Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film by bol nadpriemerný, keby nám nevnucovali medzirasovú lásku. Dni a týždne bojuje nesúrodá dvojica o prežitie v mraze a závejoch snehu. Keď už si dokážu poradiť s každou situáciou, nenapadne ich nič lepšie ako sa zamilovať. Aj keď Kate Winslet a Idris Elba sú proste skvelí a príroda okolo nich rovnako tak, nikdy úplne neveríte ani ich romanci, ani nebezpečenstvu, ktoré im hrozí. Skôr to vyzerá ako trochu dobrodružnejšie venčenie psa. Ale aj taká prechádzka môže byť príjemným osviežením. Z drámy o prežitie sa však trochu nečakane stane romanca, ktorej veľmi neveríme, pretože na plátne jednoducho nie je ich vznikajúce a prehlbujúce sa puto zachytené. A keby hrdinov neztvárňovali špičkoví herci, asi by ich prvý nečakaný bozk pôsobil až smiešne. Winslet a Elba sú typy ľudí, na ktorých môžete oči nechať, ale hodiť na nich všetko, to nejde a nefunguje. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě hodně bavilo. Skvělý příběh, kdy se dva neznámí lidé zřítí někde daleko v horách a musí sami přežít bez pomoci. Ve filmu exceluje dvojice Kate Winslet a Idris Elba, jejich pocity jsem jim věřil, jako kdyby opravdu mezi nimi i ve skutečnosti byla nějaká chemie. Film navíc provází velice povedená hudba, takže sledování je o to příjemnější. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na čtvrteční odpoledne, když je venku hnusně a doma je příjemně vytopeno, provoněno a já si v peřinách spokojeně vrním, fajn romantika. Winsletku mám ráda, opět mě nezklamala a ten chlapík se mi taky líbil. Sympaťák, se kterým bych si pobyt na chatě v pustině dokázala v pohodě představit... Za mě dobrý. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když si řeknete, že se podíváte na romantické melodrama, pak Hora mezi námi ten pravý film. Já čekal thriller, různé propasti a rokle do kterých hlavní postavy padají. Já čekal medvěda, který jim ukousne nohu a rozdrápe tělo. Já čekal omrzliny a amputace..... Nedočkal jsem se.... Tak jsem si alespoň na konci filmu žalostně poplakal. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Já jsem dost spokojený určitě bych přidal víc drama hlavně při boji o přežití a o kapku lepší soundtrack ale Kate ( pořád nádherná ) a Idris to výborně zahráli jediné co bych jim dal za špatné, byla sexuální scéna totálně nepovedená ale zbytek super, trochu škoda že film na dvou hodinovou stopáž celkem dost přeskakovaly a nedotáhli scény do konce, aspoň mi to tak přišlo což je škoda. Prostředí bomba. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Počas tohto natáčania v roku 2017 vo Vancouveri sa Idris Elba prvýkrát stretol na párty s budúcou manželkou Sabrinou Dhowre Elbovou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama