Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Také měním názor, ale ne moc, páč přídomek "sexuální" této verzi sluší, ale že by to bylo nějak přehnané, se mi taky nezdá. Film je hodně vtipný a dle mého názoru poutavě natočený. Z hereckého obsazení se mi nejvíce líbil Charles Grodin, který je vskutku skvělý. 70%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V rámci možností 70. let je tahle verze King Konga udělaná docela dobře trikově, ale po dějové stránce to opravdu není žádná pecka. Dějová linie se snaží být pokud možno přímá, aby náhodou nepředvidatelnou kličkou nezmátla průměrného diváka, herecké výkony tomu v rámci mezí také odpovídají, ale přesto se jedná o relativně solidně řemeslně odvedenou práci. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $52,614,445Tržby Celosvetovo $90,614,445║ Spomienky na detstvo sú krásne, rovnako ako na tento film, keď som ho videl asi v 8rokoch, vtedy to bola nesmierne fascinujúca podívaná a zážitok ako hrom. Dnes už to nemá až také silné čaro ale stále je to kvalitná filmárčina a môj najobľúbenejší film zo série King Kongov, vždy sa rád k tomuto počinu vraciam a rád zaspomínam aké zimomriavky som mal pri prvom pozretí filmu, bolo to niečo úžasné a tak ostávam už navždy verný tejto klasike s podarenými trikmi a hlavne sympatickou "naivnou" Jessicou Lange. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Snímka môjho detstva, ale nie príliš dobrý film. Fantastická úvodná atmosféra. Kráska v gumenom člne, nekonečný oceán, ostrov zahalený v hmle a nezakreslený v mape. Potom sa gorilí nad-samec dostane do veľkomesta a napriek všetkej demolácii je to jedna veľká nuda. Nejedná sa o prúser, ale verzie z rokov 2005 a 2017 sa mi páčili oveľa viac, na 4*, toto ide skôr k dvom hviezdam, než trom, ale z nostalgie prižmurujem oko. Divákom sa snímka páčila, stála na svoju dobu solídnych 24 miliónov, ale na celom svete zarobila temer stovku, takže ma prekvapilo, že sequel King Kong žije od rovnakého režiséra a pre zmenu s Lindou Hamilton vznikol až o 10 rokov neskôr. Kino Považan NMnV 1990 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

není to špatnej film. sice remaky nemám rád už od přírody, ale tenhle jsem viděl ještě dávno předtím, než jsem si tenhle postoj vyvinul. takže se mi zalíbil. a jelikož už kvůli peteru jacksonovi můžu porovnávat, jak vypadá další verze, musím ještě hvězdu přidat. tohle je stokrát lepší, než ta bezduchá sladkobolná romanťika i se všema svejma trikama a milionovým rozpočtem a pěknými exteriéry. a i tady jsou rozhodně mnohem lepší herecký výkony, než tam. na původní to sice celkově nemá, ale to se není čemu divit. tohle jen opakuje, ale první bude mít vždycky na své straně moment překvapení. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Ve své době tohle musel být naprostý kult a po trikové stránce určitě bomba, ale dnes už film působí jinak než tehdy, bohužel. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tak trochu guilty pleasure, ale nemůžu si pomoct. Překrásná Jessica Lange, "opičák" Jeff Bridges, úchvatná hudba Johna Barryho, Guillerminova solidní režie a velkorysá výprava. Škoda snad jen těch nevyrovnaných triků. Na druhou stranu to samé se stalo s mnohem větším rozpočtem i Jacksonovi. Doporučuju dabovanou verzi s Markem Vašutem, kterou jsem kdysi jako děcko viděl v kině. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Žádnej extra film to zrovna neni, ale v porovnání s ostatními filmy s King Kongem se jedná o celkem zdařilej snímek s na svojí dobu dobrými triky, Jessicou Lange a Jeffem Bridgesem, ale na to jak je film dlouhej je tam jen málo zajímavých okamžiků a první setkání s Kongem travá na můj vkus trochu moc dlouho, ale zase na druhou stranu museli tomu dát nějakej příběh a hodit konga před kameru hned v první minutě by asi taky nebylo nejlepší, ale i tak jsem se chvílema nudil a příběh taky nebyl zrocna silnou stránkou filmu, takže jenom průměrný hodnocení ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Kong! Kong! Kong! Kong! Kong!“ V roce 1976, kdy Dude Lebowski byl líný jen holit se a stříhat, natočil Guillermin svou verzi o opravdu velkém Bigfootovi, kterému se kvůli jedné pornoherečce ocitly lejtka v plamenech a nutno říct, že stejně jako autoři před ním i po něm, nedokázal patřičně rozvést romantickou linii. Mě třeba zajímá, kolik by si ten zamilovaný pár musel koupit lístků, kdyby šel do kina, jaké množství trsů banánů by padlo při romantické večeři, zdali stačí obruč ze sudu jako snubní prsten a hlavně, jakým způsobem by byly ukojeny Kongovy reprodukční touhy. Vždyť nacpat Kaplanovu turbínu do ruličky od toaletního papíru je prakticky nemožné. Jenže toto nechce nikdo řešit, tak musí vždycky přiletět vrtulníky, stíhačky, nebo dvojplošníky, co přinutí opičku opustit některou z newyorkských výškových budov jinak než po schodech nebo výtahem.. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

V posloupnosti u mě tenhle remake předcházel originálu, hodně dlouhou dobu jsem ani netušil, že nějaký originál je. Oproti němu tenhle film opravdu hodně zlidšťuje, nejen King Konga, ale i hlavní představitele. Místo nafoukaného seladona je zde uvědomělý ekolog a místo jakési vřeštící kosti, je tu žena, která pochopí, že i tahle přerostlá opice má srdce. I téměř celý Ztracený svět ustoupil prohloubení vztahu kráska - netvor. Hodnocení je pravda trošku nostalgické, spousta věcí je ve filmu trochu zastaralých (o Newyorských Dvojčatech nemluvě), ale atmosféru a napětí určitě má a oproti předloze přibylo i trochu humoru. Pro mě je to zkrátka stále ten první King Kong. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z nostalgii davam stovku, aj napriek tomu, ze original z roku 1933 mal omnoho viac priseriek, ako v tejto verzii, ale pre mna je to nezabudnutelny film mojho detstva, ktory som videl v kine uz koncom 80-tych rokov. Ma nadhernu hudbu od Johna Barryho, ktora sa mi paci viac, ako v novom Jacksonovom Kongovi a po nedavnom opätovnom zhliadnuti filmu som zistil, ze ma stale bavi a hlavne nikdy nezabudnem na emotivny zaverecny koniec... 31.07.2009 ___________ Jeff Bridges - (Jack Prescott) +++ Charles Grodin - (Fred Wilson) +++ Jessica Lange - (Dwan) +++ John Randolph - (Kapitán Ross) +++ Julius Harris - (Boan) +++ Jack O´Halloran - (Joe Perko) +++ Produkcia: Dino De Laurentis +++ Hudba: John Barry ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chyb a chybek to má dost, ale proboha, je to čtyřicet let starý kus. A pořád má co dát. Skupina naftařů pátrá po nových ložiscích ropy, ostrov zahalený v mlze ovšem skýtá už na první pohled zajímavý potenciál i pro paleontologa s tváří Jeffa Bridgese. Do toho upištěná na stříbrném plátně debutující kočka Jessica Lange, producentský dohled Dino de Laurentiise, úchvatná hudba Johna Barryho a velmi dobrá kamera s výpravou. A ty nevyrovnané triky se dají tvůrcům odpustit. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

King Kong, kterého jsem viděl jako prvního a zatím asi nejčastěji. Film má krásnou výpravu, úchvatnou hudbu Johna Barryho, velmi dobrodružný nádech a skvělé herecké obsazení, v čele s nádhernou Jessicou Lange (nejlepší Kong girl a jedna z nejkrásnějších žen v historii stříbrného plátna) a proto mu odpustím i jeho největší slabinu, kterou je sám Kong. P.S. Scéna v laguně potěší nejedno chlapské oko. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice povedeně budovaná atmosféra tajemného ostrova je bohužel semleta s příchodem Konga, který se nemůže v žádném případě měřit s tím z roku 2005. Jessica Lange je krásná žena, ale hodně zamrzí často idiotské chování některých postav, stejně jako fakt, že King Kong prostě opravdu dějově mnohem lépe pasuje do počátku století než aby jej někdo představoval jako benzínovou pumpu. 55% ()

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama