Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Recenze (398)

Don82 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět a kvalitní herci jsou slušný základ ale myslím, že by se dalo více zapracovat na určitých věcech v námětu. Chemie mezi Kate Winslet a Idrisem Elbou je sice jasně daná a do filmu hodící se, ale měl jsem takový "povrchní" pocit z toho všeho. Jsou tam takové ty standardní scény a emoce, vše co divák tak nějak čeká, bohužel nic moc originálního navíc. Nicméně, jako film pro návštěvu kina ve dvou je to ideální ;). ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý film, ktorý má nádhernú výpravu a dobrú kameru. Duo Kate Winslet a Idris Elba sa k sebe hodia a sekne im to. No to je tak všetko, čo sa dá pochváliť. Ostatne veľmi otravné a nútené tlačenie na pílu, čo sa romantiky týka. Bolo by lepšie, keby to medzi nimi iskrilo, ale nič viac. Nechali by si to pre seba a potom by sa o tom už nikdy nebavili. Scéna v chate, keď spolu mali sex bola naozaj veľmi zlá a nemala tam byť. Potom pokazila celú myšlienku filmu o prežití. A ten koniec bol celkom dobrý, až na to, že sa potom stretli a ako keby sa dali dohromady. Toto vážne nie! U mňa tieto romantické sračky zrážali film, ktorý mohol byť inak veľmi podarený a zo začiatku u mňa viedol k najlepším filmom tohto roka. Veľká škoda. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

V Hore medzi nami chýba romantika! Nevidím a necítim tam žiadne sexuálne napätie, ktoré by nevyhnutne v takomto filme malo byť. Ak bol však zámer ukázať, že aj chladný Idris sa môže zamilovať, tak potom beriem späť. Záver pred reštauráciou bol veľmi neobykle, zato perfektne natočený. 3,4* ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Když jsem šlapal ve sněhu, přesně takhle jsem si vzpoměl. Krásná romance a krásná zasněžená příroda, kouzelný příběh ve kterém nechybí i napětí. Idris Elba i Kate Winslet jsou sympatická dvojka a oba umí hrát. Tento snímek na dlouhé zimní večery hodí se moc, příjemně mě překvapil. P.S. : Ten labrador byl moc hezkej. ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Slabota. Chudáci herci, snažící se uhrát mrzky scénář, zcela nepřesvědčivou romanci krizenou se survival movie, kde ve výsledku nefunguje ani jedno. Film, z kterého sme si ještě celé hodiny po dělali prcu. Na druhou stranu, ne úplně hrozné. Člověk jen úpí, jak moc šlo ten potenciál vytáhnout lépe. ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle film neviděl, i tak bych byl schopen říct, o čem je. Nehoda, jakési uskupení a rozjímání, sblížení hlavních hrdinů, nedostatek jídla, zranění, konfrontace s tvrdou přírodou a divokou zvěří, takřka smrtící pochod, happy end (při zjistění obsazení Kate Winslet je naprosto jasný, že si i zašuká). Nejšablonovitější film ze všech možných šablon, ale na druhou stranu, co čekat od survival dramatu v nekompromisních přírodních podmínkách? Dalo se možná vytěžit více, ale mě to bavilo, mam pro tenhle žánr celkem slabost. Btw taky bych si střihnul pár nocí v jeskyni s Kate, akorát nevim, jestli bych krom brázdění jejích tělesných otvorů zvládnul asi stopadesátkrát zachránit její život. 65% ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Ne vše musí končit špatně. Hrozně podhodnocený film se skvělým labradorem v hlavní roli :-) Drama / romantický film je to přesně půl na půl - není tam moc ani toho ani onoho. A není to tak na škodu! ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Zimní romance trošku jinak... hnedle od začátku mi mužská část z hlavní dvojice moc nesedla.. Kate ..ta je v poho... no standardní příběh ala pád letadla v horách- musíme přežít.. v romto případě.. takovej odvarek..nesnedli ani pilota..nic.. Hafan byl dobrej celou dobu. 60% škoda že nepřišel nějaký zvrat ..a trošku akce. ()

mysiouxsie 

všechny recenze uživatele

Asi budu trochu zlá..Vypadá to jako Rosamunde Pilcher – epizoda "Zrodila se láska v horách" :D Tento film je teda pěkný chameleon..na první pohled dramatické ztroskotání a survive zápletka a ona se z toho vyloupne ulepená romantika jak z telenovely. Idris Elba je můj oblíbenej frajer a Kate Winslet je super ženská, ale jak se tito dva ocitli v takovém povrchním slaďáku, to fakt nevím. Achjo, i toho labradora tam měli, tak osudová láska to byla :D A žili spolu všichni tři šťastně až navěky a výročí trávili už jen na sněhu... ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Romantická dráma zmiešaná so survival thrillerom. To prvé je tuctové, rutinne napísané i zrežírované a to druhé nepresvedčivé, s nejedným WTF momentom. Zachraňujú to len sympatie a charizma hercov a prekvapivo silná chémia medzi nimi. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Dva letí 10 minut letadlem, pak se 60 minut chodí po horách a zakončené je to půlhodinkou romantiky. Žádné zvraty, napětí, drama... prostě nic. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Pozor, môj výlev je plný spojlerov. Prvá polhoďka bola dobrá, najmä teda nehoda, ale aj napríklad Hajndalov pád, puma a tak. Všetko fungovalo len do chvíle, čo som zistil, že Katuška Winsletová hraje emancipovanú premotivovanú pizdu, ktorá sa s chladom v hlave a bez okolkov vyflákne na jedinú dušu, ktorá jej zachránila jej úbohý bezvýznamný život. A Idris Elba hral zase neskonale dobrého, srdečného a inteligentného potomka otrokov z pohraničia Ghany, ktorý mal zrejme za životnú družku kýbel smoly, keďže sa vykotil s hadraplánom práve s touto metresou. A tak sa tento dobrák a tá pridrbaná fuchtľa lopotili snehom aj s hnusným psom. Dúfal som, že jeho rola bude spočívať v jedálničku pre stroskotancov, ale ani to sa nenaplnilo. Ako sa neskôr ukázalo, tak výborných tridsať úvodných minút, bolo na dlhú dobu tou poslednou zábavnou vecou, ktorú nám Abu Hasssan ponúkol. Neskôr sa chladné survivor dobrodružstvo premenilo na pokus o romantické vzplanutie medzi dobrosrdečným negríkom a zakomplexovanou bielou konzervou a všetko šlo do péčka. Z potencionálnej štvorky sa stala dvojka a zo mňa unavený mrzút. Oni totiž v strede divočiny o rozlohe 4000 kilometrov štvorčekovaných našli silvestrovskú chatu, kde tri medvede nechali polievočku v tanieri, postieľky s prezlečeným prádlom a drevo na dve zimy. Áno uhádli ste, medzi dobrákom a fuchtľou skočila nepochopiteľná iskra a tak ju v teple medvedej chalúpky vytrieskal hlava nehlava. Prisahám, že keby sa takto žena chovala ku mne, tak aj keby bola poslednou na svete, tak by som obcoval radšej s tou pumou, než so starou harpiou. Abu Hassan je jednoducho zlý režisér, a podozrievam ho, že aj to všetko čo natočil skvele, tak bolo zásluhou tajnej práce niektorých členov štábu a bez jeho vedomia. Taká škoda, že to nenatočili bez neho po nociach úplne celé. PS: A že jak som sa posral, keď skočil do tej pasce. Toto by mi Inge Lindstrom nikdy nespravila. Óóóóbrovské sklamanie s dobrými pasážami. 50%. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Další survival film, tentokrát protkaný romancí. Když porovnáme tohle třeba s nedávno viděným Arctic s Madsem Mikkelssenem v hlavní roli tak mi přijde dost nefér tady nasolit plný počet a tam jen 4*. Jenže tady se mísí více žánrů dohromady a emoce taky dělají svoje. Jako survival je prostě lepší Arctic a Mads je perfektní, tady ale hraje roli pro přežití vztah mezi dvěma absolutně neznámými lidmi. A jejich herecké výkony byly naprosto neskutečný a uvěřil jsem každé slovo. Z katastrofického hlediska je Arctic mnohem lepší film, ale tady se mísí více žánrů plus dokonalé herecké výkony i scénář a proto má tento film ode mě lepší hodnocení. Je zde prostě více faktorů které lze ohodnotit a i když to není fér oba dva jsou skvělými filmy víceméně úplně stejně. Tady snad ani nelze vybrat jaký, každý je lepší v něčem jiným. // 4,5* ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Sviatkové obdobie a pretlak filmových cukrových vát spôsobil, že sme videli prvých dvadsať minút a potom sme konsenzuálne rozhodli, že bude stačiť vrátiť sa k filmu o hodinu, teda na poslednú dvadsiatku. Stačilo. Všetko bolo jasné od prvých minút. ()

Dominik 261 

všechny recenze uživatele

Pekný romantický survival film v zasnežených horách. Krásne prostredie, kvalitné herecké obsadenie a príbeh, ktorý je uveriteľný. Chémia medzi Kate a Idrisom celkom fungovala. Koniec (v meste) bol už taký slabší, ale inak fajn. Soundtrack tiež dobrý. Slabšie 4*. ()

Reklama

Reklama