Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovský gorilí samec King Kong nezemřel po pádu z mrakodrapu, stále žije! Jeho život je ale opět v ohrožení. King Kong je již dlouhou dobu v kómatu a nutně potřebuje operaci. Lékaři ale nemají krev a bez té zákrok provést nelze. Jeden lovec však učiní nečekaný objev. V pralese najde samici stejného druhu. Okamžitě je převezena a King Kong může být operován. Jenže po probuzení z kómatu King Kong cítí přítomnost samice a pudy jsou silnější než všechny řetězy. Společně uprchnou do hor, ale lidé je nehodlají nechat na svobodě… (Vapet Production)

(více)

Recenze (107)

tron 

všechny recenze uživatele

Bože, už ten názov! Čo urobíme so sequelom? Prihodíme viac gigantických goríl? Vyhodíme charizmatické staré postavy a prihodíme snaživú Lindu Hamilton? Atmosféra sa stratila do tmy zabudnutia a ani technické spracovanie nie je kvalitné. Akiste nepomáha ani príliš prízemný scenár plný zlej, nič nechápajúcej a extrémne xenofóbnej armády. Posledná „šťastná“ scénka je potom už len kurióznym zavŕšením tohto, ehm, dobrodružstva. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

King Kong nepatri mezi moje oblibena monstra, ale tohle si fakt nezaslouzil. On uz prvni dil, jehoz je tohle volnym pokracovanim nebyl nic moc, ale porad to byla docela slusna zabava, jenze tohle je jen nastavovana kase. Tvurci si asi rekli, ze kdyz jednicka mela uspech tak proc neudelat dvojku, pro jeste vetsi uspech prihodily druhou opici a vymyslely strasne debilni pribeh. Ani by tak nevadilo, ze tu jsou dve opice, i kdyz sledovat vetsinu filmu bud jak ublizene jeden bez druhyho stradaj a nebo se k sobe tisknou je otrava, kdyby tu byla aspon nejaka poradna akce, ale ta se nekona. Navic triky jsou tak ubohy, ze to je dost spatny i na rok vzniku. Kdyz pride nejaka akce tak spis pusobi smesne. 2* za celkem slusnou Hamilton a docela dobrou hudbu. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tohle byl velký omyl, John Guillermin měl nechat King Konga raději mrtvého než aby vzniklo tohle nedůstojné pokračování..... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Proč tohle vniklo fakt nevim, příběh je totálně ubohej, herci hrajou příšerně a ty triky to je opravdu něco šílenýho, v prvním díle byly nejmíň o třídu lepší a to je o deset let starší. Za povšimnutí stojí snad jen hudba, která je celkem dobrá a Linda Hemilton, která k sobě sice nemá Arnolda, ale i tak byla asi nejlepší z herců, teda jestli se tak ta chátra, co tam chodí dá nazývat. Fakt lituju toho, že jsem to skouknul ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nejslabší verze Konga, kterou jsem zatím zhlédl (1933, 1976, 1986, 2005), ale na nějaké deštivé nedělní odpoledne, je to celkem ideální oddychovka. I když je to hloupé a naivní, v některých ohledech je to zábavnější, než verze ze 70. let. Dnešním filmům ale samozřejmě konkurovat nemůže. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na tohle pokračování se hojně plive, ale podle mého názoru není o nic horší než Guillerminův o deset let starší film, na který přímo navazuje. Dokonce bych snad řekl, že se povedlo o jeden opičí chlup více, protože je zábavnější. Myšlenka, že Kong pád jakžtakž přežil, mi nepřipadá vůbec špatná, dokonce ani objev jeho (budoucí) družky mi nevadí. Děj se místy pohybuje na hraně (nechtěné?) parodie, to když sledujeme opičí i lidské námluvy v lese nebo když titulní hrdina baští krokodýly, místy si ale legraci dělá zcela záměrně ("Nikdy jsem neviděl tak hnědé a velké oči."), a to je docela příjemné. Kupodivu má film i docela spád, operace se podařila natočit snad až napínavě a několik trikových scén je parádních, zejména tedy Kongovo zúčtování se dvěma lovci.___P.S. Jestli si něco zaslouží plivnutí, je to rozhodně vydání tuzemského DVD s ohavně zrnitým a podivně ořezaným a zmáčknutým obrazem. Fuj. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Osobně se mi tento snímek líbil pro výraznější souhru speciálních fektů, avšak oproti jedničce slabá náhražka.. :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Typický příklad nadstavované kaše alá Vinnetou se vrací. Štěstím těchto děl je, že diváci si stejně pamatují kvalitní klasiku a na podobná - horkou jehlou spíchnutá - pokračování rychle zapomenou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

John Guillermin natočil výborného King Konga. Po desiatich rokoch natočil otrasné pokračovanie, ktoré vyzerá o desať rokov staršie. Nechápem ako sa mu to podarilo, ale som sklamaný. Jednotka je stále pozeratelná, ale toto je ako s inej dimenzie a to točil rovnaký režisér! Prejdime, ale k dobrým momentom a dôvodu, prečo som nedal odpad! Prvý dôvod je akcia, ktorá vyzerá stále dobre, tak ako zopár dobrých scén (operácia Konga). Tak isto aj Linda Hamilton je tu super a s toho nesympatického obsadenie jediná trčí s davu. Zvyšok hercov a postav stojí za prd, tak ako aj romantické scény Konga, ktoré sú úplne otrasné a asi najviac podrážajú nohy tomuto sequelu. Tak isto nechápem, kde sa podeli zvukové efekty, ktoré boli v jednotke výborné. A zaujímalo by ma ešte ako je možné, že v jednotke King Kong chodil ako človek a v dvojke chodí ako opica. Nelogické veci a zvyšné idiotské chovanie postáv ani neriešim. A scenár už vôbec nie. Vlastne sa divím, prečo tomu nedám ešte o hviezdičku a pár percent menej. 45% - 2* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo i na kapslíkové osmdesátky pekelné. Scénář je pitomý, herecké výkony jsou pitomé, triky jsou pitomé a vlastně je to celé pitomé. V závěru si to velký opičák rozdá se samotnou US. Army, ale divák se nebude jen bát. Na konci přijdou i slzičky štěstí. Spoilerovat nebudu i když to asi stejně větčina čtenářů komentů nebude mít potřebu vidět. Dávám za jednu hvězdu jen z úcty k samotné postavě King Konga. Jsem rád, že pozdější nástupci byly úplně na jiném levelu, hlavně ten Jacksonův z roku 2005. * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal v jedničce, tyhle filmy s king kongem mě prostě neberou, zde ubírám hvězdu. Takže bez okolků to vidím tak na 22% = * ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tady už je myšlenkový propad oproti jiným kingkongům znatelný. Místo tu zaujímá čirá scenáristova bezradnost a režisérova nemohoucnost podávající si ruku se stupiditou. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto pokračování bylo tak trochu zbytečné. Sice je malé Kongátko roztomilé, ale film na roztomilosti nepostavíš. ()

Reklama

Reklama