhľadom k uvedeným mínusom ho od udelenia dvoch hviezd zachránil len milimeter. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Když maminka s tatínkem věří na pohádky, a co hůře, nekriticky adorují i jejich vypravěče, může to dětem trošičku zkomplikovat dospívání, kupříkladu smrtí. Vynikající, atmosférické, dánské. Pozvolna se z posledního výrazu stává synonymum pro kvalitu. ()

Reklama

Reklama