Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Terva 

všechny recenze uživatele

Italský producent Dino De Laurentiis se rozhodl oživit mýtus King Konga z roku 1933. A docela se mu to povedlo : A ž na pár maličkostí - Když Kong napadne vlak je plný křičících lídí. Když ale zvedne jeden vagón, je prázdný a je vidět, že je to miniatura nebo když Kong skočí z jedné věže Světového obchodního centra na druhou, můžeme vidět dráty které ho drží. Ocenění : Oscar - Zvláštní cena za vizuální efekty ; nominace : kamera, zvuk. Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Speciální cena. Zlatý glóbus - ženský herecký debut (J. Lange). Scénář : Lorenzo Semple. Kamera : Richard H. Kline. Hudba : John Barry. Hrají : Jeff Bridges ( Jack Prescott ), Charles Grodin ( Fred Wilson ) a nebo Jessica Lange ( Dwan ). Maketa Konga vysoká 12 metrů je největší postavenou mechanickou loutkou vůbec. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Opáčko po bezmála třiceti letech a ono je to pořád stejně fajn. Byť jsou triky z dnešního pohledu již lehce odhalitelné a viditelné, pořád jsou perfektní a člověk zažne nad tehdejší zručností. Pořád je to živější, působivější a hezčí, než dnešní chladné digitální sračky bez špetky života. Jo, film by mohl být trchu kratší, občas se tam mluvilo až moc. Postavy zajímavé, jen ta Dwan by nemusela být taková neustále ochranu a vedení potřebující pipka, ale tak, to je prostě odraz doby. A když už jsem u toho, Jessica lange tady má naprosto úžasné nohy, ale ještě jí chybí ten vnitřní šmrnc a sex appeal jejích pozdějších rolí (Velká Ryba, seriál AHS) - prostě jedna z těch žen, která zraje věkem. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Žádnej extra film to zrovna neni, ale v porovnání s ostatními filmy s King Kongem se jedná o celkem zdařilej snímek s na svojí dobu dobrými triky, Jessicou Lange a Jeffem Bridgesem, ale na to jak je film dlouhej je tam jen málo zajímavých okamžiků a první setkání s Kongem travá na můj vkus trochu moc dlouho, ale zase na druhou stranu museli tomu dát nějakej příběh a hodit konga před kameru hned v první minutě by asi taky nebylo nejlepší, ale i tak jsem se chvílema nudil a příběh taky nebyl zrocna silnou stránkou filmu, takže jenom průměrný hodnocení ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

V posloupnosti u mě tenhle remake předcházel originálu, hodně dlouhou dobu jsem ani netušil, že nějaký originál je. Oproti němu tenhle film opravdu hodně zlidšťuje, nejen King Konga, ale i hlavní představitele. Místo nafoukaného seladona je zde uvědomělý ekolog a místo jakési vřeštící kosti, je tu žena, která pochopí, že i tahle přerostlá opice má srdce. I téměř celý Ztracený svět ustoupil prohloubení vztahu kráska - netvor. Hodnocení je pravda trošku nostalgické, spousta věcí je ve filmu trochu zastaralých (o Newyorských Dvojčatech nemluvě), ale atmosféru a napětí určitě má a oproti předloze přibylo i trochu humoru. Pro mě je to zkrátka stále ten první King Kong. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice povedeně budovaná atmosféra tajemného ostrova je bohužel semleta s příchodem Konga, který se nemůže v žádném případě měřit s tím z roku 2005. Jessica Lange je krásná žena, ale hodně zamrzí často idiotské chování některých postav, stejně jako fakt, že King Kong prostě opravdu dějově mnohem lépe pasuje do počátku století než aby jej někdo představoval jako benzínovou pumpu. 55% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (35)

  • Maketa King Konga je vysoká 12 metrů a je tedy největší postavenou mechanickou loutkou na světě. (WolfR)
  • Celosvětově snímek utržil 90 milionů amerických dolarů, což bohatě stačilo na pokrytí výrobních nákladů, které činily 24 milionů. Studio Paramount ovšem očekávalo lepší výsledky a tržby činící alespoň 150 milionů. Producent Dino De Laurentiis pak před premiérou suverénně prohlašoval, že King Kong překoná v tržbách Čelisti (1975) – ty však v době uvedení (tzn. bez opětovných uvedení) vydělaly přes 260 milionů. (fiLLthe3DD)
  • Existuje i rozšířená televizní verze, která mám stopáž 185 minut. (Roztržitý Luke)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama