Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Recenze (398)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

To jak to začla příjemně zvostra bez nějakejch vysvětlovaček atd, tak to naopak skončilo hrozně vlažně a nudně. Prostě to rejža udělal uplně vopačně než podle zajetejch scénářů. Příroda hezká, to se musí nechat. Příběh docela obyč, sice teda zažili velký dobrodrůžo, ale pár věcí jim vyloženě nahrálo do kapsy, až to hezký nebylo. Tak třeba na vrcholku hor jim přijde na hostinu kočičákovitá šelma? Cestou dolů potkaj 3 hvězdičkovou jezkyni no a o tom srubu už ani nemluvím. Jo, když do toho srubu někdo dostal piáno, tak by k němu asi vedla nějaká cesta a nešli by přece skrz skály. No, tyhle detaily většinou přehlížím, ale tady jich bylo docela dost. Co oceňuju, tak že do poslední chvíles nevěděl esi to přežijou oba nebo jen jeden, tohle se docela povedlo. Ale jak už to chodí v americkejch filmech, byl to heppyend až hamba :o) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Nový americký survival Hora mezi prdel ani neurazí, ani nenadchne, jelikož se jedná o klasické, nic nového nenabízející tématické dílko - tentokráte s cenami ověnčenými hlavními protagonisty, mezi kterými to v závěru povážlivě jiskří, byť jejich mozky již díky hladu a mrazu vykazují pouze stopová množství aktivity. Elba je zkušený karakter, který zvládne levou zadní střihnout jakoukoliv roli a na Winsletovou by člověk skočil i v jejím pokročilém věku - airplane crush, labrador a přívětivé exteriéry zasněžených hor už jenom podkreslují..................moje hodnocení = 6 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kombinace úžasného castingu a extrémního prostředí zasněžených hor ve mně vyvolávali opravdu pořádnou dávku zvědavosti a nemalého očekávání, jenže výsledek mě zmrazil téměř tak spolehlivě, jako mráz ústřední dvojici ve filmu. O zápletce jsem si dopředu tedy vůbec nic nenaštudoval, a tak jsem očekával buď nervy drásající survival, anebo alespoň vizuálně epickou podívanou, kde zas až tak o postavy nepůjde, ale realita byla nakonec úplně jinde, neboť se jedná prakticky o až čistokrevné komorní drama, zasazené tedy sice do určitě neobvyklého prostředí, ovšem jinak postupy pro daný žánr zde byly dodrženy téměř do puntíku. Boj o přežití je tu tedy odstaven až na druhou kolej a do popředí je výrazně upřednostněno postupné vzájemné poznávání se hlavních postav a jejich vyvíjející se vztah, což nebylo úplně dvakrát příjemné překvapení, nehledě na to, že onen vývoj jejich vztahu je pak navíc tuctový, předvídatelný a nedisponuje prakticky ani ničím záživnějším, díky čemuž se pak až nemile často dostavovali momenty nudy, což koresponduje i s vážně hodně vlažným tempem snímku a chybí i jakákoliv gradace příběhu, jak pomalu to plyne, tak pomalu to i skončí. Atmosféra zasněžených hor nicméně působivá je, nasnímání a vizuál filmu také jistě nezklamalo, herecké výkony považuji za velmi přesvědčivé a věrohodné, ale to vše je zkrátka zastíněno skutečně výrazně nudným a nezáživným průběhem, respektive zápletkou, která mě jednoduše zklamala a nebavila. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Hodně špatnej film, ve kterym nejde pochválit prakticky vůbec nic. Když opomenu otázky jako co celou dobu žral ten pes a jak dokázala Alex s bolavou nohou nachodit kilometry v hlubokym sněhu, tak i přesto nezůstane v podstatě žádný pozitivní dojem. Dialogy jsou většinou o ničem a předvídatelné ("I couldn't save her"), herci nemaj v podstatě co hrát, milostná scéna vrchol trapnosti...mohl bych pokračovat dále. Dojem nezlepšuje ani mizerná kamera (neustálé záběry xichtů zblízka - WTF?) a otřesný střih, kdy se kolikrát skáče úplně nesmyslně ze scény do scény bez jakékoli návaznosti. A navíc je to celé fakt nuda. Jedna hvězdička z milosti, přecijen odpad by byl moc přísnej i na takovej shit. (TV HBO HD, orig.) ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Netradičné survival dobrodružstvo s dávkou romantiky, ktoré nešlo v stopách napr. ,,Revenantu,, ale ukazuje viacej na psychológiu postáv. Záver bol síce príliš šablónovitý a predvídateľný od detailu až k celku, ale tak to máme asi aj radi.... ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"Okay. We're down to the rule of three. We can go three weeks without food, three days without water, and three minutes without air." ()

Miller 

všechny recenze uživatele

Idris Elba je neskutečně charismatický herec. Stejně jako jeho herecký protějšek. Zajímavý příběh s některými velmi napínavými momenty. A nakonec to bylo v rámci mezí i dojemné. Svoje také udělala hudba. Prostě fajn oddychový film se skvělými kvalitami (kinematografickými). 82% ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Idris Elba a survivor film byla lahodná kombinace pro mé uši. Idris je docela fajn, ale bohužel ta dobrodružná část je slabá. Chybí mi tam nějaký větší napětí a dobrodružství. Film se jinak vleče a moc toho nenabídne. Aspoň ty záběry na krajinu jsou krásné. Milostná scéna je docela podivně natočena a probliky na jiné scény to kazí, naštěstí sem Titanic viděl, takže si některé chybějící detaily můžu domyslet. Bohužel místo dobrodružného survivor filmu jsme spíš dostali romanťárnu a ne moc dobrou. Velká škoda. Docela by mě zajímalo, proč je na fotce na konci pes dívající se do objektivu, když mu tam fotila hlavu z boku. Asi kouzelný foťák, co fotí za roh. 55% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Tak survivol romantika, to tady snad ještě ani nebylo. Je fakt, že jsem se moc o hlavní hrdiny nebál. V tom je asi ten největší problém. Jinak ale, včetně toho závěru, spokojenost. Navíc ty záběry přírody, paráda. 7/10 ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Nic originálního, co bychom již jinde neviděli. To je hlavní důvod, proč čtvrtou hvězdu nedám. Jinak filmařsky fajn, na jedno zhlédnutí i přes pár drobností funguje. A taky je to film až příliš idylický... 65 % ()

joshula 

všechny recenze uživatele

Nevím proč je to hodnocení tak slabé. Akce, krásná příroda i děj mi přijdou vynikající, problém bude asi v té romanci, která je zbytečná. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet (Alex) si tak trochu po dvaceti letech zopakovala roli né nepodobnou Titanicu v doslova mrazivém Thrilleru, který se natočen naprosto brilantně. Ústřední dvojice je dokonale uvěřitelná-Mezi Benem a Alex funguje chemie hned od začátku- taky je tu skvělá role psa jménem Pes...Na rozdíl od filmů s podobnou tématikou bitvy o přežití je tu vše uvěřitelné..Mráz, hory(nevím , kde to točili,ale na pohled to bylo krásné- na pobyt naopak smrtící) netečou tu zbytečně potoky krve, ani nejí lidi aby přežili- tudíž pro část publika jistě nuda, ale pro mě malý zázrak...no a to vše končí možná až příliš velkým Happy Endem,ale rozhodně jsem jim to celý film přál....95% ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 35 milionov dolarov // Tržby_ 61 milionov dolarov // Tržby v ČR*_ 5 653 726 Kč // Diváci v ČR_ 39 059 // Tržby v USA*_ 30.3 miliona dolarov ()

Myshkin 

všechny recenze uživatele

No vida. Skvělý Hání Abú Asad točí Halywůd. Z jedné strany z toho mám radost, z druhé mě ale jeho nový počin trochu zklamal. Z jeho předchozí výtečné autorské tvorby jsem pod nánosem amerických žánrových klišé po prvním zhlédnutí nenalezl vůbec nic. Ale abych filmu nekřivdil, filmařsky byl poctivý. Škoda, že byl zaměřený čistě a jenom na vztah dvou hrdinů, mohl o trochu víc rozvinout téma jejich krajní zkušenosti v konfrontaci s realitou po jejich návratu do normálního života (předpokládám více rozvinuté v knižní předloze), náznaky tam přitom byly... Místo toho se ale tvůrci rozhodli závěr natočit tím nejstereotypnějším způsobem, kvůli kterému film ztratil kouzlo úplně. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Herci boli dobrí, ale scenár bol pod ich úroveň a ďalej prezrádzam až moc. Vždy ste o krok pred nimi, vedeli ste, že stroskotajú, že sa dajú dokopy, že sa zachránia a že spolu zostanú. Nič vás tu neprekvapí, navyše ani tá dobrodružná stránka nebola bohvieako strhujúca a na tú som mal chuť najviac. Keby som si chcel pozrieť dobrodružnú limonádu tak siahnem po 6 dní, 7 nocí, ktorá sa neberie až tak vážne a to klišé je akosi súčasťou diania, tu mi to prekážalo. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Dva velmi sympatické obličeje v novodobém survivalu z amerických hor. No... příběh nádherný, ten konec tomu všechno nasadil... a to se mi líbilo. Když s někým prožijete něco podobného, z hlavy, natož ze srdce ho nedostanete. Ale nemůžu si pomoct, prostě by to nezvládli. Ani jeden. Nemaj z divočiny zkušenosti a hlavně neměli žádnou výbavu. A trapně musím souhlasit s verbalem. To milování po týdnech v jednom oblečení a na pokraji sil hladem a vším, to muselo být něco... ()

Reklama

Reklama