Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Z tohoto Asterixe bavil mě jen falešný věštec, skrze jehož osobu byly překrásně zesměšněny principy tohoto řemesla, na kterých, světe div se, dodnes stojí. Jinak jsem však ve filmu spatřoval pouze sled dětinských vtipů - snad bych měl odpustit, když je určen pro děti, ale to víte, jsem ztělesněným zlem... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Adaptace mého oblíbeného komiksu Asterix a Věštec dopadla naprosto na výbornou. Z komiksu je ve filmu naprosto všechno a vůbec mi nevadilo, že scény byly úplně totožné, protože já se zase skvěle bavil. Film má i další zápletku s druidem Panoramixem a tá má toho do sebe možná ještě víc. U Římanů, kteří dobyly galskou vesnici, jsem se bavil taky, jinak je to ale nejméně vtipný díl, podle mého názoru je nejlepším filmem 12 úkolů, ale to je vedlejší. Tenhle Asterix se mi líbil jako druhý nejlepší. Všem fandům Asterixe vysoce doporučuji a kdo komiks nečetl, filmem si to vynahradí, protože shodné jsou i repliky. 100%. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale pro me je to druhy nejhorsi Asterix (po Americe). Jedine co je kvalitni, je pribeh. Jinak hudebni stranka je naprt, bitvy tady nejsou temer zadne, zasmal sem se za celej film asi 2x a uprime Panoramix me celej film (az na konec) lezl uplne na nervy. Pro me je to velke zklamani. Cekal jsem dle mistnich komentaru lepsi uroven. Jako Asterix me to celkem zklamalo, jako normalni animak je to prumer. Celkove to u me vic jak 3* nehodi! ()

charge 

všechny recenze uživatele

Další ze slabších dílů, který nemá propracovaný scénář a na to, že netrvá ani hodinu a půl v podstatě nic převratnýho nenabízí, navíc vystupování některých postav, hlavně galských žen, jsem jen stěží dokázal překousnout. Jediný co zde lze vyzdvihnout jsou možná halucinogenní vize Panoramixe a intriky podvodného věštce. 30% ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Tenhle Asterix je jeden z nejlepších. Pamatuju si když to dávali v televizi a já si jej nahrával na svoji speciální videokazetu, ne které už byl Překvapení pro Caesara a poté ji položil na poličku hned vedle kazety , kde pro změnu byly díly Asterix v Británii a dvanáct úkolů pro Asterixe. Tohle jsou podle mě čtyři asi nejpovedenější díly jaké kdy vznikly. Kazety sem přehrával tak často až sem pokazil naše video a dostal od našich na pr..., ale stálo to zato. Tenhle je asi nejtemnější Asterix ale je svůj, je vtipný a scéna s Panoramixem míchajícím nějaké blivajzy a strkajícím je do pusy chudáka zajatého římana mě dodnes spolehlivě rozesměje. Perfektní ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama