Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Recenze (398)

POMO 

všechny recenze uživatele

Moc pekná romanca s funkčnou vzťahovou chémiou na nie až tak jednoduchej love-story báze. Winslet a Elba super. Záver OK, ale ešte lepší by bol odsladený. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pozor, tento zvratek může obsahovat bojlery, které vám naprosto zruinují zasněné odsávání si genitálií při projekci! Tklivý příběh životem zklamaného charismatického neurochirurga a až na pěst soběstačné MILFky na uhrančivém pozadí Skalistých hor. Vyměňte Skalisté hory za rakouské Alpy, dvoumetrového negra za dvoumetrového švédského jaderného fyzika (popřípadě překrásného árijského milionáře, hledajícího sysel života), naperte do oken muškáty, do pozadí molové housle a máte univerzální anotaci k libovolné brakové prstírně patologicky korpulentních, dýchavičných a zoufale nemrdaných padesátek od Rosamundy Pičerové. Já být teda Idrisem, sbalím čokla a nechám tam tu silně přeemancipovanou piču s úsměvem zmrznout. Ale to on ne, je přece něžný a citlivý romantik s dokonalým pochopením pro komplikované zákruty kundího nitra, co s ní bytostně touží mít labradora. A tak ji za konstantně kýčovitého slunečného počasí šarmantně podstrojuje a dělá kudrnaté oči. Stejk z pumy, romantický táborák, trocha laškovně adrenalinového vysokohorského sáňkování, stejk z pumy 2, romantický táborák 2, túra k okouzlujícím vodopádům, romantický táborák 3 … až ji konečně dostane do sice neobydlené a naoko chátrající, avšak nebývale útulné horské chatičky s krbem a čistě povlečenou anatomickou matrací Sultán za 5490 v Ikea, kde se „prázdnotou bez opravdové lásky strádající duše prolnou ve výbuchu nekontrolovatelné vášně, pokoří tu horu mezi nimi a on ostýchavě vrazí svého pulzujícího ebenového bojovníka do jejího roztouženého klína“. No úplně si koušete nehty, aby to život ohrožující dobrodružství náš hrdina přežil a sveřepě na zádech ležící, unyle funící, tři týdny nemytá Winsletka mu náhodou tím zběsile agresivním přirážením fatálně neoškrábala tvaroh za ráfkem, nebo jej neotrávila toxickými výpary rybí kafilérie. Tak, předpisově nemotorné šukání žluklých bezďáků, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct nádherné romantické milování dvou rozervaných osamělých srdcí, u něhož nemáte sebemenších pochyb, že někde mimo záběry kamer natuty došlo i na anál, máme za sebou, ale tím náš příběh zdaleka nekončí! Jakto? No přece láska, neasi! Jenže na ni doma čeká ještě charismatičtější, hodnější a správňačtější správňák, tudíž je v takovém případě, jak dozajista potvrdí každá velryboidní čtenářka Rytmu života, jakékoliv další mrdání naprosto, ale naprosto nepřípustné!!! Proto následuje rektorvoucí půlhodinka zklamaných komunikačních poruch, vzdychavého čumění do zdi, slzavých pohledů v dál a rychlého mydlení se ve sprše při přehrávání retrospektiv z výletu za zvuků sténajícího piána, až nakonec chtíč zvítězí nad kokotismem a naši milovníci si hlavami vymlátí zuby při srážce na rohu Jebavé a Cizoložní. Prostě dva skvělí a sympatičtí herci v sice hezky natočeném, ale řídkém poševním šlemu, který by byl daleko snesitelnější, kdyby aspoň, kurva, sežrali toho psa. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zbierka survival klišé v kombinácii s romantickými klišé. Herci to trochu zachraňujú, ale inak dokonale zabudnuteľná záležitosť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těch leteckých neštěstí napříč americkým Hollywoodem a americkými horami bylo už bezpočet. Když se ale spojí podobný námět a kvalitní zpracování, nemůže Vás film zklamat. Sice skončíte u tříhvězdičkového, tudíž průměrného, hodnocení, ale celkové vyznění vlastně není úplně špatné. Kamera tu nabízí nádherné záběry na kanadské pohoří Panorama Mountain Village a herci si tu také řeknou svoje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,339,633Tržby Celosvetovo $61,082,264Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Herci fajn, tam ani nebolo moc čo pokaziť, máme tú pekne mrazivé prostredie, drámu na každom kroku ako vyšitú, nechýba napätie či dobrodružné scény, len to chcelo obratnejšiu réžiu. /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DOKÁŽEME TO!…“ /// Žádný sraní a šup, šup, jsme v horách a na zemi. Po zjištění, že na zvolání nikdo nereaguje, je třeba oprášit znalosti přežití... Je fajn, že ani on, ani ona, ani pes, nejsou extrémní idioti. Vobčas maj slabší chvilku, ale kdo ne (a to se ani nemusíme 24 hodin denně flákat na čerstvým vzduchu). Řešej jak přežít, moc se neshodujou, ale díky racionalitě to nakonec nějak dopadne, Hodně jde vo to, aby si ty dva (tři?) měli co říct, protože dobrodružství (- o který není nouze) prostě nemůžou vyplnit všechny ty dlouhý chvíle, než zjistěj, že spolu chtěj píchat. Navíc pro film je podstatná ta další část - to kurva není spoiler... to si fakt někdo myslí, že Winslet a Elba chcípnou, jo? Sice by to asi bylo dojemný, ale... Takže závěr je dost patosáckej a trochu tu celou černo bílou survivalovou romantiku sráží. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2010 napsal Charles Martin, neznám. 2.) Nechápu, proč nemám lítat s veterány z Vietnamu. 3.) Thx za titule „Parzival“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když si řeknete, že se podíváte na romantické melodrama, pak Hora mezi námi ten pravý film. Já čekal thriller, různé propasti a rokle do kterých hlavní postavy padají. Já čekal medvěda, který jim ukousne nohu a rozdrápe tělo. Já čekal omrzliny a amputace..... Nedočkal jsem se.... Tak jsem si alespoň na konci filmu žalostně poplakal. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem mě film překvapil. Idris Elba i Kate Winslet hrají výborně a hezky k sobě ladí. Film má pár napínavých momentů, drží si tempo, má neotravnou romantickou linii a divák s hlavními hrdiny soucití. Chybělo mi možná trošku něco,co jsem ještě v tomhle žánru neviděl, abych šel s hodnocením výše, ale jinak bavil jsem se dobře. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Že vy ma teraz pošlete hľadať psa?“ Niektoré veci sú fajn. Ústredné duo nás neotravuje prízemnou romantikou, ani buddy srandičkami; sú to normálni dospelí ľudia so svojimi problémami. Pes je pekný, havária autentická, zasnežené, majestátne hory majú niečo do seba. Občas to chytí dych (puma). Ale, ach bože, to je tak strašne nudný, nezáživný, rutinný, stereotypný, predvídateľný film! A plno značne svojských scenáristických ťahov (fajnový sexík po asi sto rokoch trmácania sa zasneženými veľhorami). Oceňujem realistické „stroskotanecké“ finále. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že to původní vybrané páry odmítly. Film měl daleko větší potenciál, takhle jsem umírala nudou a konec to zazdil úplně. Je mi to líto a i když hlavní dvojice hrála dobře, tak mě to prostě nechytlo, jak bych očekávala. Nejvíc jsem se zamilovala do pejska, který se tam objevoval asi jen podle nálady rejži, jinak to nevidím, protože v některých momentech bylo záhadou, kam zmizel. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale přestože oba herce mám ráda, tu chemii jsem jim nevěřila. Moc mě to nebavilo, asi si raději přečtu knihu, prý má být dokonce vtipná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Více než tři čtvrtiny zaujímá klasické survivalové téma s rodícím se sblížením. Léčí se zranění, hledá se úkryt, udržuje oheň a zabijí divoká zvěř (nemusíte se bát, medvěd Bart měl tentokrát dovolenou). ON je pragmatik se srdcebolem, ONA šmírák s nedostatkem odpovědnosti k druhým i sobě, chlupatý ON pořád někam odbíhá (asi se bojí česnekového obojku). Všechna ta tuctovost boje o přežití se dá hravě překlenout díky Elbově charismatu a umu civilnosti z repertoáru Kate Winslet. A pak, nedbaje základních hygienických návyků, se zachvěje země a přichází dohra, kterou jsem si pracovně pojmenoval „Snoubenec mezi námi“. Škoda, že nebyla propracovanější a nekončila o pár sekund dřív před dvojitým čelem vzad.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Je to už 84 let a já pořád cítím ten čerstvý nátěr..." :) Je to už 20 let od doby, kdy Kate Winslet mrzla v ledových vodách Atlantiku. A po 20-ti letech mrzne zase. Tentokrát se tak však děje v mrazivých kanadských horách a není u toho tehdejší lamač dívčích srdcí Leo DiCaprio. Spousta uživatelů zde zmiňuje, že jim vadí, že se nejedná o poctivý survival. Romantické příběhy se odehrávají kdekoliv, tak proč by se nemohly přihodit i takto? Divák je však zvyklý na drsné survivaly Přežít, Everest a jiné, a podobný styl příběhu očekává i zde. Mně to naopak nevadilo vůbec. Kate Winslet je paní herečka a Idris Elba má šarm a charisma. Chemie mezi nimi funguje výborně a vytváří tak základ pro dobře fungující romantickou linii. Během času se dvojice začne sbližovat a jak postupně sestupují do nížin, boj o přežití se odsouvá do pozadí a nastává prostor pro vyvíjející se vztah mezi Alex a Benem. Závěr filmu, kde se ti dva po čase setkají, je hodně silný. Alespoň tu závěrečnou společnou scénu mohli nechat celou:) Člověk tak zůstává odkázán na Youtube a videa z natáčení. Je krásné vidět, jak vypadá poctivá filmařina. Příroda, hory, sníh, mráz. Žádné zelené plátno. "Půjdu se podívat kolem. Chcete přinést kafe?", "Na té hoře jsme byli sami dva. Svět je ale větší. A srdce je jenom sval. Nebo ne?" - "Kterej blbec tohle řekl?" ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Někde jsem zahlédla, jak se jedná o strhující drama. Ten, kdo použil tohle slovíčko, by si jej měl urychleně vyhledat ve slovníku anebo se na ten film OPRAVDU podívat. Ale nebudu zase tak tvrdá, jen jsem měla pocit, že se tam toho stalo poměrně hodně za krátkou dobu, ale přitom vlastně ne (Lehký paradox, ale kdo viděl, zřejmě pochopí). Všechno se semele rychle, k tragédii dojde snad v prvních patnácti minutách, ale pak tam hrdinové akorát vedou nezáživné konverzace (díky kterým je vám ale jasný, že se spolu vyspí), Winslet heká nebo šmíruje, zatímco Idris Elba si krade scény pro sebe. Ten chlap má neuvěřitelné charisma, ale u Kate mi připadá, že o něj tak trochu přišla společně s rudými vlasy (#pročchtějbejtvšechnytuctovýblondýny). A to už je nějaký ten pátek. :( Až ke konci se filmu konečně podařilo vyvolat ve mě nějaké emoce a dovedl mě k takovým "lepším" třem hvězdám. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Odpověď na nejdůležitější otázku, kterou předkládá trailer, který jsem viděl asi 5x v kině, zda-li přežije pes nebo budou mít ochránci zvířat pré, si nechám pro sebe. Pro mě je důležitější, že ačkoliv horské filmy příliš nevyhledávám a podobné survivaly se před 15ti lety točily jedna báseň, tak jsem se poměrně rychle nechal unést příběhem a celkem mě to bavilo. Na první pohled by se chtělo říct, že Kate Winslet a Idris Elba jsou v podstatě jediní dva z obsazení, kteří stojí za řeč, ovšem k mému překvapení příběh pokračuje i po horských eskapádách, přičemž se rozvíjí jedna snad ještě důležitější linka s Dermotem Mulroneym (který je tu mimochodem tak strašně nesympatický a celou dobu mě otravoval). The Mountain Between Us by se dalo shrnout jako neškodná jednohubka, u které se fakt neodvážím tvrdit jaké typy lidí se povedlo naverbovat na kinozážitek, ovšem k posezení na jeden studený zimní večer je to úplně ideální. Člověk pak jen nesmí moc přemýšlet, jak vlastně probíhalo natáčení. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Muž, žena, pes, ztroskotané letadlo, cesta za záchranou...a tak bych mohl jen vyjmenovávat další a další příběhová klišé. Vůbec by to nevadilo, kdyby na závěrečných 20 minut absolutně nespadl řemen a z obyčejného (ale slušného) dobrodružného filmu se nestala obyčejná harlequinka. Je to škoda, protože potenciál by byl a některé scény stojí za to (Ben zachycený za kámen na útesu). Kate Winslet a Idris Elba jsou vynikající herci a jejich vzájemná chemie je uvěřitelná a přirozeně budovaná. 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Znají se pár minut a už se dostali do nezáviděníhodné situace. Sic mají úžasný výhled na majestátné zasněžené hory, ovšem ona má ošklivě poraněnou nohu, on je bez signálu a oba mají prázdné žaludky. Přemýšlivý neurochirurg, který má rád vše pod kontrolou, a impulzivní fotografka vyhlášeného deníku. Nechybí věrný pes a klišovitý příběh. Nepotřebuju nutně přítomnost hladového medvěda nebo omrzliny na každé končetině, jenže tady si opravdu hrajeme na vyčerpanou dvojici, která bojuje o přežití. Nebojuje. Prodírá se sněhem, plácá o životě, občas se pohádá, většinou má ale docela velký ranec štěstí. Následuje nějaký ten SPOILER. Nikdy se o ně skutečně nebojíme, protože oheň v troskách letadla nebo v krbu vždy bezpečně hoří a naši hrdinové si i v největší krizi dokáží udělat pohodlí. A hupsnout na to, jako kdyby si právě dali vydatnou horkou sprchu. Jejich vztahu jsem prostě příliš nevěřil. Palestinský režisér Hany Abu-Assad střídá romanci se survivalem, nikde není zajímavý, v obou chybí atmosféra i pořádné emoce. Finální doslovnost vadí, trable před definitivní záchranou u těžební firmy jsou pak krapet vynucené. Prostě červená knihovna s áčkovými herci. Nebýt hvězdného dua, asi by tahle adaptace vůbec nikoho nezajímala. Těšil jsem se, škoda. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vonku -40, a ona sa prepadne jak obuvníkov syn na potoku v Bošanoch. Ale inak dobré, na jedno vzhliadnutie znesiteľne romantické i dobrodružné zároveň. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, čo napísať ... Survival epizódy boli príšené, trápne a chovanie Alex bolo na prefackanie v studenom snehu. Klišoidné putovanie zmrznutou krajinou, srdcervúce vyslobodenie zo zajatia hôr a nakoniec presladená romantická limonáda. Hodinu som trpel, potom som to zo slušnosti dopozeral a takisto len zo slušnosti dávam 2** ()

Reklama

Reklama