Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 6

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Recenze (440)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Předešlé dva díly jsem neviděla, ale chystám se na nápravu. Co můžu ale říct o Vzkazu v láhvi je, že má hlavně velmi slušnou napjatou atmosféru. V podstatě hned od začátku mě charismatické vyšetřovatelské duo zaujalo a vedlo mě společně za ruku až do konce. Olsen nakousává opravdu citlivá témata jako jsou děti, pedofilie a náboženství. Nic ale není zdaleka tak, jak se zdá. Hodně lidí tu psalo, že první polovina byla nudná. Mně to ani moc nepřišlo, ale bylo to možná tím, že jsem zatím nebyla seznámena s protagonistickou dvojicí a poněkud prozkoumávala terén. Po vlakové scéně se ale tempo rapidně obrátilo a jelo se opravdu zhurta. Sice mě trošku mrzelo, že záporák se odhalil téměř na začátku celého filmu, a tak tady chyběl ten vyložený moment překvapení, pointu to ale naštěstí mělo a přes to, že se netlačilo na pilu, jako třeba ve Zmizení a bezmoc není zobrazena až tak destruktivně, považuji tento dánský snímek za opravdu povedený kriminální počin. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že první dva díly se mi líbili, ale tady přišlo zklamání. Bylo to nějak moc dlouhý a ani mě to nějak zvlášť nebavilo. A to jsem se na to docela těšil.... Člověk hold nemůže mít všechno. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I když jsem si u prvního dílu myslel, že Oddělení Q dosáhlo svého vrcholu, tak mě druhý díl vyvedl z omylu. Vzkaz v láhvi je pro mě dokonce ještě lepší a tím pádem se stal jednou z nejlepších detektivek, které jsem kdy viděl. Parádní herci, děj, prostředí, atmosféra, finále,... prostě jsem nenašel jedinou chybičku. 100% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Vzkaz v láhvi pro mě znamená hned několik poprvé. Poprvé se setkávám s adaptací autora bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. Poprvé se setkávám s případem Oddělení Q a také se poprvé setkávám s režisérem Hansem Petterem Molandem, na nějž se chci podívat blíže již delší dobu. A s potěšením mohu tvrdit, že neodcházím zklamán. Po vlažném začátku nám Moland servíruje pečlivě vykonstruovanou detektivku se správně budovaným napětím a patřičně démonickým záporákem. Všechno, co by mělo fungovat, tak funguje dokonale. Snad výjimkou místy docela rušivé a chaotické kamery, ale na to se dalo zvyknout, a možná trošku slabšího finálního rozuzlení, mohu jen chválit. Moland rozhodně navnadil. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Dobrý způsob, začít nejprve třetím dílem, ale přestože jsem neznal minulost se mi tenhle případ moc líbil. Teda ne, že by se mě líbilo téma, ale zpracování a všudypřítomné napětí. Přijde mi to docela nedoceněné, film by si jistě zasloužil lepší a hlavně víc hodnocení, lépe řečeno shlédnutí. ... Kino Aero ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film začína ako dráma o únose, potom sa mení na thriller o sériovom vrahovi a neskôr skúma dôležitosť viery. Napriek tomu, že to nemá originálny scenár je to solídny krimi thriller s výbornou atmosférou. 7,5/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre natocene a vyborne zahrane, presto jsem se nemohl zbavit "televizniho" dojmu. Scenar je zajimavy a slusne graduje. Ruznorode postavy, venkovske prostredi... proste jen dalsi z rady vybornych severskych kriminalek. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

No z celkovej (zatial ?) trilogie o oddelení Q. Táto najmenej prekvapivá. Na môj vkus mal ten záporák (mimochodom slusne zahratý nórskym talentom Haagenom) mal príliš veľa šťastlivých náhod a polícia - ako vaecsinou zase nestíhala . :) ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

V porovnání s knižní předlohou, je to zatím asi nejlepší, jelikož je to hodně odlišné a jede si to vlastní cestou. A zlosyn je zde geniální. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Cesty vousatého pána v bílé noční košili jsou vskutku nevyzpytatelné, pročež dvěma svým ukázkově vymytým ovečkám na záchranu jejich taktéž důsledně vymývaných ratolestí z rukou ideálního kandidáta na člena římské kurie (= psychicky narušeného sadisty s pederastickými sklony, který ale umí otčenáš i pozpátku a cizí peníze mu rozhodně nejsou cizí) sešle depresivního šarpeje se zdravě racionální averzí ke všem náboženstvím a praktikujícího vyznavače konkurenční verze svého životopisu. Krom toho, že je tento hon na ďáblova spratka opět vynikající, seversky syrovou a temnou detektivní lahůdkou, tedy musím kvitovat i skvělý osvětový efekt v podobě velmi sugestivní demonstrace škodlivosti naslouchání profesionálním vykladačům nejpopulárnější sbírky židovských pohádek. Doufám proto, že panu Olsenovi pero jen tak nevyschne a na severu udrží vpravdě vražedné tempo takto kvalitního převádění příhod autisty a mohamedána na filmové plátno. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Standardni severska krimi kvalita. Evropsky Hype je trochu prehnany, kvalitativne na urovni s kterymkoliv dilem Wallandera. Kazdopadne duo Nikolaj Lie Kaas a Fares Fares nelze nemit rad. Pral bych tvurcum jeste o neco vice casu rozehrat psychologickou stranku veci vice do hloubky. Sam sobe pak jeste minimalne jeden dil tohoto oddeleni. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Flaskepost si drží opětu tu tíživou severskou atmosféru, která na mě dejchla už v prvních dvou dílech. Jediny, co mě už moc nepřesvědčilo, je to, že hlavní hrdina komisař Mørck se vždy na konci ocitne ve spárech svého protivníka. Ale jinak to je napinavy až k prasknutí, napinavy až se mi potilo podpaží... a furt jsem neměl jistotu, že to dopadne dobře... a to mám rád. Vyprávění se netáhne, furt se tam něco dějě a i když to někdy trošku skřípe v logice, je to fakt malé skřípnutí a né žádné bušení do hlavy. Prostě drsnej kriminální příběh s nepostradatelnou hromádkou mrtvejch... Jo a Mørckův přístup k náboženství měl taky moje velké sympatie... takže doufám, že ve čtvrtém díle nezačne věřit. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ani třetí díl si nezadal. Výborná režie a střih. Scény ve vlaku, lese i nemocnici se opravdu povedly. V závěru trochu patosu, ale morální poselství musí být. Severský film je prostě ve formě. 80% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jednoduše postavené na hlavu. Policie má úhlavního nezbedníka takříkajíc na lopatě asi šestnáctkrát, avšak zlosyn vždy prchne a policejní pohlaváři si rvou vlasy z temene. Hlavní hrdina "nemuslim" svým chováním buď chce všechny diváky nasrat nebo si hraje na nepřístupnou Sagu Norenovou, což mu ale vážně nejde. Vysoká očekávání byla zlita vařící vodou. 61% ()

andrii 

všechny recenze uživatele

...od nás, zajatých ratolestí. Vinna je matčina výchova, jež děsivě vyrvala prvotní půdu pod nohama. Pramálo lásky, jen citové tesáky. Nejvyšší o tom ví. Teče jed z činů, které měly konejšit. Nenech "Heroda," padlé boží mládě, sycené ďábelskou hostií, dohrát tu krvavou hru pod vodní hladinou, na tichém pódiu, v dřevěném domku na moři. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší zpracování další knihy J. Adler - Olsena. Po Ženě v kleci (***) a Zabijácích (****) vzal režii do rukou H.P. Moland a je to skvělá volba. Ano, rozjezd možná není úplně plynulý, ale po chvíli se to drncání změní v brilantní jízdu, kterou má Moland po zbytek času pevně v rukou. Jízdu, při které se mně osobně tajil dech. Nevím, jestli je Hagen režisérův oblíbenec, ale mým se stane zcela jistě, protože jestli jsem měla pocit, že mě v Boji sněžného pluhu s mafií bavil, tak pro Vzkaz v láhvi musel snad podepsat smlouvu s ďáblem (pokud není zplozencem pekla on sám). Hraje (?) dokonale. Další silnou stránkou filmu je kamera. I díky ní si Vzkaz zaslouží velké plátno. A samostatnou kapitolou je hudba, která je úchvatná. Shrnutí: pokud existuje synonymum pro dokonalou severskou krimi, tak je to Vzkaz v láhvi. Pět hvězd s přehledem a pomyslná šestá je pro Aerofilms za projekci. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Krimi? Od kriminálky bych čekal nějaká nečekaná odhalení. Ne, že je hlavní padouch známý od prvního záběru na něj, a že je od začátku jasné, jak hledané děti vyšetřovatelé najdou. Spíše je to místy slušná komedie, což Hans Adler-Moland už v předchozím filmu dokázal, že umí. Překvapila mě parádně natočená akce a hlavně díky ní jsem nelitoval shlédnutí filmu. Nejvíce mi ta krvavá brutální akce připomněla Mlčení jehňátek a to je už hodně slibný základ. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Třetí hitovka dostala v Pål Sverre Hagenovi konečně silného padoucha, který po satanisticku testuje víru svých dětských obětí a nakonec i porážkami trpícího hrdiny Carla Morcka. Ono to působí jako typická epizoda kriminálního seriálu, ale co, stejně tyhle severské kriminálky dychtivě baštím. ()

Reklama

Reklama