Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu hráli jiní herci, bylo by to patrně úplně o ničem, ale Idris a pak hlavně Kate dělají z téhle dost předvídatelné tuctovky něco, kdy jim to prostě všechno baštíte, přiblble se usmívate, i když v koutku duše moc dobře víte, jak to asi celé dopadne. Lehce nadhodnocuji zejména k faktu, který mi u podobných dvojic tak zoufale často chybí a který jsem viděl naposledy snad v Pasažérech. Malá nápověda, můj velmi oblíbený předmět ve škole. Nevíte? No jasně, že jo! CHEMIE! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem mě film překvapil. Idris Elba i Kate Winslet hrají výborně a hezky k sobě ladí. Film má pár napínavých momentů, drží si tempo, má neotravnou romantickou linii a divák s hlavními hrdiny soucití. Chybělo mi možná trošku něco,co jsem ještě v tomhle žánru neviděl, abych šel s hodnocením výše, ale jinak bavil jsem se dobře. 70% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Více než tři čtvrtiny zaujímá klasické survivalové téma s rodícím se sblížením. Léčí se zranění, hledá se úkryt, udržuje oheň a zabijí divoká zvěř (nemusíte se bát, medvěd Bart měl tentokrát dovolenou). ON je pragmatik se srdcebolem, ONA šmírák s nedostatkem odpovědnosti k druhým i sobě, chlupatý ON pořád někam odbíhá (asi se bojí česnekového obojku). Všechna ta tuctovost boje o přežití se dá hravě překlenout díky Elbově charismatu a umu civilnosti z repertoáru Kate Winslet. A pak, nedbaje základních hygienických návyků, se zachvěje země a přichází dohra, kterou jsem si pracovně pojmenoval „Snoubenec mezi námi“. Škoda, že nebyla propracovanější a nekončila o pár sekund dřív před dvojitým čelem vzad.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pozor, tento zvratek může obsahovat bojlery, které vám naprosto zruinují zasněné odsávání si genitálií při projekci! Tklivý příběh životem zklamaného charismatického neurochirurga a až na pěst soběstačné MILFky na uhrančivém pozadí Skalistých hor. Vyměňte Skalisté hory za rakouské Alpy, dvoumetrového negra za dvoumetrového švédského jaderného fyzika (popřípadě překrásného árijského milionáře, hledajícího sysel života), naperte do oken muškáty, do pozadí molové housle a máte univerzální anotaci k libovolné brakové prstírně patologicky korpulentních, dýchavičných a zoufale nemrdaných padesátek od Rosamundy Pičerové. Já být teda Idrisem, sbalím čokla a nechám tam tu silně přeemancipovanou piču s úsměvem zmrznout. Ale to on ne, je přece něžný a citlivý romantik s dokonalým pochopením pro komplikované zákruty kundího nitra, co s ní bytostně touží mít labradora. A tak ji za konstantně kýčovitého slunečného počasí šarmantně podstrojuje a dělá kudrnaté oči. Stejk z pumy, romantický táborák, trocha laškovně adrenalinového vysokohorského sáňkování, stejk z pumy 2, romantický táborák 2, túra k okouzlujícím vodopádům, romantický táborák 3 … až ji konečně dostane do sice neobydlené a naoko chátrající, avšak nebývale útulné horské chatičky s krbem a čistě povlečenou anatomickou matrací Sultán za 5490 v Ikea, kde se „prázdnotou bez opravdové lásky strádající duše prolnou ve výbuchu nekontrolovatelné vášně, pokoří tu horu mezi nimi a on ostýchavě vrazí svého pulzujícího ebenového bojovníka do jejího roztouženého klína“. No úplně si koušete nehty, aby to život ohrožující dobrodružství náš hrdina přežil a sveřepě na zádech ležící, unyle funící, tři týdny nemytá Winsletka mu náhodou tím zběsile agresivním přirážením fatálně neoškrábala tvaroh za ráfkem, nebo jej neotrávila toxickými výpary rybí kafilérie. Tak, předpisově nemotorné šukání žluklých bezďáků, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct nádherné romantické milování dvou rozervaných osamělých srdcí, u něhož nemáte sebemenších pochyb, že někde mimo záběry kamer natuty došlo i na anál, máme za sebou, ale tím náš příběh zdaleka nekončí! Jakto? No přece láska, neasi! Jenže na ni doma čeká ještě charismatičtější, hodnější a správňačtější správňák, tudíž je v takovém případě, jak dozajista potvrdí každá velryboidní čtenářka Rytmu života, jakékoliv další mrdání naprosto, ale naprosto nepřípustné!!! Proto následuje rektorvoucí půlhodinka zklamaných komunikačních poruch, vzdychavého čumění do zdi, slzavých pohledů v dál a rychlého mydlení se ve sprše při přehrávání retrospektiv z výletu za zvuků sténajícího piána, až nakonec chtíč zvítězí nad kokotismem a naši milovníci si hlavami vymlátí zuby při srážce na rohu Jebavé a Cizoložní. Prostě dva skvělí a sympatičtí herci v sice hezky natočeném, ale řídkém poševním šlemu, který by byl daleko snesitelnější, kdyby aspoň, kurva, sežrali toho psa. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dá se vůbec pokazit Survivor téma, kde je vlastně téměř zaručená divácká pozornost až do úplného konce? Odpověď: Dá! Kate Winslet a Idris Elba se po zhruba 10 minutách zřítí s letadlem do pustých hor a musí řešit svou záchranu. Klidně prozradím že diváka čeká velká nuda a také dost nelogické chování postav. V jednu chvíli jsou oba vyčerpaní, aby se poté ze všech sil pomilovali, aby později opět upadli do absolutního vyčerpání. Úrovně Mezi vlky nebo například Na ostří nože tohle nedosahuje ani náhodou.Slaboučký příběh, zpracování i herecké výkony. 40% za krásnou přírodu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Pôvodne sa do mrazivej vody chystala vrhnúť len kaskadérka Kate Winslet, keďže štúdio sa obávalo o bezpečnosť Kate. Kate však bola neoblomná a žiadala režiséra Abu-Assada, aby jej to dovolil: "Ja som človek o vode a ľade. Voda, to som predsa ja!" Kate týmto narážala na rozsiahle natáčanie filmu Titanic (1997), keď bola celé mesiace ponorená vo vode. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, a tiež v Londýne. Na rovnakých miestach na natáčal aj film s rovnakou témou (pád lietadla), a to Prežiť (1993). Film sa natáčal od 5. decembra 2016 do 17. februára 2017 a v júli 2017. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama