Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Recenze (398)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Na filmu The Mountain Between Us Vás především zaujmou vtahující, místy až statické záběry zasněžených hor, což velmi zvláštním způsobem kontrastuje se skvělými hereckými výkony Kate Winslet a Idrise Elby. Bohužel, zbytek snímku už podobných kvalit vážně nedosahuje a to zejména v oblasti scénáře a střihu. V tuto chvíli by se film The Mountain Between Us zařadil k dalším průměrným počinům, nicméně to by nemohlo přijít "na scénu" přeslazené a předvídatelné finále, které v mých očích výsledný dojem z celého filmu jen zhoršilo. Škoda, jsem si vcelku jistý, že z této látky šlo "vytěžit" daleko více. PS: Největší záhadou filmu je mizející labrador, který se objevuje jen když se to režisérovi či kameramanovi hodí "do krámu". „Alex, can you look at me. You really hurt your leg. Your phone is smashed, my phone has no signal and we're pretty high up on the mountain. We need to get help.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když jsem si pročítal, kdo všechno z projektu odstoupil, tak jsem byl spokojený, protože Winsletka patří do mojí TOP3 a Luthera jako herce také můžu. Ale tím ta spokojenost skončila. Pád letadla oukej, první dny také ušly, ale pak mi to začalo připomínat náš dubnový výlet na Blaník. Taky jsme sebou měli buchtu a čokla. Jen v tom nebylo tolik romantiky. Ale vyflusaní jsme díky tomu talentovi, co řekl "Hele, tudy to bude kratší!", byli přibližně stejně. Takže jestliže čekáte nějaký nervydrásající survival, nechte si zajít chuť. Ale i tak se mohl film zaseknout na průměru, kdyby to Abú nezabil poslední cca dvacetiminutovkou. Takovej kýč by se měl snad i trestat. 35% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

(Komentář obsahuje BROILERY) Survival část v pohodě, hlavně díky hereckýmu duu, Winslet a zejména Elba by mohli charismatem zamrzlé hory přenášet (přecházet), závěr v teple domova už se sice vleče a je podřízen těžké romantice, jenže tohle přesně mně teď hraje do citový noty, vidět, jak si dva přes všechny překážky osudu stejně padnou do náruče, takže tomu dávám z emoční protekce jednu vánoční hvězdu navíc. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Existencia tohto filmu mi nejak unikla a narazil som na neho až v TV. Je to solídny survival film s klišé, ktoré sme videli už inde, ale znova fungujú. Hlavným plusom je technická stránka. Fantasktický pád lietadla natočený akože bez strihu alebo napríklad šmyknutie sa Elby z hory takmer dolu. Nástrahy, ktoré dvojica behom cesty zažije sú dostatočne pútavé. Aj postavy boli celkom v pohode. Viac som sa povahovo identifikoval s odvážnou Winsletkou ako so zaprdeným Elbou. Sklamaním bolo, ale že sa film v druhej polovici naplno premenil na tuctovú romantiku a tá ma tentoraz vôbec nebrala. V poslednej tretine dokonca sledujeme životy dvojice doma pekne v teplúčku a neznesiteľne čakáme kým si konečne vbehnú do náručia. Našťastie akonáhle k tomu došlo, tak nás strihač, čo najskôr zbavil tohto utrpenia. Vďaka mu za to. P.S: som rád, že pes to znova prežil aj keď na neho dostala chuť puma. Mačky sú proste mrchy. To mi nikto nevyhovorí. 5/10. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Videné u mamky, koniec sa mi už nechcelo sledovať, ale zaujalo dosť na to aby som si vygooglila, či prežijú obaja. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže. Ak sa niekto teší na variáciu snímku EVEREST z doby nedávnej, narazí. Ale viem, že mnohý z vás niesu blbý a po prečítaní synopsie príbehu sa naladia na presne inú nôtu. Ide o príbeh typu ,,katastrofy zbližujú,, a v tomto prípade som ja ako divák mimo. Ak mi nejaký snímok na podobné téma uštedril veľký divácky zážitok, tak to boli napr. TWISTER alebo ROZPÚTANÉ PEKLO, lenže tie práve spadali do kategórie, ktorú som v úvode spomenul. Mám rád, keď v tom žánri niečo niekde buchne, lenže tu sa dívam na zbližovanie dvoch postáv, ktoré vlastne vôbec nevedia, čo chcú ( alebo im to nejako nedochádza ). ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To bylo tak zjednodušené. Oba hlavní hrdinové si vedli skvěle, ale ta romantická představa takového boje o život mi přišla až směšná. Ten závěrečný moment mi přišel vyloženě směšný. Už stačilo jen, aby si dali čelíčko a The End. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Romantický film, který začíná katastrofickým pádem letadla v neobydlených horách? No tak jo! Začátek se mi hodně líbil, protože mám ráda katastrofické filmy, ve kterých lidé bojují o přežití. Jenže tady byli jen oni dva a pes... A taky se to brzy romanticky zamotalo. Uf. Možná to bylo zbytečně natahované, ale přišlo mi, že film chvílemi ztrácí dech. Až pak scéna v restauraci tomu vrátila švih a ve výsledku jde o docela fajn romantický film. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Doby, kdy jsem se zatajeným dechem hltala všechny filmy, které skloubily ztroskotání s romantikou, jsou dávno pryč. U tohohle filmu jsem si užívala snad jen koukání na dvě skvělá herecká esa... a brblání nad nepřeberným množstvím klišé. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Už dloooouho jsem neviděl film, kdy by mezi ústřední dvojicí tikala tak úžasná chemie. A to jsem podotýkám chlap, co si na podobné uslzené bajky moc nepotrpí. Nicméně Winslet i Elba se tak úžasně doplňují, že jim to prostě všechno sežerete i s navijákem. K lepšímu hodnocení schází přeci jen trochu propracovanější scénář, možná trochu více drsnějších scén (scéna s pumou tu působí takhle vysoko v horách dost podivně). Takže spíše než dobrodružný bych se nebál film označit jako těžkou romanťárnu s velmi sympatickou ústřední dvojicí (vlastně trojicí :-) Dog). Dodatek asi zbytečný.. 65% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Před posledním aktem v podstatě i velká spokojenost. Ústřední duo je herecky silný, kamera v detailech šikovná a kompozičně místama vskutku skvělá, hudební doprovod tak akorát, scenérie nádherný. Poslední akt je ale... inu... poslední akt. Doslovný, bez katarze, bez nápadu, ke všemu předvídatelný. Čtvrtá putuje na konto obou herců a obou psů. Ti byli úžasní. [vánoční VOD] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že ta survival část není natočená zbytečně jako akční film, ale že se naopak jedná o snímek spíše rozjímavý, s pomalým tempem. Jenže když pak došlo na finále, říkal jsem si, že to vlastně celé bylo zabité, že to celé bylo jen kvůli té špatné poslední části a to mi přijde jako velká škoda. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jsem očekávala něco jiného, že to bude bitva o holé přežití v divočině, respektive v horách plných sněhu a ledu. To se přímo nabízelo. Ovšem, hlavní roli tady hraje něco jiného. I když přírodní scenérie měly něco do sebe. Ústřední dvojici byla velmi dobře obsazená. Chemie mezi nimi fungovala. Funguje i stará léty dobře prověřená šablona. Ale, jo, mám moc ráda Kate Winslet. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Žánrovo film po survival thrilleri kĺže len veľmi okrajovo, vôbec nerieši aspekty, ktoré by boli pri tomto námete očakávané. Ide skôr o vzťahovú drámu medzi hlavnými postavami, ktoré sú fantastické. Herci sú prvotriedni a ihneď im začnete fandiť. Nenájdu sa tu žiadne nelogické lapsusy, čo veľmi oceňujem. Akokoľvek mám dojmy pozitívne, pri stroskotaní lietadla v horách a boji o prežití chcem vidieť viac naturálnosti a nestačí, že sa sympatickí hlavní hrdinovia zaľúbia. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

No jo, ta čtvrtá je za Idrise, mám pro něj zkrátka slabost, a za Kate, fakt ji mám ráda. Jinak trochu předvídatelné, kamera super a je mi z toho stále obrovská zima, brrrrr. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Niektoré miesta (teda iba koniec) bol trocha originálny. Nejaké pokračovanie po záchrane je aspoň u mňa raritou, ale to ostatné sme už videli v rôznych variantoch. Nie až tak uveriteľná zima ktorú hlavné postavy prežívali a survival prvky ako z lacného TV mi tiež nedodali pocit príjemného filmového zážitku. Nehovorím, že je to katastrofa, remeselne to je bezchybné avšak prázdne. A teda jedno pozretie a stačí. Takých filmov sme videli a ešte uvidíme veľa. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek se silným příběhem, i když už známým, skvělými hereckými výkony Kate Winslet a Idrise Elby, fantastickými kamerovými záběry a krásnou hudbou Ramina Djawadiho. Pro mě jeden z letošních nejsilnějších filmových zážitků. Přál bych snímku, aby byl nominován minimálně na tři Oscary a to v kategoriích hlavní herec, hlavní herečka a kamera. Plus ještě třeba hudba, adaptovaný scénář nebo mix zvuku či výprava. Hanyho Abu-Assada vůbec neznám a neviděl jsem od něj zatím žádný film, ale po včerejšku se jistě na nějaké jeho dílo podívám. Má už dvě oscarové nominace. Myslím, že je skvělý režisér. Knihu Charlese Martina jsem nečetl, ale zkusím ji vyhrát v soutěži zde na ČSFD. Moc rád bych si jí přečetl. Silný příběh, sice značně klišovitý, skvěle napsaný scénář plný dobře vyjádřených emocí, lásky, humoru i mrazivých scén. Idris Elba a Kate Winslet zde předvedli neuvěřitelné výkony. Oběma přeji nominaci na Zlatý globus. Tam film podle mě v kategorii film-drama bude nominován. Jejich role Alex a Bena se k nim opravdu hodili a myslím, že by je nikdo nezahrál líp. Kamera nádherná. Vizuálně letos po Dunkerku asi nejlepší kamera ve filmu. Nádherné záběry pádu letadla, krajiny zasněžených hor i napínavých a milostných scén. Hudba Ramina Djawadiho, který je učencem Hanse Zimmera byla velmi příjemný a do filmu skvěle pasovala. U mě má tento snímek krásné čtyři hvězdičky. 70%. Nejlepší scény jsou scény ve vraku letadla a se psem honícího zajíce. Nejsilnější jsou scény, kdy hrdinové naleznou civilizaci, ale finální scéna - to je prostě typický Hollywood. Ale pro toho, kdo to má rád...proč ne?Nejnapínavější je scéna s pumou. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Bylo to jako epizoda seriálu Přežít obohacená o love story. Problém tohoto filmu vidím v tom, že nejvíc mě na něm dojímal příběh Walterova psa. A o nejsem žádný zvláštní milovník psů. Jinak hlavní představitelé mi lezli na nervy. Ne pořád, ale střídavě oba. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

V posledných rokoch mnohokrát spracovaná téma o prežívaní človeka v divočine, tentokrát podaná ako romanca sa hodnoteniu odpad vyhla iba vďaka peknej prírode a múdremu psíkovi, ktorý intelekt režiséra Abu-Assad Al Shaaajaziiiriho niekoľkonásobne prekonal. Holý údske klišé, toľkokrát predkladané v posledných rokoch (biela gazdinká vytečie z čierneho koňa pri prvom stretnutí), náhodou je novinárkou a fotila náckov v Idahu (nie kvetinovú výstavu v Baltimore ani domov dôchodcov v Pensacole) nakoniec opustí svojho priateľa, ktorého tak strašne miluje aby mohla v pokoji osedlať nového čierneho žrebca...Už chýbalo iba aby pilota otrávil ruský dvojitý agent a neumrel na následky mozgovej mŕtvice a aby cestou dvojica separovala plastový odpad a z prostriedkou európskej múmie postavila hrádzu na zachytávanie dažďovej vody. Absolútne nezáživne putovanie dvojice divočinou s občasným pokusom o napätie (väčšia mačka, preborený ľad, zachytenie sa Saddáma na kraji útesu) nie je ani drámou, ani romantickým filmom a už vôbec niečím, čím by ste mali márniť svoj drahocenný čas. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak hora, jako spíš snoubenec mezi námi. A i s takovou překážkou se dalo pracovat ;). Winslet s Elbou jsem tu chemii bohužel příliš nevěřila. Ničím objevné, ale v celku koukatelné drama s prvky survival thrilleru. ()

Reklama

Reklama