Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morfující lidožravé příšery opět otřesou malým městečkem v Nevadě. Zaplavují jeho podzemí a hrozí nebezpečí, že smetou z povrchu země i městečko samotné. Jedinou nadějí pro obyvatele je Burt Gummer (Michael Gross), který přežil předešlé útoky podzemních nestvůr. S pomocí dvou místních podnikatelů (Shawn Christian a Susan Chuang ) se Burt připravuje na další setkání s děsivými Graboidy. Chvění 3 přináší hrůzostrašnou a výbušnou zábavu! (Magic Box)

(více)

Recenze (70)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale videli sme len prach!“ – „Viac si ani vidieť nechcel, ver mi.“ Budem prísny, lebo tvorcovia série (ktorá sa sériou nikdy stať nemala a malo zostať pri jednotke s pomilovaniahodným flákačským duom Ward / Bacon) už od radosti nevedia, čo za blbosť ešte vymyslieť (prdiaci Tremors? Vážne???). Takže v trojke prichádzajú ZASA s novou „odrodou“ – a EŠTE horšou, ako v dvojke. Tá si ešte držala z posledných síl aspoň štipku sympaticky uvoľnenej atmosféry „jednotky“, ale v trojke už ide všetko bokom, Ward mizne a definitívne ho nahrádza militantný Burt, ktorý si pravdupovediac kradol film pre seba už v „jednotke“. Vôbec ma to nebavilo a keď si predstavím, že by som to musel vidieť ešte raz, musím dať prísnych 20%. Lebo toto by som na druhý raz fakt asi nedal (originálu dávam 80%, aby ste si vedeli urobiť obraz o mojom vzťahu k sérii). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tady měli podle mě tvůrci přestat. tohle je asi poslední dobrá možnost, jak použít původní nápad a nebýt trapnej a nudnej. Všechno pozdější jsou už sračky. Ale tady to ještě ujde, přestože osvědčenýmu vývoji děje z prvních dvou dílů se nevyhnuli. Ale jak říkám, tohle mělo být poslední dílo užívající slovo graboid. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle že je horor? no to snad ne, ze začátku to je ještě dobrý, když jsou tam ty červy, tak je to i docela sranda a někdy docela povedený nechutný scény, třeba rozřezání červa mozorovkou, ale jak to začnou tvůrci překombinovávat a daj tam nejakou debilní zmutovanou potvoru, která je napůl červ a napůl pták a umí, takovým dost zvláštním způsobem lítat, tak je to odsouzený k záhubě a to ani nemluvě o tricích, který jsou na to že to je z roku 2001 fakt příšerný, tvlášť u těch novejch potvor ty červy ještě v rámci možností byly dobrý, ale stejně vypadaly gumově a ani ten humor neni to co to bývalo ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Od dvojky otravný Burt Gummer se svými trapnými hláškami je zpět. Tedy ne že by tu byl za jedinou otravnou a trapně hláškující postavu, ale rozhodně mezi nimi hraje prim. Sice to v jednu chvíli nakrátko vypadá, že už od něj budeme mít pokoj, ale bohužel Burt je nezničitelný. U triků opět nepříjemně často úřadovaly počítače a k povrchovým graboidům přibyli ještě létající. Čiré zoufalství. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie komediálneho horroru "Chvenie" je celé pod taktovkou neurotického militantného fanatika Burta Gummera. Vracia sa z Agentíny, kde posôbil ako lovec graboidov, späť do malého mestečka Perfection v Nevade. Prichádza na miesto, kde to všetko pred jedenástimi rokmi začalo. Musí tam opäť zviesť neľútostný boj s nevypočítateľnými prehistorickými netvormi. Tento krát to bude zasa o niečo náročnejšie. Burta Gummera však len tak niečo nezaskočí. Táto svojrázna postavička, s knírom a šiltovkou Atlanta Hawks, mi bola vždy sympatická, preto ma potešilo, keď sa stal ťahúňom filmu. Povýšil na hlavného hrdinu. *** ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Stejně povedené jako první dva díly. Tentokrát se vše vrací do vesničky Perfection, ano to je ten zapadákov z jedničky. Vrací se tak většina postav z prvního dílu. Humoru trošku ubylo, přibylo akce a opět je tu nová potvora. Humor sice trošku ustoupil akci, ale přesto tento díl obsahuje nejvtipnější scénu z celé série, kterou samozřejmě nebudu odhalovat, jen bych jí nazval něčím jako Graboidí metro. Až uvidíte, vzpomenete si na mě. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bohužel jak už to u podobných sérií bývá zvykem je tu znatelný pokles. Lepší než poslední dva díly, ale i když mám ty potvory masožravý rád, tak 3* nedám. Jo a ta lítající odrůda červů se fakt nepovedla.45% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Za zmínku stojí tak maximálně postava Burt Gummera. Jinak je to hlavně triková bída, která mlátí do očí. Vřískouni se opět evolučně vyvinuli, takže zde máme jakési létající krokodýly. Nejslabší díl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Někdy si tak pro sebe říkám, co jsem tomu tam nahoře udělal." Docela zábavné pokračování, které samozřejmě kvalit prvního dílu nedosahuje. Občas vtipná scénka či průpovídka je vystřídána napětím, po kterém následuje nudnější pasáž. Bohužel, nudnějších pasáží je povícero, a tak si film nedrží patřičné napětí po celou dobu. Velmi dobrá je hudba, která, především při akci, dává filmu patřičný říz. Kromě nevyváženosti jsou nejhorší laciné digitální obludy. Pořád říkám, že není nad mechanické efekty - ty jsou zde také, při detailních záběrech, a skutečně vypadají mnohem věrohodněji. Herci nejsou žádné Stars, ale sympatie jim nechybí. Především Burt a Jack se předhánějí ve vtipnostech a nápadech, jak zvládat zapeklité situace. Oddechový snímek, jehož většinu obsahu vyžvanil distributor v oficiálním textu.... ,,Roztáhni nohy!" ,,Tady???....jo aha..." ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

I když je už třetí díl Chvění o dost slabší než předchozí dva, stále je to moc pěkná podívaná se slušnou dávkou vtipu a červých vnitřností. Škoda, že se nevrátil Fred Ward, ale Michael Gross jako Burt Gummer je dost silná postrava na to, aby utáhl celý film. Nápad s třetím stádiem proměny červů je dost ujetý, ale aspoň přišel snímek opět s něčím novým. Určitě bych nelitoval, že tohle pokračování vzniklo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poprvé to byla švanda, podruhé už menší a potřetí to samé už nefunguje. Veškerá inovace spočívá v létajících příšerkách a hrůzných digitálních tricích. Stejné zůstávají slabé vtipy a nedomrlí herci. Snad jen postava maskota Burta Gummera má pořád své kouzlo zvané ťululum. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když se k sérii o roztomiloučkých červících Graboidech dostal Brent Maddock, tak udělal to nejlepší co mohl a to, že umíchal film podle osvědčeného ,,rozechvělého" receptu. To znamená, že výborného Michaela Grosse posunul úplně do popředí. Navíc zachoval komediální kvalitu druhého dílu (O komické situace opravdu není nouze). Také vrátil sérii do pouště a osobně musím říct, že zrnka písku sluší červíkům mnohem více než mexická tráva a nakonec přidal vychytávku a to, že poslal Graboidy do vzduchu. Komediálně i trikově je to na stejné úrovni jako předešlý díl, takže si na nic nemohu stěžovat. Filmu, kde létající potvora vzlétá zapalováním vlastních prdů, nemůžu dát horší hodnocení než za 4*. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Slabší než předchozí díly, ale Michael Gross opět film táhne stejně jako druhý díl. Příběh je pořád stejny akorát mršky se nám neustále vyvijí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na začátek chci říct, že tento film raději neměl být nikdy natočen. Pro mne jako skalního fandu prvního a z části i druhého dílu je urážející co s červy udělali filmaři v této sérii. Tentokrát budu hodnotit film dost záporně. Moc nepochopím, proč to došlo až do takového stádia, že vlastní tvůrci totálně ztrapní to, co před jedenácti roky vybudovali. Již samotný začátek ukázal trapnost, která nám tu bude presentována. Nic proti vylézajícím Graboidům, ale ti v jedničce ještě nebyli tak postiženi digitálním zpracováním. Co to do prdele mělo znamenat? Červi místo aby dělali to nejlepší, co jim jde (tedy žrali lidi), se vystavují jako na módní přehlídce zřejmě proto, aby si je vyfotili. Mrtvol je tu minimálně a snad kromě prvního mordu ani žádný pořádný neuvidíme. Za to na nás tvůrci vybalí další evoluční stupeň, který nás měl poslat do kolen. No já nevím, ale ty digitální létající hnusy asi jen stěží naženou někomu strach. Jediné co mě na nich zaujalo, byla jejich blbost a řitní kyselina. To už ty chodící kuřata vypadala mnohem lépe. Bohužel to tentokrát nebyla ani žádná sláva s hereckým obsazením. Sice je tu opět skvělý a bojem nadržený Burt, ale ostatní výkony herců se mi moc nelíbili. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Boj s obrími červími graboidmi pokračuje po tretíkrát a je opäť obohatený o nový vývojový rozmer týchto tajomných tvorov. Celý film stojí hlavne na postave Burta Gummera, nekompromisného lovca graboidov známeho z predchádzajúcich dielov, ktorý tu dostal priestor ako nikdy predtým a stal sa ústrednou postavou. Oproti dvojke je trojka trošku menej zábavná, nie že by sa o to nepokúšala, ale tentokrát ide skôr o trochu "násilný" humor za každú cenu. Trochu pokrivkávajú aj špeciálne efekty, z ktorých je zjavne cítiť nižší rozpočet. Aj napriek menšiemu kvalitatívnemu poklesu je to však stále solídne béčko. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Opravdu návrat. Kdyby jen tvůrci tušili, jak obšírný význam bude podtitul filmu mít. Takhle měla vypadat dvojka. Sice je to slabší než jednička, ale v mnohém se jí to hodně přiblížilo a i další evoluční upgrade tentokrát nebyl samoúčelný a přinesl něco nového a zajímavého (a i komického). Po slabé dvojce milé napravení chuti. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Trojka je slabá ale baví pořád stejně zase se nám to zmenšuje a snaží se to vylepšit jinde ale je to prostě střed komedie v hororu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V trojke sa príbeh vracia späť do pôvodného mestečka, ale najväčšie hviezdy Bacon a Ward sa už na sériu vykašľali, takže producenti zohnali aspoň všetkých ostatných no name hercov, ktorý prežili vyčíňanie červov v jednotke. Hlavným hrdinom série sa nadobro stal demolátor Burt, ale podľa mňa to nie je ani zďaleka tak ikonická postava ako napríklad Ash z Evil Dead, aby sám utiahol sériu. Ďalším mínusom je podfinancovanie všetkých pokračovaní, takže sa už nedočkáme žiadnych pôsobivých demolácii budov. Ale na rozdiel od trápnej dvojky majú tentoraz znova veľký priestor podzemné červy pred ktorými sa chováte tak, že vyskočíte na najbližšiu malú skalku. Je to síce WTF, ale celkom vtipné. V druhej polovici sa k slovu dostane ďalší nový druh. Tentoraz nejaké lietacie jaštery, či čo to bolo a to je fakt tragédia. Sú urobené pomocou CGI, ktoré vyzerá jak zo starej videohry. Nie, to nie je ani vtipné. Je to trapas. Ale celkovo ma tento diel bavil predsalen o trochu viac ako jednotka, keďže bol o niečo menej trápny. To nič nemení na tom, že po jednotke mala radšej séria skončiť. Tento diel sa oplatí vidieť len ak chcete vidieť nejaký ďalší film s tým dievčaťom, ktoré v Jurskom parku naháňali dinosaury a mihla sa aj v prvom Tremors. 4/10. ()

Reklama

Reklama