Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 1

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Recenze (440)

tahit 

všechny recenze uživatele

Zápletka se rozjíždí zvolna jako parní válec, aby se pak jako smyslu zbavená v řadě akčních momentů vydováděla. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozvětvený detektivní případ ustupuje do pozadí, a na jeho místo se dere spíše přímočařejší akční složka, a také několik zajímavých polemik na téma víry a náboženství. Sympatická změna, nicméně první dva díly se mi libily malinko víc. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Třetí díl se mě líbil určitě méně než Zabijáci. Tehdy mě duo záporáků, stejně jako proti nim stojící dvojice detektivů přikovala solidně k obrazovce. Rok se sešel s rokem a máme tady Vzkaz v lahvi. Úhlavní neřád má charisma. Hagen umí a dokázal to zatím ve všem filmech, ve kterých jsem jej zastihl. Bohužel tady nedostává tolik prostoru kolik by si zasloužil. Budu se opatrně těšit na další filmek ze série o oddělení Q. 60% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, měli až nezdravě rádi kříž a vzešlo z toho neskutečné kvantum obludných hrůzností. A hrozně dobře se na to kouká, chvíli se řeší náboženství, chvíli se zjišťuje pachatel a pak přichází na řadu neskutečně se stupňující napětí, přichází temnota a na pár místech i ztráta schopnosti nadechnout se. A přestože tam nejsou chapadla, je tam alespoň nádherně odporně slizkoidní padouch. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Všechny 4 filmy této krimi série jsou si dost podobné. Po čase vám příběhy splývají, nicméně to neznamená, že by nebyly dobré. Právě naopak. Jedná se o velmi kvalitní kriminální příběhy, kterým dala základ knižní předloha. Filmové zpracování je syrově severské, ústřední dvojka charizmatická, nechybí napětí a nečekané zvaty. Mně osobně nejvíc nadchli Zabijáci (85%) a Složka 64 (80%), těsně za nimi jsou zbylé dva kousky Vzkaz v láhvi (70%) a Žena v kleci (70%). ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Oddělení Q je drsné samo o sobě a když k tomu připočteme nábožensky motivované zločiny na dětech je to ještě větší drsnota. Příběh je dobře napsaný, dobře zahraný a není hloupý a je dostatečně napínavý. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Z celé trilogie nejhorší díl. Vytratila se atmosféra, napětí i ty nápady. Vše se vyvíjelo, jak podle šablony. Navíc těch nelogičností. Naopak herecké duo opět výborné, ale více než průměr tentokrát nedám .. 5/10 = 55% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Chytře napsaný scénář, na němž vůbec nepřekáží, že od počátku víme, kdo je vrah a proč vraždí, a dokonce ani to, že konec patrně nedopadne jinak, než pro nějaké první čtvrthodině předpokládáme. Hlavním tahákem je samozřejmě temná severská atmosféra a Nikolaj Lie Kaas. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tématicky i žánrovo ma Odkaz vo fľaši behom veľmi krátkej chvíle plnohodnotne zaujal a s dobre rozbehnutým tempom udržoval moju pozornosť až do záverečných titulkov. Oddelenie Q má so svojim škandinávskym prostredím skrátka čosi do seba a určite dám šancu aj jeho ďalším dvom častiam (myslím teda, že sú ešte dve). ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Výborný skandinávský krimi-thriller okořeněný studeným, ale nádherným místním prostředím. Skvělé herecké obsazení v čele s ďábelským Hagenem, který si vás okamžitě získá a doslova z něj odkapává šílenství. Napětí, výborně padnoucí humor a hra s divákem na tak vysoké úrovni, že budete jen strnule a zoufale přihlížet, co za silné momenty jsou filmaři schopni vyprodukovat. A několik scén je vážně silné kafe. Pomalejší rozjezd se rázem změní ve zběsilou hru psychopata s detektivy i divákem současně. Závěr byl ale možná až trochu rychlý, čekal jsem vyostřenější konflikt, protože ten magor by si to zasloužil. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl trilogie. Výrazně se od předešlých dvou neliší, bohužel na značku "kvalitní kriminálka", kterou se trilogie doposavaď vyznačovala, obsahuje do mozku bijící nelogičnosti, za které jednu hvězdičku ubírám. Podívat se na Vzkaz v lahvi ale určitě sluší. 69% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Vzkaz v láhvi" je mým prvním střetnutím s Q-sérií; "Ženu v kleci" i "Zabijáky" jsem sice zaregistrovala (vzpomínám si na plakáty visící v metru), ale pak jsem je úplně vypustila. Chyba! Poslední ze tří doposud existujících adaptací mě příběhem i postavami uchvátila natolik, že jsem si po příchodu z kina okamžitě zkoukla oba předchozí díly a napjatě očekávám díl čtvrtý. Změna režiséra je zpětně znát, ale náboženský fanatismus a Carl s Assadem prostě fungují.;-) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Čistá dějovost, nic víc - v tom filmu není nic artového, je to v podstatě jen trochu lepší mainstream. To mohl do kin uvést kdokoli - u Aerofilms jsem měl laťku nastavenou značně výš. Vzkaz v láhvi je jen řemeslně slušně natočená kriminálka, jakých už se v poslední době objevily mraky - pro fandy žánru supr, ale pro ty ostatní nulový důvod, proč to chtít vidět (nota bene v kině - jasně, velké plátno tomu prospěje, to ostatně každému filmu - ale zrovna zde žádnou přidanou hodnotu kinoprojekce nevidím - ten film zafunguje zcela stejně i doma v telce). Jednička byla velice slušná, dvojka dokonce výtečná, ale trojka už mi přijde jako nastavovaná kaše a sešup dolů. Kdyby to byl seriál, neřeknu - ale takto - kolik dalších filmů o oddělení Q ještě bude? Film, po kterém jsem začal mít alergii na severskou detektivku jako takovou. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Možná dobře natočený...možná dobře zahraný... možná tam byla i velice povedená hudba. Ale díky debilnímu scénáři a režisérovy, který to nechal být, se z herců pomalu ale jistě stále více a více stávali buď "tušitelé" a nebo retardi. Škoda, čekal jsem opravdu hodně, ale bylo jen veliké zklamání. Za mě 45% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(84%) Třetí díl této známé severské série. A musím uznat, že dle mého gusta je to doposud nejlepší část. Dvojice Kaas a Fares jsou opět dokonalí. Postava Carla je zde ještě víc otrávená životem – pozorovat dialogy mezi ním a Assadem je super. Krom toho to má zajímavý, temný příběh a i tu ve filmu visí nějaká ta myšlenka víry, která je ke konci dobře podaná. Hlavní záporák je naprosto skvělý, nemá chybu. Scénář nám nabídne pár chladných a i drsných scén. První půlka filmu je taková pozvolná, ale to mi vůbec nevadí. Atmosféra filmu je dokonalá a o napětí už vůbec nemluvím. Rozhodně bych ještě něco přidal a především bych vymazal jednu velkou nelogickou scénu, která mě docela zamrzela, jinak bych dal plný počet hvězd. Jak to mohl ten chlapec pod vodou takovou dobu přežít ? To mě opravdu naštvalo, ale holt co se dá dělat, skvělý požitek z tohoto snímku mi to ale moc nepokazilo. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem se naučil, že i v malým sále může být velký kino! Severská kinematografie totiž nepotřebuje rozpočty o velikosti Jihoafrický republiky, vystačí si s dobrou story. ()

Reklama

Reklama