Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 3

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Recenze (440)

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Férová kriminálka, nechápu, proč se takových netočí víc. Dobrý námět, zpracování, místy mě vyváděl z míry komicky rozervaný detektiv Mork, ten asi dává v knížce větší smysl. Pohodová depka na jednorázové nedělní použití. ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Najlepší diel zatiaľ. Veľmi sa mi páči, že sa úroveň každým pokračovaním zlepšuje, čo je dosť ojedinelé. Vyzdvihol by som hlavne atmosféru a napätie v scénach s vrahom. 84% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Assad a Morck! Tak tu zas po dvou letech máme tu multi-kulti dvojici kriminalistů z oddělení Q. Opět jde o výživnou podívanou, správně drsnou a ponurou, jak jsme u seveřanů zvyklí. Tak jako v Zabijácích a Ženě v kleci řeší případ, který se stal už před několika lety, ale tentokrát pokračuje i do současnosti. To rozuzlení na konci je trochu "poameričtěné", ale nevadí, myslím, že "Vzkaz" si poctivé čtyři hvězdy zaslouží. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Třetí případ oddělení Q, tentokrát pod taktovkou jinýho režiséra, než předchozí dva. To ale nevadí, není znát rozdíl v kvalitě. Poutavej příběh i vyšetřování, hlavní hrdina nasranej a v depresích ještě víc, než v předchozích dílech. Pachatele stejně jako v Zabijácích známe prakticky skoro od začátku, ale ani to neubírá na dramatičnosti a napínavosti. Dánové v tomhle trefili do černýho, za mě klidně můžou pokračovat dál. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

3,5*. Dějové schéma podobné jako u předchozích dvou filmů, dvě paralelní linie (i když jedna je zde minimalizována) a další starý případ, který tentokrát nastartuje podivný vzkaz ze Severního moře a který opět více než kam jinam zasahuje do současnosti. Po pomalém rozjezdu následuje dynamická a akční pasáž, která se pak v závěru opět obaluje do temnějšího hávu. Zamrzí pár logických relapsů pro usnadnění děje, naopak přilití větší porce severského "humoru" do kokteilu dvou hlavních postav na škodu není vůbec. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Stejně jako tomu bylo u knih, se mi zatím Vzkaz v lahvi zdá nejslabší a to ani zdaleka neobsáhl knižní příběh. Drží se hlavní linky, což je u prozatimních zpracování knih Jussi Adler-Olsena pravidlem a to je super. Ale tento příběh mě zkrátka nijak zvlášť nezaujal ani v jedné podobě - knižní/filmové. Kamera fajn. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh a kamera, ale scénář mi docela přípomínal zdejší pokusy o napínavé thrillery, které většinou na něm ztroskotávají. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Drsná severská detektivka tentokrát s náboženskou tématikou a o únosech a vraždění dětí. Silné okamžiky ve vlaku, po předání peněz, v nemocnici, závěr v domku na moři. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Míň detektivního pátrání a víc přímočarejch střetů a naháněček se záporákem týhle sérii z mýho pohledu dost prospělo. Mimochodem, záporák byl pěkně slizkej jak na papíře, tak na plátně. Atmosféra drsná jako vždycky, tentokrát ještě umocněná (doslova) chladnym finále (mohlo však být víc nekompromisní, kdyby se nepodařilo zachránit obě oběti). Zatim nejlepší díl, rezervy však stále jsou, např. Carl by se nemusel celou dobu tvářit jako kdyby měl zaražený prdy a záporákovo řádění mohlo dostat ještě víc prostoru, čtyři hodně slabý hvězdy. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Film je to výborný,ale inak je to hnus.Unášanie a zabíjanie detí ako námet na film môže napadnúť len severských filmárov.Asi som moc úzkoprsý ,ale dáke hranice pri "masovej zábave" by sa stanoviť mali.Slabším náturám rozhodne nedoporučujem sledovať. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ďalší prípad Oddelenia Q vnímam ako citeľne slabší v porovnaní so Zabijakmi. Po filmárskej stránke je to stále vysoký nadštandard, ale no prípad už nie je tak zaujímavý a chýba mu výrazná vedľajšia postava akou bola v minulom diely Kimmie. Hlavný záporák navyše trpí nešvarom klišé zloduchov, ktorý sa pohybujú úplne nehlučne, majú neuveriteľnú výdrž a cez každé zabezpečenie prekĺznu ako úhor. Scéna s kladením pasce vo vlaku síce zarezonovala, ale na štyri hviezdy to nestačí. 7-/10 ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

A to je přesně důvod, proč si nevybírám filmy podle trailerů! To pak podle něj čekám neuvěřitelnou záhadu vzkazu v lahvi, šokující spiknutí v jakési pofidérní sektě a ďábelského saďoura manipulujícího lidmi i komunitami ke svým zvrhlým choutkám. A ono hovno, nic takového! Místo toho sice napínává ale pořád průměrná severská kriminálka o blbém únosu s jebnutým střihorukým Edwardem. ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Nový případ, v pořadí již třetí, Kodaňského policejního oddělení Q. Změna v režisérském postu posouvá tento díl o úroveň výš oproti dvěma předešlým. Vzkaz v láhvi si mně ale získal především tématem náboženské sekty, napětím , které u pořádného thrilleru nesmí chybět, a "padouchem" v podání Påla Sverrena Hagena. Jeho herecký koncert byl famózní. Kdykoliv rozehrál své divadlo, přikoval mně k židli, a že řádil panečku. Pro mně jeden z top zločinců. P.S.: Knižní předlohu jsem nečetl. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Vzkaz v láhvi je bravurní evropská filmařina, která má takové grády, že Hollywood může jen tiše závidět. A jak všichni víme, vše špičkové severské se brzy dočká americké kopie. Doufejme, že Olsenovu sérii tahle nápodoba mine. Protože severské koprodukci se tohle opravdu mimořádně povedlo. Je tu dostatečně rozervaný vyšetřovatel a opravdu uvěřitelný a plnokrevný šílenec. Ponurost zůstala, ale humor je novinkou. Takhle má vypadat pořádná detektivka! ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně atmosférické, to asi jo, ale humus ... a k tomu ještě kulturně obohacující agitka se "sympatickým" muslimským detektivem ... ale jo, byl celkem sympatický, ale ... no nevím ... ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Červenák mi (až na první čtyři věty) mluví z duše. Lepší než Zabijáci, i když s castingem mám neustálé problémy; TAHLE Rose má být ta ujetá holka? Možná se mýlím, ale nepamatuju se, že by v knize Carl řešil své problémy s vírou; pokud ano, byly tak nepodstatné, že mi vypadly z hlavy, zatímco ve filmu to jakoby bylo hlavní vedlejší téma (omluva za protimluv, ale lepší vyjádření mě nenapadá). ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Tak konečně shlédnut další díl, Oddělení Q, ale asi už poslení. No uvidíme, pořád zajímavé a kvalitní krimi, napětí a drama je to až do konce. I když je jinej příběh, jinak pokračuje vyšetřování, stále je to zajímavé pokoukání. Našla se i chvíle pro černý humor, nepřekážel, nebylo ho moc a jako odlehčení posloužil. Jinak jak stále říkám, pozor nejen na Jehovovu pomstu!!! 8/10 ()

Reklama

Reklama