Reklama

Reklama

Nemocnice na vlnách Amazonky

(TV film)
  • Německo Schwimmende Krankenhaus vom Amazonas, Das (více)
Německo / Francie, 2005, 52 min

Obsahy(1)

Když nemohou pacienti do nemocnice, připluje nemocnice k pacientům. Nemocniční loď brazilského námořnictva „Oswaldo Cruz" se vydává na novou misi po řece Amazonce. K posádce této lodi se přidávají tři čerství absolventi lékařské fakulty, aby spolu s jejím zdravotnickým týmem poskytovali v rámci měsíční cesty moderní lékařskou péči a také preventivní a hygienickou osvětu obyvatelům největšího deštného pralesa na světě v brazilské Amazonii. Odříznuti od vnějšího světa a vydáni na pospas svému osudu žijí tito obyvatelé v malých vesničkách na březích Amazonky. Zdravotní péče je pro ně zpravidla nedostupná. A právě proto, aby její personál mohl všem potřebným v odlehlých oblastech Amazonie poskytovat nezbytnou lékařskou pomoc a léky, vyplouvá nemocniční loď „Oswaldo Cruz", pojmenovaná po významném brazilském bakteriologovi a epidemiologovi a vybavená moderními lékařskými technologiemi a zdravotnickým materiálem, na své pravidelné mise. Během čtyř týdnů tak tato loď zavítá přibližně do padesáti vesniček, kde její lékaři provedou v často velmi provizorních podmínkách více než 500 lékařských úkonů, včetně malých chirurgických zákroků nebo léčení následků nesprávných stravovacích návyků. Tato náročná služba však přináší viditelné výsledky a většině lékařů se stává životním posláním. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Pohled na posádku lodi Oswaldo Cruz, pojmenované po slavné osobnosti brazilské medicíny, a její cesty po rozmanitých cestách Amazonky. Loď se pravidelně vydává na několikadenní plavbu kdy navštěvuje malé vesničky ke kterým se dále přibližuje na menší loďce či vrtulníkem (a kde návštěva doktora probíhá tak jednou do roka či méně) a řeší nejrůznější problémy místních obyvatel, ať už obtíže žaludeční způsobené stravováním, štípance, rány na nohou či čím dál tím častěji také prevenci a správné návyky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkná komentovaná procházka po miniosadách u ramen Amazonky. Lidská sídla že často kvůli změnám koryta vody přesouvají i o několik kilometrů, takže je obtížné je najít. Je neuvěřitelné jak má homo sapiens sapiens se rozšířit všude i přes značná zdravotní rizika. Konzumování "bush meat" masa ohrožují i nás , protože šíří nové kmeny bakterií. Viz netopýři a světová pandemie covidu-19. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama