Reklama

Reklama

Pirátova nevěsta

  • Francie La Fiancée du pirate (více)
Trailer

VOD (1)

Klasické dílo francouzského feministického filmu od autorky, jež se v padesátých letech minulého století, po přesídlení z Buenos Aires do Paříže, stala múzou André Bretona a Abela Gance. Sarkastický příběh o dívce, která výstředním chováním prostitutky vyvolá v městečku skandál, když bizarním způsobem odhalí pokryteckou morálku místní honorace. Ve vedlejší postavě jménem Ježíš se objeví známý režisér Louis Malle. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý film. Nezvyklé ,,scenérie,, , taky spíše lehčí drama, skoro až komedie a spíše nezávislý film. Vše kolem Bernadette Lafont. Ten kdo rád hledá mimo proudu, možná by se měl tady zastavit. 3,5/5 ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

V zapadlém městečku Tellier jde vše podle starých dobrých mravů, což v realitě také znamená, že Marie se svou matkou (jako svobodná matka s nemanželskou dcerou) jsou využívány jako laciná pracovní síla, a Marii je navíc dost neurvale naznačováno, že by mohla místní komunitě ještě sloužit jako laciná kurva, když už je tedy tím nemanželským bastardem. Však taky smrt Mariiny matky, která byla sražena automobilem, je místními autoritami zametena pod koberec (ještě by se do toho míchaly úřady a zjistily by v jak bídných poměrech Marie s matkou žily) a první věc, o kterou se místní farář stará, je, kdo zaplatí pohřeb. Marie si z toho vezme poučení - když už má být kurvou, tak ne lacinou. S pomocí majitele kočovného kina vylepší svůj vzhled a garderobéru. Získanou atraktivitu používá k vlastnímu obohacení a k zasévání nesvárů v místních rodinách. Tím samozřejmě nabourá jedno z hlavních místních pravidel, že hřešit se má potajmu a nikoliv veřejně. Nakonec i farář, štvaný manželkami počestných mužů, kteří utrácí své peníze u Marie a neplní pak své manželské povinnosti doma, vypraví se Marii domluvit. Ta mu slíbí, že se v neděli dostaví ke zpovědi, leč nakonec svou zpověď pojme po svém.... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama