Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že se nemá obyvatelům lesa šťourat do příbytků je věc známá a pokud toho člověk i přes varování nenechá, říká si o malér nejen pro sebe, ale i pro svojí rodinu. A když k atakům všech těch potvor přibude tatíkova psychóza, je neštěstí takřka totální. Vydařený mix mytologie, lesního hororu a rodinného motivu, který celkem záhy nahodí velmi solidní tempo, které do konce nepolevuje. K výborné a napínavé atmosféře sychravých britských hvozdů a polorozpadlé samoty přidali svou velkou trošku do mlýna i herci a udělali z Hallow jeden z nejlepších hororů letošního roku. Snad jen monstra byla děsivější, když zůstávala ve stínech, ale to byla jen malá kaňka na kráse. 85% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Vždy ma poteší, keď si pustím nejaký horor, o ktorom som prakticky nič nevedel a vidím, že ho netočila len skupina amatérov, ako je to v tomto žánri nanešťastie väčšinou zvykom a navyše nie je po pár minútach všetko jasné a tak som od The Hallow mal už od začiatku veľmi dobré pocity. Poteší atraktívne prostredie usadlosti hlboko v lesoch v európskom štýle, sympatické hlavné duo, ktorému nie je problém fandiť, plno tradičných žánrových prvkov, ako susedia, ktorí niečo tušia a dostatok tajomstiev, ktoré sa majú vyriešiť a tak je všetko pripravené na kvalitnú žánrovú zábavu. Tá síce čiastočne aj nastane, ale tvorcovia to pojali predsa len inak, než by som uprednostňoval. Hlavne sa to malo podstatne viac uberať štandardným hororovým štýlom, toto mi už prišlo také rodinnejšie, kde som sa o postavy vlastne aj prestal obávať, lebo netvory nepredstavovali zase tak veľkú hrozbu. A pritom vzhľadovo a pohybmi na tom boli veľmi dobré, len jednoducho ich správanie nebolo až také agresívne, ako by som si prial a navyše ich útokov bolo viac, než dosť, takže pri ich nie až tak aktívnom prístupe pocit ohrozenia rýchlo vyprchá. Ale predsa len sa tu nájdu aj dve hororové sekvencie, ktoré sa mi dosť páčili, prvý výskyt netvorov vo väčšom množstve a scéna s rukou. A nanešťastie v poslednej tretine sa dej začne uberať smerom, ktorý v tomto žánri moc neobľubujem a tak už som vedel, že nič výnimočné z toho nebude. Takže The Hallow si celkovo určite zaslúži pochvalu, po dlhšej dobe zase horor, ktorý mi vo väčšine ohľadoch prišiel kvalitný a dobre sa mi na neho pozeralo, ale lepšie hodnotenie mu nanešťastie dať nemôžem, na to by som potreboval iné prevedenie. 65% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně veskrze nesnesitelný film. Neuvěřitelně mě iritoval v podstatě vším, stupidním dějem počínaje a těmi bubáky konče. Úplně nejvíc mi tam ale asi vadilo, že ten film po člověku chce, aby se bál o to nemluvně jen proto, že je to nemluvně - absolutně jsem nechápal, proč bych měl jít za těmi emocemi, které to ve mně chtělo vyvolat, a místo strachu jsem cítil jen nezměrnou otrávenost, že musím sledovat takovou stračku. Už po pár dnech v podstatě nevím, o co tam šlo - v mém případě to byla zcela ztráta času, bohužel. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem měl v merku kvůli jediné avšak veledůležité věci - líbil se mi plakát. Tak proč to nezkusit. A sakra dobře jsem udělal. Les vypadá krásně pochmurně i ve dne, natož v noci. Manželský pár mi sednul a osazenstvo lesa bylo opravdu hezky udělané. Nejvíce se mi líbila proměna hlavního hrdiny, kterému jsem prostě nemohl nefandit obzvláště potom, co tak hezky vytunil kosu. Příšer si užije divák více než dost, atmosféra je hustá jak ranní mlha a tak jediným velkým mínusem zůstává, že po zhlédnutí snímku Asia Power prohlásila, že na dnešní výlet do lesa se*e, a pro její stromek mám jít sám :-D ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Skřítkové z lesa a zrůdičky z mechu... zubatá grimasa... kosa je z plechu!" Šikovný a zodpovědný tatínek zvládá všechno. Například s miminkem v nosítku na zádech ošmatlávat a pižlat nafouklou mršinu v rozkladu. A i když mu 500 let staré irské bláto vleze na mozek, furt je v pohodě. Jen šoupne miminko do skříně a zarýgluje dvířka. Aneb jak si ověřit, že dítě je opravdu moje? No přece železným hřebíkem do hlavičky, jak nás to učili při kurzech nastávajících tatínků. V irském lese je krásně. Příjemné šero, staleté stromy pokrývá hebounký mech, samá větvička, samá pracička... fajn relax. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama