Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 3

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Recenze (440)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Olsenovy série se zatím podařilo zfilmovat nejlépe. Rozhodl jsem se, že budu předstírat, že jsem knihu nečetl a díky tomu jsem si užil kvalitní krimithriller z prostředí komunity náboženských fanatiků s temnou atmosférou a přesvědčivým záporákem. Naprosto skvělý je Nikolaj Lie Kaas v roli detektiva Morcka, který dokáže vynikajícím způsobem zahrát člověka, s nímž si život několikrát denně vytře zadek. I když jsem díky knize věděl, jak film dopadne, dostalo se mi patřičné dávky napětí a těším se, jak bude vypadat Složka 64. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Úvodem si neodpustím jednu poznámku, kterou ať laskavě přeskočí všichni přitroublí sluníčkáři a pravdoláskaři, kteří mi nedopatřením vlezli na stránku - točit filmy o podivných a zpátečnických křesťanských fanaticích, jimž vraždí děti fanatik satanistický, zatímco role správňáckého policajta se ujímá osvícený vousatý mohamedán, považuju v době, ve které Evropu jako švábi zaplavují hordy nevypočitatelných a primitivních muslimů, za nezdravé, nebezpečné a... ovšemže hodně pitomé. No a k filmu: Atmoška (neboli nálada) seversky strohá a introvertní, místy příjemně hustá, příběh i děj místy příjemně temný. Můj oblíbený sociopatický policista Carl Mørck od minule ještě víc sešel, jeho psýcha je ještě víc zdevastovaná, jeho výraz je ještě víc šílený a celkově vypadá na brzké nervové zhroucení a totální rozpad osobnosti, což se mi mocinky líbilo. Goslingův norský dvojník v roli záporáka je taky velký sympaťák, ale neodpustím mu, že na konci neodkrágloval Assada. Můj nejoblíbenější moment - nešťastný pohled policejního mládence se stříkající krční tepnou skrz okénko jedoucího automobilu; za tenhle fajnový okamžik bych dal nejradši čtvrtou, ale to z ideových důvodů, o kterých jsem už psal, prostě nelze. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Filmová qéčka rostou případ od případu. Na mém hodnocení se tady odráží i fakt, že thrillery s náboženskou tématikou patří k mým oblíbeným, ale to není v tomto případě to zásadní. Moland do toho po trochu nezáživném začátku šlápl, děj nabral spád a film začal plnit všechno, co od od krimi-thrilleru očekávám. Byla tu ta správná atmosféra podpořená napětím, které se místy dalo krájet. Vydařila se vlaková sekvence, která do určité míry obstarávala akční složku. A i když si člověk říká, že se to do thrilleru o psychopatovi a unesených dětech nehodí, dokázal mě film místy i rozesmát. Osvědčenému detektivnímu páru se navíc postavil parádní záporák, takže jsem si mohl na konci spokojeně mlaskat. 90% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Bravurně zvládnuté žánrové řemeslo. Flaskepost fra P funguje na všech myslitelných frontách, přičemž zanechává velmi depresivní dojem, který je navíc barvitě podkreslený pochmurnými reáliemi Dánska. Jen je škoda té předlouhé stopáže, která "nabízí" několik hluchých a zbytečných scén, což výsledný dojem z filmu lehce kazí. Skvělá práce! ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak má vypadat pořádná "detektývka"! Temná, syrová se zajímavou zápletkou, zamyšlením se nad náboženskými sektami a religionistikou jako takovou, výborné herecké výkony, zejména N. L. Kaas je už dávno první liga a nejen Madsi Mikkelsenovi šlape na paty. Viděno ve Světozoru na pracovní projekci od Aerofilms. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak zatím z této série nejméně povedený díl. Vůbec mě zápletka neoslovila a vše se až moc táhne, bez jakýchkoli zvratů .....5/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Detektívnych filmov a v posledných rokoch hlavne seriálov sa chrlí veľké množstvo. Originálne či prekvapivo pôsobiacich príbehov sa veľa neurodí, takže medzi sebou bojujú predovšetkým charizmou, zaujímavosťou detektíva či vraha. A tu je hlavný, samozrejme nie jediný, dôvod, ktorý z tejto filmovej (zatiaľ) trilógie robí trilógiu televíznej kvality. Carl Mørck a Assad postrádajú schopnosť strhnúť na seba dostatočnú pozornosť. Oni sú len sprievodcovia neáčkovými príbehami. Vzkaz v láhvi má najslabšieho padoucha a v podstate aj najmenej prepracovanú zápletku. Len ma teda utvrdil o nekino rozmere Oddelenia Q. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Standardně dobrá kriminálka s klasickými klišoidními momenty typu nedostižný padouch a poldové, jejichž neschopné akce šly dost na nervy. S delším odstupem, co jsem viděl předchozí díly, bych to zařadil níže než předchozí film Zabijáci. 70% (viděl jsem: 1x) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Oddělení Q má za mě trochu problém, že nikdy nehledá normálního vraha, kterej by zabíjel pro prachy, ze zhrzený lásky nebo tak. Protivníkem Carla a Assada je vždycky nějakej hodně pošahanej týpek s pohnutkama malinko za čarou, ale budiž. Vyšetřovací postupy opět zajímavé, skvostná kamera a u scén s vlakem a předáním výkupného jsem si musel skoro povýsknout, jak je to výborně natočený. A jako bonus mě náramně pobavil originální název Flaskepost :-) ()

Lenchik 

všechny recenze uživatele

Prijemne vyvrcholenie detektivnej trilogie a este lepsi film nez Zabijaci ci Zena v kleci. Pacilo sa mi spojenie roznych nabozenstiev vo filme vratane moslima a ateistu, castokrat az humorne posobiace dialogy o viere, ktore neskodia, praveze su zaujimavou vsuvkou k zamysleniu medzi akciou a stupnujucim napatim. Akcna scena s vlakom bola TOP, to sa nevidi len tak:) Napriek dlzke filmu sa clovek naozaj ani na moment nenudi. K dokonalemu zazitku vyrazne dopomohla hudba a skvela kamera. Fantasticke krimi. Vivat severska kinematografia! ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Záporák skutečně vypadá jak Edwart Norton :D scéna s rychlíkem nabízí mnoho adrenalinu, Lie Kaas je každým dílem lepší, jak dokáže svojí postavu procítit, Carl je už pro mě pojem, to však neznamená, že by Assad byl nevýraznej. Konec opravdu napínavej a u každýho dílu jsem se bál, že to špatně skončí. Vizuál je prvotřídní a atmosféra by se dala krájet. Celá trilogie byla fantastická a budu doufat v další díl. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší díl trilogie. Není to tak přímočaré jako první díl, ani zbytečně překombinované, jako díl druhý. Je to napínavé, vizuálně bohatší a postavy jsou tu rozebrány více do hloubky a tak celkově je z filmu cítit jistější režie. Změna režiséra tedy této sérii rozhodně prospívá. Do toho asi nejzajímavější zápletka z celé trilogie, která se možná pomaleji rozjíždí, ale v druhé polovině diváka rozhodně odmění. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ač na severských detektivkách nijak zvlášť neujíždím (a to ani knižních, ani filmových), musím uznat, že Vzkaz v láhvi měl něco do sebe. Ať už to byl přímořský vzduch, větrné elektrárny, řepková pole nebo nemocnice s rozsáhlým parkingem. Chvílemi jsem ale měla pocit, že se režisér v tom prostředí realizuje, neb někdy ty záběry byly zbytečně dlouhé. Jakmile dojde k únosu dětí, detektivka se dostává do takových těch klasických vyjetých kolejí moderní detektivky (ač nečtu severskou, nebráním se francouzské nebo americké kriminální četbě), kterých se drží až do úplného finále. Rozhodně nejde o překvapivé rozuzlení a nečekaný zvrat. Vzkaz v láhvi je ale velmi dobře odvedené řemeslo a nemám problém ho za pár let vidět znovu. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

V ponurých dánských luzích a fjordech, kde i ty ryby mají permanentní depku, i ptáčci jarabáčci se tváří jako na funuse, kde jsou psychopati obzvláště úchylní a smutek se vsakuje do podzemních zásob pitné vody s každou krůpějí deště, to mají detektivové věru těžké. A křesťanské dětičky ještě těžší! No, vlastně i ti psychopati... A taky dánští princové... Hmmm... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jo.. tohle Qéčko už bylo lepší.. Z na první pohled a první cca půlku, nenápadné detektivky se vyloupne napínavý, temný thriller s parádním psychoušem.. Snad jen ten hodně neuvěřitelnej finish tomu nakonec kazí fazónu.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v rámci pracovní projekce v kině Světozor. Na začátku se asi budu opakovat , ale změna režiséra této sérii neskutečně pomohla a vyšvihla ji o několik pater výše. Celý film byl daleko svižnější než předchozí díly a hlavně i akčnější s několika skvělými momenty, kterými se nemůže pyšnit snad ani samotný Hollywood, a to myslím například scénu s vlakem, která mě chvílemi zvedala ze sedadla. Film byl pojatý celkově daleko vtipněji, za což jsem velmi rád. Už to nebyla taková temná detektivka. Dalším plusem určitě je, že zde bylo strašně moc momentů, které pro mě byly velmi neočekávané a o to více překvapující. Hlavní záporák byl opravdu skvělý a ještě lépe zahraný. Nesmím opomenout ani brilantní soundtrack, který už samotné strhující tempo ještě zvyšoval. Celých 112 minut jsem se vůbec nenudil, protože se ve filmu pořád něco dělo. Zejména proto film držel mé oči přikované k obrazovce do doby, než naběhly závěrečné titulky. Carl Mørck s Assadem opět zabodovali a svými výkony mě ohromili zase o něco více. Pro mě byl tento film neskutečným překvapením, za které jsem rád. Seveřané ukázali, že když chtějí, tak umí vytvořit dle mého názoru nejlepší a nejpropracovanější detektivku za poslední roky. Doufám, že se dočkáme i dalších dílů, protože si to tato série zaslouží. Za mě dávám 90% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Potlesk, poklona, poděkování tvůrcům i Aerofilms za přinesení v brzké době i k nám a tak, no :) Další díl z Oddělení Q s ústřední dvojicí s Rose po boku. Zase skvěle pocitově ledové severské vyprávění, kdy ačkoliv je zloun znám v podstatě ihned, nebrání to napětí, kam se to celé rozvine. Prostě na to civíte a nevěříte a víte, že koukáte na kvalitní krimi-thriller, kterého se odjinud, než ze severu, nedočkáte. Přesto tomu nenapálím pátou hvězdu od boku jak předchozímu dílu, protože je tu pár mušek. Jednak si divák nemusí pamatovat děj předchozího dílu, případně ani o nějakých předchozích dílech neví, a pak je Carlovo chování nijak nevysvětlené a nikdo se k němu nijak nevrací, divák tápe. Druhak je zloun poměrně dost ultimátní, příliš "overpowered". Je všude, s ničím nemá potíže, každého dostane a přemůže a není ani řečeno jak, což má vyznívat jako dějová zkratka i způsob vyprávění. Vyznívalo to ale až příliš přehnaně a nemít v týmu znalkyni daných staveb, jsou všichni v loji - další příběhově-dějová zkratka. Je to trochu škoda, stále jde ale o dost nadprůměrnou detektivku. --- A Carle, je to dobře. --- PS: Těším se na další. A ta prostě bude, zařiďte to! :) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Márne sa snažím pobadať alebo aspoň lipnúť tou pravou severskou kriminálnou atmosférou, ktorú na románovej úrovni preslávili Nesbo a spol. Carl a Asad sú vcelku dobrá a zohratá dvojka, majú medzi sebou akúsi zvláštnu protichodnú chémiu, ktorou sa recipročne dopĺňajú. Takisto príbehy sú relatívne mrazivé (bolo by ich treba psychologicky prehĺbiť a nie za každú cenu rozvetviť na nevyhnutné klišoidné rozuzlenia v teréne, ktoré tomu ubíjajú na kvalite) ale postrádajú áčkovú trilerovú kostru, ktorá by jej zvyšovala renomé. Takto tie Olsenove spracovania vyjdú častokrát nazmar. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nikolaj Lie Kaas byl naprosto skvělou volbou do hlavní role, protože jeho zamračený obličej a minimalismus jdou dohromady s postavou, o které si nejste jistí, jestli je geniální, anebo prostě jen nejistá. Filmu trochu ubírají určité nelogičnosti nebo spíše zbytečné prvky, které byly převzaty z knihy proto, aby nebyla ještě více okleštěna - třeba vrahova "milenka" nemá ve filmu moc velké opodstatnění. I tak je to ale výborný thriller, z kterého vás bude mrazit. ()

Reklama

Reklama