Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Recenze (398)

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Na survival to byla teda pěkná bída. Táhlo se to jak smrad, kromě pár hezkých záběrů na hory to nemělo nic. Žádná akce a romantická stránka stejně hloupá jako samotný dialogy. Osobně mi tu nesedělo ani obsazení. 40%. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Spíše takový průměrný film, ve kterém se kombinuje romantika a sblížení s bojem o přežití. Asi není překvapení, že film zcela stojí na výkonu herců Kate Winslet a Idris Elba, co že je ta lepší část, protože to mezi nimi funguje, působí oba celkem reálně. Trochu horší to je s tím bojem o přežití, kde chybí trochu více překvapení, fajn je scéna s pumou, ale to je celkem málo. ()

RipperTM 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat, co se asi stane, ale i tak jsem si užil každou minutu. A když vás zrovna nezaujme, o čem se Alex s Benem baví, zachraňuje to skvostná příroda a Djawadiho hudba. Tyhle dva aspekty pro mě dělají asi 50 procent filmu. Vypíchl bych také dva nejlepší momenty, ale jen o ně zavadím, ať kvůli mě lidi netrhají lístky. Prvním je výborně natočený pád letadla, druhým je nápad, který se týkal absence pevné půdy pod nohama ve formě ledu. Celkově však závěrečný verdikt zní: koukatelné, nicméně zapomenutelné. Dodatek: Chci toho loajálního "Psa, který nemá jméno." ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento snímok radím medzi jedny z tých priemernejších s potlačeným potenciálom, čo je dosť škoda. Prvá akčnejšia polka zaujímavejšia, potom to už skĺzlo do akéhosi divného romantického pátosu, ktorý nesadne každému. Paradoxne som to veril viac Idrisovi Elbovi ako málo výživnej Kate Winslet. Celkovo je to síce príjemný film, ale určite len na jednu projekciu. 65 % ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Než abych zažíval těžkou cestu za přežitím, měl jsem spíše dojem, že se dívám na romantický film. Krásná krajina s nulovým vytížením. Škoda, čekal jsem něco jiného, proto 2-3* ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Slabý,nevýrazný,mrazivě nudící.Z Kate je slušná milfka,ale co z toho,když ani jedno prso neukázala,Idris Temná věž Elba to ve sněhu a mrazu neumí.A "to"druhý už vůbec ne.Kate jistě čekala v té vyhřáté chatce s krbem,že si ju pěkně položí na medvědí kůži a dá ji co proto.Co na tom,že si chudáci zmrzlí tři týdny nemyli genitálie.A on ji jen střčil penis do vagýny.Co se týče nějaké dramatické události,tak velký hovno.Nikdo je nepokousal,lavina nezasypala,údy neomrzly a ten kokot černej ji ani nepostříká pusu tetě Kate.Doufám,že se aspoň vzali.40%. ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Katastroficky, zúfalý pokus o funkčnosť tohto filmu. Žiaľ, ale nefunguje nič. Atmosféra žiadna, príbeh tuctový, herecké výkony úbohé. Jedna hviezda za peknú prírodu. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

"Už sme skoro doma", povedal a následne svojou nohou dopadol do medveďej pasce.... Nefunkčný zlepenec prvoplánových režisérovských nefunkčných nápadov, jednoduchá predvídateľnosť ( ktorá asi celému štábu v podstate ani nevadí) a banálna love-story, ktorá na základe prostredia ( a ničoho inšieho) núti našu dvojicu robiť to, čo robia. Nie je to zlý film, miestami ale strašne trpí tým, že scenáristi sa v scénach, ktoré sa bežne používajú na rozvoj postáv alebo aspoň nejakú komplexnejšiu interakciu medzi nimi, nerozhodli urobiť absolútne nič. Nahratý rozhovor v mobile, príbeh s partyzánmi a všetky reči o tom, kde je väčšie bezpečie to absolútne nezachráňujú. Ale napriek tomu jednohubka ako sa patrí. Pekne nasnímané lokality, sympatické duo a miestami aj poteší hudobná znelka. ()

katka74 

všechny recenze uživatele

Víc romance, než dobrodružné drámo. Jak pravili mnozí jiní přede mnou, o postavy se nebojíte, potká je moc podezřele šťastných náhod... Jen jedna puma v celých horách? Jen jeden skoropád ze skály? Čím téměř měsíc krmili psa? Proč ho nesnědli, když byli na pokraji smrti hladem a vyčerpáním? Žádné laviny ani bouře ani zasypané stopy ve sněhu?? Napětí zpočátku slušné, neshody mezi postavami uvěřitelné. Pak nastává souznění a zmíněná romance a film ztrácí spád. Nicméně... Duo Kate Winslet a Idris Elba je skvělé, mám pro oba slabost. Funguje jim to, odvedli dobrou práci, jsou pro mě spolu s krásným prostředím hlavním tahákem filmu. Bez nich bych to asi nedokoukala. ()

nemer 

všechny recenze uživatele

Možná by to nebylo zlé, zkrátit stopáž a hlavně vybrat jinou hereckou dvojici s funkční biochemií, love story jsem jim neuvěřila (ne, náctileté vylévání srdíčka na mysli nemám), na proklamovanou love story to bylo celé poněkud studené a divné. Velká část filmu je zbytečně rozplizlá/roztahaná a vůbec - jednou vidět bohatě stačí. Další promrhaný námět. Ale je tam aspoň pěkný pes :) ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Survival romanca s neskutočne zdĺhavým a nudným trampovaním. Všetko bolo jasné, predvídateľné a v mnohých ohľadoch aj nelogické či neuveriteľne neuveriteľné. Nuda, ale poriadna... A navyše posledných 15 minút filmu bolo akoby vyrobené brainstormingom bez spätnej kontroly. "A keď sa vrátia, tak čo by sme tam ešte mohli dať?" "Mohli by tam byť dlhé zábery na uplakané oči a na to, ako ležia na tvrdej zemi a potom sa akože rozídu..." "To fakt? Rozídu?" "Nie, hovorím akože, skončí to čelovicou na rohu ulice..." K tomu si domyslite tie priblblé úsmevy na spôsob - to znie dobre... ()

iMbUS 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych filmov, pri ktorych kebyze zaspim, tak nemam potrebu ho neskor dopozerat. Vsetko bolo ako ma byt. Najviac ma zaujala pekne zvladnuta filmarcina v uvodnej lietadlovej scene, ktora je cela natocena na jeden zaber. ()

kuzelz 

všechny recenze uživatele

Hlavní motiv filmu "Hora mezi námi" není příliš originální, je známý již z mnoha filmů - pád letadla, boj o přežití a samozřejmě nesmí chybět i milostná zápletka. Velkým plusem byl výběr skvělých herců Kate Winslet a Idrissa Elba, bohužel ani jejich senzační výkony nedokázaly zachránit tak mizerný scénář. Nepopiratelným přínosem byl však výběr lokace, který alespoň trochu zachraňuje dojem z tohoto díla. ()

Reklama

Reklama