Reklama

Reklama

Hybná síla

Trailer 1

VOD (1)

Když se Alex, ostřílené zlodějce s tajemnou minulostí, omylem podaří prozradit svou totožnost během původně plánované rutinní loupeže, záhy se ocitne zapletená ve vládním spiknutí a vtažená do smrtící hry na kočku a na myš s nebezpečným vrahem a jeho týmem zabijáků. Alex, vyzbrojená vlastním arzenálem smrtících schopností, je rozhodnutá pomstít své zavražděné přátele a odhalit přitom pravdu. Olga Kurylenko exceluje po boku Jamese Purefoye v hlavní roli akční hrdinky v tomto dynamickém thrilleru. (HBO Europe)

(více)

Recenze (89)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $788,000▐ Ako také akčné béčko úplne v pohode pozerateľné. Olga Kurylenko tu v danej úlohe zapasovala, vie sa obracať. Dejovo sa stále niečo deje, takže nehrozí žiadna rutinná zívačka. Občas príde na nejaké menšie scénkové kiksy ale sú v norme. /55%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem film smazal, po měsíci opět stáhnul dle recenze kamaráda a udělal jsem dobře. Momentum mi svým stylem i tempem připomínal Taken. Víceméně od začátku se rozdají karty na stůl a slušně film šlape do konce s výbornou Olgou Kurylenko, která spolehlivě zvládá roli agenta jak po stránce inteligence, tak i soubojů. Akce je poměrně dost, je slušně natočená i fajnově krvavá a nechybí i dobrý záporák. Závěrečný zvrat je spíše potěšující než šokující, ale v tomhle zábavném akčním béčku se dá leccos tolerovat. Skvělá zábava a překvápko. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když mi povíte, kde jsou ty diamanty, tahle noc bude exponenciálně kratší a potenciálně mnohem méně bolestivá." Tak se nám Čističi naučili odříkávat cizí slova a já musím konstatovat, že klid pana Washingtona se mi hodně líbil, stejně jako drsnost slečny Clintonové. Se správňáckou chytrolínkou Alex jsem však měl trošku problémy, protože měla své "slepičí" chvilky a překombinovanost jejího plánu neomlouvá ani to, že si ho vycucala z prstu během jízdy hotelovou šachtou na prádlo. Mimochodem to je jedna z disciplín, kterou bych si chtěl někdy vyzkoušet. Jinak mě to celkem bavilo a jsem v napjatém očekávání, kdy na sebe USA zase zaútočí a kolik to bude stát životů nevhodně umístěných spoluobčanů. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Levné, ale docela sympatické akční béčko s fešnou Olgou, která se za celý film téměř nezastaví, se zábavným záporákem a se záhadně sem zabloudilým Morganem Freemanem. A otevřeným koncem, který předjímá celou sérii, na kterou ale pochybuju, že dojde. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Slabá akčná záležitosť, ktorú nezachráni ani Olga. Vďaka futuristickým oblečkom v úvode som očakával že to bude trochu sci-fi ale nič. Obyčajné prestrelky a bitky ku koncu zabije zdĺhavé mučenie a aj sympatie si skôr získali tí bad-assovia ako tým čo by som mal držať palce. Akčňáky s modelkami v hlavnej úlohe je celkom dosť a všetky boli minimálne o triedu lepšie ako napr. Everly, Lucy či Salt. I tá Colombiana s tragédom Megatonom bola štýlovejšia. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že sa podobne deilný béčkový scenár nedá natočiť tak, aby z toho bola slušná zábava, prípadne adrenalínová jazda. Lenže to by museli byť najskôr dôslednejšie využité exteriréy Kapského mesta, ocitáme sa takmer výhradne v nezaujímavých interiéroch, jednom sklade ako z Kobry 11 a ani to letisko nie je využité na sto percent. Takže áno, je to taká priemerná časť Kobry bez automobilových naháňačiek, či aspoň teda s jednou. Olga tiež neokúzlila svojimi outfitmi. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To by nebyla má oblíbená Olga, kdyby neukázala alespoň svoji parádní prdýlku v prádýlku :o) Jinak příběhově celkem fájn, akční je to celkem dost, vlastně akční je to od začátku až dokonce a sem tam dobře krvavé. Nevím co bych měl vytknout, mně se to dost líbilo. Za Olgu hvězda + ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Síce ide o všednú americkú thrillerovú záležitosť, ale aspoň to má nejaký feeling a je to celkom pozerateľné. Najmä sa dobre pozerá na Olgu Kurylenko. Myslím si, že občas je to celkom zábavné a ani akcia nie je vo filme najhoršia. Keby len ten príbeh bol zaujímavejší a keby viac vyťažil z faktu, že obsadili do filmu Morgana Freemana. Som rád, že som film videl, určite sa k nemu viac nevrátim... ale myslím si, že sa to v budúcnosti uchytí na tv Dajto. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Slabý akční kousek, nebo spíš drobek připomínajíc příběhem a všim ostatním dalších šestcet milionů filmů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ničím zajímavé, nudné a laciné akční béčko s nezajímavou Kurylenko a nepochopitelně účinkujícím Freemanem, který se zde objevil snad omylem. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Olga Kurylenko je takový zlatý střed, kdy divák ví, že nepůjde o áčkový film nejvyšší kvality, ale zároveň to není až takový průser, protože dokáže být místy i sympatická a na plátně hezky vypadá. Hybná síla je opět klasická šablonovitá akční jízda bez nápadu či trochy fantazie, kromě úvodní vykrádačky banky s futuristickými obleky zde není nic, co bych si do budoucna zapamatoval, ale film vyzvedává dostatek akce, protože prakticky celých 90 minut se jede naplno, pořád se někde mlátí, utíká nebo střílí a na chvilkové zabavení ve vlaku to možná i postačí. Morgan Freeman se objevil všehovšudy 30 vteřin a tím jeho role končí, ostatní herci krom charismatického záporáka jsou taky jen do počtu a ve výsledku je to jako solo jízda Olgy dostačující konina pro nenáročné, znuděné diváky. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dobře povedený snímek z výbornou hlavni hrdinkou která se jen tak nedá spokojenost. Akce od začátku do konce. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčko. Tady se nikdo nezabýval vymýšlením nějaké sofistikované zápletky a vsadilo se pouze na parádní tempo, střílení, rvačky, authoničky a pěškohoničky. Ústředním motiv by se dal shrnout do věty "Purefoy a parta zabijáků pronásledují Olgu, aby jí mohli sebrat flešku.". Z Olgy Kurylenko si sice na zadek nesednu, ať už se jedná o to, jak vypadá, či o to, jak hraje, ale tady jí to seklo i sedlo ve všech ohledech. No a přehrávající Purefoy v roli elegantního arcipadoucha neváhajícího šlápnout na dítě byl jednoduše boží. Víc podobných akčňáren. 80% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Momentum sice asi bude na spoustu lidí působit jako akční béčko,ale mě i když hlavní představitelka je žena(já rozhodně nic proti ženám nemám :-),jen se to v poslední době přehání,jak ženy pobíhají se samopaly...) líbilo.Hlavně kvůli ne tak tradičnímu pojetí řešení akčních scén a i příběh je mi sympatický.Přeci jen jako člověk nesouhlasící s dnešní dobou....a jako bonbonek je účast ,sice malá,ale přesto Morgana Freemana.Jedno z těch milých překvapení.Za mě tedy celkově 70% a čtyři hvězdy. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Tak moment(um), rozhodne to nie je také Dementum ako som čakal a v rámci akčných B-éčok a druhotriednych, nijako ambicióznych akčňákov so ženskými hlavnými hrdinkami, ktoré to ani nedotiahnu do kín, ale radšej sa vynímajú vo večernom program v televízii, je Momentum celkom znesiteľná a neškodná záležitosť. Kto by od toho čakal čo by len málo viac, tak sa popáli, kto do toho pôjde za účelom výplachového akčňáku na jedno použitie, tak ho to pravdepodobne neurazí. Efektný úvod s prepadnutím banky s veľmi fajn sci-fi kostýmami síce navnadí na niečo iné, než film následne ponúkne, ale ani tá variácia na Taken v ďalších minútach nie je úplne na zahodenie. Síce to neponúka viac ako obyčajné prestrelky, nejakú tú naháňačku na autách, po budovách, no prvú hodinu sú prihlúple dialógy a dej, ktoré sa v týchto filmoch vyskytujú našťastie obmedzené na minimum, takže keď už nič iné Momentum aspoň slušne šľape. Akcie je dosť, nie je nijako výrazne amatérsky natočená a pár scénok je dokonca slušne efektných. V poslednej pol hodine to už stratí akýkoľvek drajv, keďže sa kopí čoraz viac zbytočností od záporáka v podaní Purefoya, ktorý až prehnane veľa rozpráva namiesto toho, aby konal, cez nepatrične naťahovanú scénu mučenia, len aby to film dotiahol na celovečernú stopáž, až po absolútne zbytočnú účasť Morgana Freemana v závere, ktorý nemá pred dej žiaden prínos. K záveru filmu sa tak už divák skôr donudí, ale aj napriek tomu sa v rámci B-éčok jedná o bez problémov sledovateľnú jednohubku. V porovnaní s prvoligovými akčňákmi by hodnotenie muselo ísť ešte dnižšie, ale konkurovať sa im Momentum ani zďaleka nesnaží. Mám pocit, že tu každý vedel čo točí a akákoľvek snaha z toho urobiť čokoľvek serióznejšie by už bola iba na smiech. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem chtěl dát tak ** prostě jen zbytečný další generický rádoby akčňák, nicméně jak film postupně spěje ke konci, je zřejmé, že by to nemusel být zas tak blbý druhý díl trilogie, kdyby měl nějaký díl první. Jelikož bez něj je to jeden velký pro pokračování otevřený nesmysl. Ke konci vlastně nevím, kdo je ona, jak se ke všemu dostala, proč se do toho prděla nějaká další rodina... no prostě bezbřehá blbost, která rozhodně pokračování mít ani nemůže, takže si ušetřete cca. 90 minut a fakt na to nekoukejte. Rozhodně ne kvůli nesmyslně ower-powered ukrajinské modelce, hrající si na herečku, ani kvůli evil Freemanovi. Jedinej herec, co tu má smysl je Purefoy a ten nemá šanci tuhle pitomost udržet v paměti. Další kameraman, co si z nějakého důvodu myslí, že umí i režírovat. No ti dva scénáristé mu s tím rozhodně nepomohli. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Akční oddechovka, u které doopravdy vypnete mozek, užijete si docela ucházející vizuál a herecké výkony na úrovni (střet Purefoy vs Kurylenko nepůsobil zas tak prvoplánově, jejich dialogy celkem vyostřené). Ale hlavně film nehodnoťte jen na základě příběhu, ten toho holt moc nenabídne. Scénárista prostě hází jedno klišé za druhým, žádné překvapivé situace, které by dokázaly udělat obrat o 180°. Po stránce audiovizuální to vůbec nezaostává za věhlasnějšími trháky z Hollywoodu, ale pořád to je jen kvalitní béčkový film (tak trochu ten vysoký rozpočet nechápu). Akce je kvalitně nasnímaná, jen bych možná omezil množství střihů, čas od času z toho bolely oči a divák mohl vidět jen spletici těl, kde nedokázal rozeznat, kdo je kdo. Purefoy zaválel, ani mi nevadil ten jeho jediný nahozený kamenný výraz. Závěr sice poukázal k pokračování, ale o tom pochybuji. Ale upřímně by mě dvojka neurazil. A miniúčast Freemana potěšila. Za mě dávám 63 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi béčkové filmy, tak tenhle je docela správně našlapaný a dostanete v něm to, co chcete. Trochu drsné scény, akční podívanou, nějaké ty zvraty a herce, které máte rádi. James Purefoy mě v tomhle docela překvapil a jeho postava zabiják a mučitele byla hodně zajímavá. Morgan Freeman bohužel spíš na okrasu. ()

Reklama

Reklama