Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice kanadských kosmonautů má simulovat misi k Jupiteru a jeho měsíci Evropa. Po 900 dnech na orbitu ve vzdálenosti 10 000 km od Země má mise dokázat, že je možné tuto cestu absolvovat. Ke konci mise však na Zemi vypukne globální válka a kosmonauti zůstanou ve vesmíru... (Audit)

Recenze (8)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Skôr TV Sci-Fi dráma, ktorej myšlienka síce zaujme no prevedením vás minie minimálne o 10 000 kilometrov. Konanie účinkujúcich je silno neuveriteľné a miestami má divák pocit, že nevedia čo a ako zahrať. V porovnaní s týmto filmom je zber lesných plodov zážitkom na celý život a chytanie pstruhov na udicu neuveriteľnou akčnou jazdou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bohužel se mi povedlo sehnat jenom verzi s polským jednohlasým dabingem (což je na prd o to víc, že v pozadí byl originální francouzský zvuk a na ten zase neměli štěstí ostatní přede mnou, pravděpodobně), takže jsem měl sledování značně ztížené. Ale zkouknul jsem to i tak a musím uznat, že to má slušnou atmosféru, zpočátku i zajímavý vývin děje a určitý potenciál. Není to tak špatné, jak se může od pohledu zdát a dokonce mi tolik nevadily ani ty flashbacky, protože podle mě nebylo moc lepších míst, kam je vložit nebo jak líp popsat jejich minulost. Svůj potenciál to ale bohužel nenaplnilo, protože hned po úvodu začíná vše působit nahodile, i přes to, že to na sebe navazuje. A navzdory tomu, co všechno to rozjede, je z toho stejně jen depka z vesmírné lodě, ze které se čtveřice kosmonautů vůbec nemůže dostat. Proč se nesnaží mermomocí kontaktovat Zemi i přes to, co se na ní děje a místo toho všichni jen fňukají jsem nepobral, těch pár zvratů v ději sice nebylo špatných, ale celé to tak moc dává svůj nízký rozpočet, že to v nejzajímavější chvíli končí a co bylo dál se nikdy nedozvíme. Buď měli tvůrci rozehrát míň a soustředit se jen na tu psychologii (která je tu stejně dost slabá) v určité situaci, nebo svoji vizi měli dotáhnout do konce bez ohledu na to, jak to bude vizuálně vypadat. Stačil by pořádný scénář a bylo by. Takhle to působí jen jako celkem zajímavý pilot k nějakému seriálu, jenže seriál z toho nevznikl a žádný pilot to taky fakt není, takže to je prostě jen odfláknuté. A přitom své klady to má a bavilo mě to sledovat, takže je ten slabý výsledek o to smutnější. Btw, když už jsem to musel sledovat s tou polštinou, aspoň jsem se občas pobavil u toho, jak ten jejich jediný dabér bezemočně říkal taková sousloví jako "ljubim kulky" nebo "nejlepší drogy do domu" :D Lepší 2* ()

Reklama

Babulik 

všechny recenze uživatele

Už nápad samotný, rozvíjať komornú psychodrámu na palube vesmírnej lode mi pripadá prinajmenšom podivný. Ale budiž, keď dobrý príbeh potiahnu herci s charizmou a talentom. Akurát v tomto dielku nenájdete ani dobrý príbeh, ani dobrých hercov, takže svoje miestečko medzi vesmírnym odpadom na orbite si tak plne zaslúži. Zlatá Majka z Gurunu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Náhodou docela dobré vesmírné sci-fi s vůbec ne blbou zápletkou, které kazily jen tři velké a jedna menší drobnosti: 1) Ty neustálé prostřihy do minulosti postav byly skutečně dost otravné, jakože fakt dost. --- 2) Proč se některé postavy chovali jak idioti? Geopolitická situace v tu chvílí může zajímat fakt jen idiota. Některé další lidské zkraty také byly jen dílem scénáristovým, nikoliv vyplývajícím z děje. --- 3) celé to bohužel působilo jak pilotní díl nějakého většího projektu nebo první část trojdílného filmu, kdy po nezbytném intru (počátečním získání koordinátů vesmírného odpadu) bude každá část začínat titulkem Part 1 - Part 2 - Part 3. Takhle to skončilo ne otevřeně, ale nedodělaně. --- Drobnost: Aktuální asi jediná dostupná verze je s německým dabingem, který k postavám jednak nesedí typově a ani do huby a nedá se to moc poslouchat. Raději si počkejte na nějaký smysluplnější rip. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Scifi to sice bylo, ale takové nějaké - nemastné, neslané... Příběh by se mohl klidně odehrávat i v nemocničním pokoji, protože ve směs se jednalo o psychologické jednání, než o nějaké děj jako takový... Navíc chybí i "pointa" filmu, takže defacto jsme se nic podstatného nedozvěděli... (zřejmě asi nebyl dostatečný rozpočet, tudíž "nákladnější" pasáže rejža pro jistotu vypustil ;-) Celkově má divák na konci pocit, jakoby se muselo rychle nějak skončit, protože producent zavolal do studia, že cattering je už na stole :-) Osobně mě film nezaujal, herecké výkony nic moc. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama