Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přímý přenos z vyhlášení pátého ročníku cen udělovaných nejlepším filmům a jejich tvůrcům. Slavnostním večerem v pražské Arše provází Václav Moravec. Přímý přenos slavnostního vyhlášení pátého ročníku cen udělovaných předními českými filmovými kritiky a publicisty z pražského divadla Archa. Kulturní a společenská událost, která přinese řadu zajímavých pohledů a informací týkajících se dění v české kinematografii v uplynulém roce. Diskutovat s filmovými recenzenty a dalšími hosty bude Václav Moravec, s nadhledem i kriticky tak nahlédneme do samotných filmů, ale i do kinematografie jako celku.
Oceněny budou nejlepší celovečerní hrané i dokumentární filmy roku 2014, ale také herecké výkony nebo mistrovství v různých filmařských profesích. Ceny českým filmařům předají známé osobnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přenos měl docela dobrou úroveň, ale měl dvě bradavice na kráse. Václav Moravec jako moderátor si dokázal poradit s ne příliš vděčnou úlohou, moderovat pro ambicemi nabité publikum, já to prostě z těch lidí u stolečku cítit. Trošku zamzrí, že když se na podiu mluví o panu Švankmajerovi, někteří "umělci" se baví mezi sebou, ale hledat u části českých umělců úctu jednoho k druhýmu už jsem dávno vzdal. Pokud jde o ty bradavice, tak pan Moravec si měl odpustit ty politický kecy a rádobyforky, protože já se skutečně nedívám na předávání filmových cen, abych poslouchal cokoli o naši zkurvený politice a jejich ještě zkurvenějších představitelích. No a tou druhou bradavicí je pan režisér Petr Václav. Nezpochybňuji suverení vítězství jeho filmu, protože jsem film neviděl a věřím , že může být velmi kvalitní, ale to, co tam pan Václav předved během svých slovních projevů, to jsem jen nevěřícně zíral co se to vysápalo na podium za člověka. Moc mě potěšila cena pro Jirku Mádla, přeju mu to a vzkazuju, jen tak dál Jirko, držím palce. Taky se přidávám k názorům, že by neškodlilo rozšířit kategorie minimálně o herce ve vedlejší roli . ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hodnocení patří pouze udílecímu večeru, ne výsledkům. Když pořadatelé nechtějí (a mají na to právo) dělat jakkoliv zábavnou show, nechápu, proč výsledky prostě nepřečtou na nějaké tiskové konferenci, po které se můžeme narautovat zrovna tak, jen nebudeme obtěžovat nijakým předčítáním televizní diváky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Klasické předávání konkurenčních cen (k Českému lvu) se slušným moderátorem Moravcem (který si měl nechat ty politické narážky od cesty) a lehce nespolupracujícím (a nevychovaným) publikem. Hodnotiteli se stalo jedenapadesát novinářů, posuzovali třicet hraných filmů a třiadvacet celovečerních dokumentů, které měly distribuční premiéru v minulém roce. To je sakra porce na tuzemské poměry. Sociální drama Cesta ven mě docela navnadilo, sic jen nominační, ale správné ocejchování dalších dvou nejlepších filmů loňského roku Fair Play a Pojedeme k moři potěšilo. Objevený a na předávání viditelně nervózní filmař Jiří Mádl navíc neodešel s prázdnou. Dobré ohlédnuvší se vsuvky 25 let toho a tamtoho. Chybí divácky vděčné kategorie: hudba a hlavně vedlejší herecké výkony. A to je sakra špatně.. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Podle mě zajímavá volba, zvolit moderátorem slavnostního předávání Ceny filmové kritiky 2014 Václava Moravce, který jak (snad) všichni víme, se zaměřuje hlavně na politické debaty. Co se týče výsledků, nemám sebemenší problém. Příjemný, komorní slavnostní galavečer s filmovou tématikou. Já jsem byl spokojen. | 65% (3*) | ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Solidně zvládnutý přenos předávání filmových cen těm nejlepším. Jestli byli vítězové opravdu nejlepší, si netroufám odhadnout, jelikož jsem film "Cesta ven" neviděla (a po několika medailoncích a výstupu režiséra ani vidět nehodlám). Chybělo mi rovněž udělování cen pro vedlejší herecké výkony a pro hudbu, není to škoda? Tleskám ovšem výběru předávajících, pánové Klusák a Remunda mě svými poznámkami k velké paní Mirce velmi pobavili. A pan Moravec si některé ty politické poznámky opravdu mohl odpustit, věřím, že příští rok získá přenos díky přesunutí na kanál ČT art trochu příhodnějšího moderátora ;). ()

Reklama

Reklama