Reklama

Reklama

Mike i Dave sháněj holku

  • Česko Mike i Dave shánějí holku (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento film byl natočen podle skutečných událostí. Nečekejte ale žádné soudní drama, osudy válečných hrdinů nebo, nedej bože, životopisný film nějakého politika či excentrického umělce. V tomto případě se jedná o katastrofickou komedii, protože vypráví příběh bratrů Mikea a Davea Stangleových (Zac Efron, Adam DeVine), kteří byli vždy skálopevně přesvědčení o tom, že jedině oni umí rozjet na rodinných setkáních tu pořádnou zábavu. A to ať už se jedná o svatby, narozeninové oslavy, pohřby apod. Ostatní přímí účastníci těchto rodinných událostí to rozhodně viděli jinak. Hlavně proto, že příspěvek obou bratrů ke společné zábavě většinou, vlastně vždycky, končil nějakou naprostou katastrofou: rozsáhlým požárem, těžkými zraněními, infarkty, demolicí slavnostní tabule apod. A tak když jejich sestra (Sugar Lyn Beard) začne plánovat svatbu na Havaji, nastane pochopitelné zděšení a milí bratři dostanou od rodičů podmínku. Na svatbu si musí sehnat partnerky, které je udrží na uzdě. Make i Dave proto začnou přes internet shánět holky, které by je doprovodily na havajskou svatbu jejich sestry. Takové nabídce odolá málokteré dívčí srdce a tak se jejich nabídka rychle rozšíří. Mladí flamendři tajně doufají, že si vyberou dvě slušné dívky a sami si pak užijí divoké dovolené. Ale tvrdě se přepočítali, ze slušných dívek se vyklube nekontrolovatelné dívčí duo (Anna Kendrick, Aubrey Plaza), které jim nejen vytře zrak, ale dokonce je předčí i ve flámování a katastrofách všeho druhu. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak už né Rogenovky, ale Efronovky?? Poslední dobou je Efron velmi často na scéně, ale má čuch na dobré komedie, tudiž mě baví. Aubrey Plaza je správná kobra, která dodává filmu vzrůšo, Anna Kendrick byť je roztomilá její chování a hlas mi místy lezl na nervy,ale nejhorší snad byla Sugar Lyn Beard, která mluvila jak Mimoň. Pokud opomenu příšerné ženské chování, tak jsem se mile pobavil, vrcholem je scéna s masážemi ( No penetration only vibration :D). Fajn jednohubka na odpoledne. 70% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mike i Dave, respektive Zac i Adam, měli raději sedět doma na prdeli, a přemýšlet nad výběrem lepších rolí, než se tady tak trapně a nudně shánět po holkách. Tato komedie se prostě opravdu nepovedla prakticky v žádném směru. Když už se totiž divák očekávaně nedočká nějaké té byť jen minimálně originální zápletky, rád by dostal tedy alespoň trochu té odvázané, nekorektní zábavy. Jenže zde se odehrává právě jen ta nejtuctovější a nejpředvídatelnější báchorka, s dvěmi, možná třemi vtipnějšími momenty, a to ještě v takových scénách, kam se to zrovna až tolik nehodilo. A blbější to je o to více, že oni se tu tvůrci o ten humor jinak pokoušeli poměrně často, bohužel, vesměs ale buď vyšuměl úplně do prázdna, anebo v tom horším případě, a těch momentů bylo také dost, vyzněl vyloženě trapně. Každopádně, proč jsem vůbec do této podívané šel, byl velice výrazný casting, od kterého jsem očekával velké věci, ovšem ani to ve výsledku nemůžu označit za nic jiného, než za prvotřídní provar. Zac už mnohokrát dokázal, že není jen top tvářičkou, ale že má i bezesporu nehorázný komediální talent, a proto jsem vůbec nepochopil, proč právě jeho role byla tak upozaděna a zbavena prakticky jakýchkoliv vtipných scén a replik, a naopak tu byl tou neumírněnější a skoro nejvážnější postavou. Naopak, těch příležitostí se pořádně ukázat a odvázat se, zde měl daleko více Adam DeVine, který je ale sice sympaťák a nějaký ten vtípek také umí prodat, nicméně jako hlavní komediální tahoun film jednoznačně neutáhl a nepodržel. No a děvčata Anna Kendrick a Aubrey Plaza se pak sice snažila být výrazná a chlapcům konkurenceschopná, ale obě dvě díky tomu přehrávali tak šíleným způsobem, že tu vlastně stvořili dvě herecké parodie sami na sebe. Když bych to měl tedy shrnout, zápletka tuctová, naivní a mdlá, funkčního humoru minimu, trapného zbytek, Efron překvapivě zcela mimo hru a ostatní ho nedokázali nahradit, zkrátka umírněná nuda, jinými slovy hovno odvaz. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když je ve filmu nějaká dvojice, tak většinou nemám problém přijmout skutečnost, že oba jsou na plátně tak nějak rovnoměrně. Tady je to ale snad poprvý, kdy jsem se setkal s tím, že by jedna postava brutálně zazdila tu druhou. Působilo to totiž tak, že Adam DeVine je v příběhu pořád a Zac Efron takřka vůbec. Ne, že by to pro celkový příběh mělo nějaký význam, ale přišlo mi to poměrně zvláštní. Kór když se příběh netočí jenom kolem jednoho, ale právě, ještě k tomu záměrně, kolem bratrů. Komediálně jsem byl ale naprosto spokojen. Poctivá americká komediální tří hvězda, kde mě nejvíce ze všech potěšila Anna Kendrick, která hraje to svoje a opět to hraje tak naprosto božsky, že jí nemůžete nemít neradi. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď to bola v podstate klasická šablóna typickej americkej komédie, tak som sa celkom bavil. Samozrejme, nie na všetkom, ale pri porovnaní s inými súčasným US komédiami to bolo isto lepšie. Do veľkej miery aj vďaka skvelej hereckej "štvorke" v hlavných rolách, menovite Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Zac Efron a Adam DeVine. Už samotný základ filmu bol nadpriemerný, a aj keď to pôsobilo v podstate schematicky, tak tie dejové zvraty, dobré scény, a trefné hlášky to povýšili na nadpriemer. Aj keď škoda zopár perverzností, ktoré to opäť potiahli dole - akoby to bez toho v USA ani nešlo :/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máme si přivíst na svatbu holky? Smí se to vůbec?" Malá sestřička Jeanie se vdává a já jsem doufal, že bráchové Mike s Davem to rozjedou tak, že zničí hotel, potopí Havaj a donutí nějaký ten hurikán zbaběle odvát na pevninu. Leč nestalo se tak. Bratři sice mají své chvilky, jejich "solidní" protějšky to s alkoholem, drogami a pornem taky umí rozbalit, ale celkový dojem je trošku mdlý. Nakonec si tu párty ani nebudu moc pamatovat, protože mi v hlavě zůstane masáž cestou blaženosti, skoky na čtyřkolkách, www.oddejtesamisebe.com a Tatianino vyprstění Terry za lístky na Rihannu. To bylo slušné, ale já jsem chtěl pořádnou jízdu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Scéna ATV skoku a svatební obřad byly natočeny na farmě Kualoa na Oahu. ATV scéna byla natočena ve stejném údolí jako Jurský park (1993) a Jurský svět (2015). (ČSFD)
  • Ve filmu se objeví scéna se striptýzem poté, co si obě hrdinky v podání Anny Kendrick a Aubrey Plazy vezmou tabletu extázi. Zatímco Plaza neměla se striptýzem problém, Anna Kendrick si přizvala zástup. Zadek v uvedené scéně tedy patří úplně jiné ženě. (Duoscop)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama