Reklama

Reklama

Siljongneuwaleu M

(seriál)
  • Jižní Korea 특수실종전담반 M (více)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vysoce nadprůměrná inteligence je u mnohých lidských jedinců darem z nebes, u některých prokletím. S sebou přináší obdiv, ale i specifickou samotu ve světě, konstantně běžícím a jako voda chladně tekoucím. Soo-hyun Gil (Kang-woo Kim) prošel dětstvím, v němž se střetával s obdivem i samotou. V desátém roce, po úspěšně absolvovaném studiu na prestižní Harvardské univerzitě, upisuje se ke službám u FBI. Po strastiplných deseti letech se ale vrací zpět do Koree, kde se jako zkušený dvacetiletý vyšetřovatel staví do čela nového specificky koncipovaného útvaru pro odhalování vysoce inteligentních pachatelů, perfekcionistů, v jejichž kriminálních konáních snoubí se chorobná originalita, specifický perfekcionismus, jakýsi druh umění, ale i obyčejná drzost. Jednotka vybraných policejních příslušníků se pod jeho vedením zabývá necelým jedním procentem kriminálních případů, často těch násilných, s lidskou obětí na konci, s nimiž si běžné policejní složky nedokáží poradit. Soo-hyun s sebou ale nese také jisté tajemství. Tajemství, které patří jen jemu, nikomu jinému. (Conspi)

(více)

Recenze (6)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pěkná atmosféra, na seriál slušně natočeno, povedený opening (vizuálně), skvěle nazvučeno, výborná kooperace tří hlavních postav – nedochází k žádným zaláskováním, ale čistě k policejní práci, takže palce nahoru. Ale během sledování seriálu jsem zjistila, že se vlastně nudím. Ač to má předpoklady na zajímavé dílko, nepřeskočila mezi námi žádná jiskra. Navíc občas to tvářící se propletenost byla spíše na obtíž než jako obraz složitého a propracovaného případu. Ani minulost postav mě nebrala, trochu doufám, že se objeví nějaký skvělý policista a nebude mít bolestnou minulost, prostě jen bude dobrý. Když člověk pochopil, na jakém principu fungují pravidla scénáristů, tak nakonec žádné rozuzlení případů nebylo překvapivé, protože ač to tak nevypadá na první pohled, tak je to dokola pořád to samé (asi si příště dám pohov a nebudu to tak zkoumat, abych si to víc užila :-D) a postupem času takové vyprázdněné. Kdo má chuť na stylovou krimi se zapeklitými případy, bez romance, ale s otevřeným koncem... tak jen do toho! ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Zatímco korejská detektivní série The Bad Guys je hodně stylová a hraje na adrenalin, akci, Missing Noir M je naprosto jiný druh zvířete. Propracovaná detektivka se zajímavými hlavními postavami, zejména vynikající je Kang-woo Kim jako James Gil, hlava nové jednotky řešící zapeklité případy zmizelých osob. Inteligentní, cool, sympatický, po ruce má trochu přízemnějšího a horkokrevnějšího parťáka, geniální IT hackerku. Seriál je to rafinovaný, sofistikovaný a dospělý nad obvyklé korejské poměry. Navíc není utahaný, i když má některé díl přes hodinu, nikdy to není nuda. Některé případy jsou dvojdíl, časem se dozvíte o postavách více, pokračování série je vyloženě nutnost. Navíc má seriál lehce filozofický přesah, kladením otázek, co je právo, co zmůže právo? Aniž by to působilo křečovitě, další devízou je psychologie postav, vymazlený instrumentální OST. Rovněž se povedlo nenásilně vložit sociálně kritický podtón do celé série, která ukazuje nám dobře známé poměry. Spravedlnost selhává, nebo pro některé neplatí v této kastovně nespravedlivé společnosti, kterou ovládají čím dál tím více zkorumpované "elity" jež rozkládají samotnou společnost, policii, státní zastupitelství, soudy a někteří právníci tomu procesu také napomáhají... Pro mě zatím vrchol letošní sezóny a jedno z TOP děl žánru kriminálky, která je spíše mixem západního a korejského, než typicky korejským dílem. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Další detektivky od OCN a opět spokojenost. Na tomhle kanálu prostě detektivky umí. Super atmosféra, zajímavý a dost dojímavý případy, vynikající hudba.. 2017 - viděno podruhé a opět musím konstatovat, že je to podle mě jedna z nej krimi sérií (a nejen korejských). Pořád naivně dofuám, že se dotočí další série, protože bez ní je to fakt masakr konec. ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Missing Noir M je jeden z těch temnějších kousků, které divákovi v průběhu sledování neposkytnou moc odlehčených situací. Je to prostě detektivka, které musí divák věnovat 100% pozornosti, jinak lehce ztratí nit příběhu.*** Od začátku jsem měl trochu problém s ústřední dvojicí vyšetřovatelů, kde mi sice oba dva byli celkem sympatičtí, ale jako dvojici jim chyběla jistá chemie. Jejich interakce totiž byla taková nijaká. Též mi mezi ně nezapadala ani Jin Seo Joon. Tvořili pro mě divný tým. Jediný, kdo mi tam charakterově seděl, byla patoložka. Přesto jsem doufal, že si na tuhle partičku zvyknu a případy se rozjedou. Jak se tým prokousával jedním případem za druhým, tak se samozřejmě nabízelo jejich srovnání. Bohužel mě vyšetřované případy neuchvátily. Byly sice velice dobře provedené (SPOILER: kdy se díky zvratům v jednotlivých případech stávaly oběti viníky a naopak), ale působily na mě prázdným dojmem. Budované napětí mi sedlo jen u prvního případu, pak mi to přišlo takové nijaké.*** Je paradoxní, že hudebně se jedná o nadprůměrný seriál. Celé OST je velice povedené a stojí za poslech. Vizuálně povedený je i opening.*** Hodnocení: Missing Noir M vzdávám po pátém díle, nepomohl ani časový odstup mezi jednotlivými epizodami. Nic mě totiž nenutí k pokračování. Neoslovily mi ani případy, ani to jisté cosi kolem ex-FBI agenta. Tahle záležitost není nic pro mě. Na druhou stranu budoucím zájemcům radím, nenechte se odradit mým příkladem a zkuste zhlídnout alespoň 2 případy, třeba tenhle počin je zrovna pro vaši krevní skupinu - 2* (4/10) ()

Reklama

Reklama