Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Recenze (132)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jestli si hraný Asterix a Obelix má z čeho vybírat, tak Velký boj je zřejmě největší námět na celý jeho příběh. V jistých případech totožné scény, ale i tak poněku temnější a zřejmě nejtajuplnější Asterix ze všech animovaných filmů. Jako malý jsem k Vánocům dostal kazetu tohoto Asterixe. Tenkrát to vydalo Davay. Rád jsem se na to koukal stále a dokola až začala kazeta přeskakovat. Ono je každopádně čemu se smát. Zbláznělý druid vaří nevěřitelné lektvary a dějí se divy. Jenže je to přeci něco jiného než člověk očekává, ale i tak to funguje skvěle. Můžu jen dodat, že tento díl se u mě řadí mezi ty řádově úspěšnější. --- Já jsem to věděl - Zajisté - Nenene, nevěděl jsem nic, nevěděl jsem to, protože nejsem žádný věštec, jsem prostě vykuk. Nic víc. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle Asterix mi přijde ze všech francouzských animovaných nejslabší (stejně je ale skvělý). Jeho temné ladění ale kompenzuje šílený Panoramix (po ráně obeliskem neví ani jak se jmenuje, natož pak jak uvařit kouzelný lektvar). Je tu ale zase jedna z nejlepších bitek s Římany, jaká kdy byla v historii kinematografie natočena. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Galadriel má pravdu, tenhle Asterix je trošku jinde než ostatní, je takový ponuřejší. Ale třeba Panoramixovy pokusy s lektvarem opravdu stojí za to :)))) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Z tohoto Asterixe bavil mě jen falešný věštec, skrze jehož osobu byly překrásně zesměšněny principy tohoto řemesla, na kterých, světe div se, dodnes stojí. Jinak jsem však ve filmu spatřoval pouze sled dětinských vtipů - snad bych měl odpustit, když je určen pro děti, ale to víte, jsem ztělesněným zlem... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej zvlastni Asterix. Na jednu stranu tu je porad ten starej dobrej humor, ale na druhou stranu je celej pribeh trochu temnejc ladenej, bitka tu je vlastne jen na zaver a obcas je to az takovy psychedelicky. Navic tu je jeden ultimatne udelanej barduv koncert. Celkove jsem se ale stejne perfektne bavil. Slabsich 5*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Napadli nás takovou přesilou, že jsme takticky ustoupili. - Kolik jich bylo? - Dva." Nepoučitelní Římané se už zase pokusili dobýt galskou vesnici a to je vždy zdrojem dobré zábavy. Já bych tedy dal Římanům větší výhodu než drobnou indispozici Panoramixe, který je po ráně do palice nepoužitelný k čarodějnému vyvařování, ale alespoň něco. Panoramix je správně potrhlý, podvodný konkurenční druid taky není špatný, jenom toho boje by mohlo být trošku víc. Létající Římské legie mne totiž patrně nikdy neomrzí. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když nebudu počítat nejnovější vikingský přírůstek do rodiny, považuji Velký boj za to nejslabší z kreslených Asterixů. Žádné vtipy, žádné skryté narážky a Panoramix, kterého bych asi trefila tím menhirem znovu nehledě na to, jestli by mu to mělo pomoci nebo by ho to "jen" donutilo konečně přestat řvát a poskakovat kolem. Co dělá zrovna Asterix a velký boj hodnocením mezi těmi nejlepšími díly o tomhle malém Galovi, je pro mě záhadou. (Že by za to mohla jeho psychedelická ponurost?) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Určitě nejtemnější Asterix. Atmosféra zkázy a zmaru je v některých chvílích možná až příliš reálná, když si uvědomím že by to měl být film spíše pro děti. O legraci (která ale patří k tomu nejlepšímu) se tady stará hlavně Panoramix, který po zásahu Obelixovým menhirem trpí amnézií. Pokud si dobře vzpomínám tak VELKÝ BOJ byl vlastně můj první filmový Asterix (jako komiks to pak byl vynikající ASTERIX A ZLATÝ SRP). ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Asterixe mám rád, ale tenhle příběh se mě nějako nelíbil, šel naprosto mimo mě. Dle mého názoru, slabý díl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem projížděl první 200 filmů podle žebříčku. Samotného mě udivilo že zde do této extratřídy vyjímečných filmů patří i dva díly o Asterixovi. Po shlédnutí sice podle hodnocení slabšího bratříčka k těmto dvěma vysoce hodnoceným dílům si začínám říkat zda-li není hodnocení Asterixů zkreslené sentimentálností některých uživatelů. Já totiž nic objevného, úžasného a světoborného ve filmu Asterix a velký boj nenašel. Proto rada pro ostatní: Nevím jak jsou na tom zbylé díly, ale tento je určitě velice průměrný. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je opravdová Asterixovská depka!!! Do galské vesnice se vetře zlotřilý Věštec, Panoramix začne šílet a Cézar snad poprvé a naposled dobyde bojovné Galy. Ale toho bohdá nebude, aby si s Asterixem někdo vytíral ehm zadnici. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Přibylo gagovitosti, ubylo hláškovitosti, nicméně pokud už na nějakou průpovídku dojde, stojí to za to ("Jsem podvodník, čestné slovo!"). Pokusy "sjetého" Panoramixe pobavily, sova též. Rozhodně nejde o tolik slabšího souseda předchozích epizod, jak jsem po komentářích svých oblíbených čekal. "Vy si ve službě pouštíte draka?!" ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Z těch pár dílů, co jsem viděl to vypadá, že si Asterix drží poměrně slušnou úroveň. Velký boj je opět vtipný, pěkně kreslený a animovaný. Oproti předešlým je tak trošku psychedelický. V jedné scéně to vypadá, že Panoramix míchá lektvary z lysohlávek. On sám si ve filmu prožije něco jako bad trip, doprovozený bad hudbou. Ale až na tuhle písničku je v tomto Asterixovi všechno co od něj očekávám. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Typická veselá rozprávka, tentokráte o tom, jak se druid Panoramix dočista pomátl a natvrdlí vesničané musí sami čelit jak neodbytným Římanům, tak i prohnanému věštci. A jak už dobře známe naše dva hrdiny, neobejde se to bez pečených divočáků, pořádných nakládaček a samozřejmě bez ztřešťeného a všudypřítomného humoru, který je všem asterixovým dobrodružstvím vlastní. 80% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

I když tuhle galskou variantu dvou fyzicky i psychicky odlišných mlátičů mám fakt moc rád, tak tenhle film dopadl špatně. Panoramix mě vytáčel, ty galský krávy, pardon - manželky Galů - zblázněných do věštce jakbysmet. K tomu kašovitý děj, málo "asterixovského" vtipu a akce, což neodpouštím. Nuda...tohle šlo natočit o moc, moc, moc líp.... ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Jeden z méně podařených Asterixů, kterému chybí nějaký nosnější příběh, ne že by ty ostatní měli kdovíjakou dramaturgii. Tady ovšem je znatelná degradace oproti ostatním dílům, především v rozdělení filmu na několik ne moc souvisejících příběhů s nevtipnými situacemi, jenž často až iritují. 50% ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Já nevim, jak vy, ale mě se to líbilo. Panoramixovy pokusy s kotlíkem jsou jedna z nejlepších scén filmu. Sice se mi to líbilo víc jako komixové zpracování, ale i tak to nebyl zas takový průšvih. ()

Reklama

Reklama