Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Soltier, kterého už začíná psychicky zmáhat práce v nemocnici a proto hledá úlevu v alkoholu, má případ, kdy mu přivezou mladíka, který se smrtelně zranil na motorce. Zatímco motorkář umírá, je tady šance pro dalšího pacienta, který nutně potřebuje jeho ledvinu. Soltier však musí žádat o souhlas matku syna, kterému už není pomoci a jelikož se s ní zná osobně, má před sebou těžké dilema. (MVanis)

(více)

Recenze (5)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hluboký, silný a smutný film. Životní výkon Josefa Větrovce a Libuše Švormové, kteří i za dabingových mikrofonem posunuli české diváky blíž operačním sálům pařížské nemocnice. Více o dabingu tady. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 21.1.1983, réžia českého znenia (ÚPF 1981) = LUMÍR CIHLÁŘ (17.2.2011) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byla docela silné kafe, které zakončilo nádherně vymyšlené zakončení, při kterém jsem skutečně cítil něco uvnitř. Ať už to byla jakákoli emoce, věřím, že to byl důkaz té působivosti. Na té ale má podíl i úžasná Dubois s ještě lepším Guiomarem a vynikajcí český dabing ze staré školy. Po všech stránkách se jedná o plnohodnotný snímek, který si nezasloužil upadnout do zapomnění. Ale to už je asi řeč pro filmové distributory... ()

lake-lake 

všechny recenze uživatele

zdá se to jasné: zachraňovat ty, co mají šanci, i kdyby to stálo cokoliv. třeba i život někoho jiného - ale je to ještě život? nesmírně silný, a přitom velmi civilní film o tom, co bychom nikdy nechtěli prožít na vlastní kůži, a proto na to koukáme ()

Reklama

Reklama