Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trenér týmu Texaské univerzity Darrel Royale vzpomíná jako starý pán v rozhovoru pro mladičkou reportérku na hvězdu jeho Longhorns Freddieho Steinmarka. Kamera jej zachycuje v jeho klukovských začátcích v Denveru, z něhož se svou rychlou a tvrdou hrou amerického fotbalu propracoval až do univerzitního mančaftu v Austinu v roce 1967. Jeho velkou zásluhou šel tým od vítězství k vítězství. Byl důležitým hráčem, který Texaské univerzitě pomohl ve finále 1969 porazit Arkansas. A to v době, kdy už jeho tělo bojovalo s nepřítelem daleko nebezpečnějším - rakovinou. Ta mu byla záhy po zápase diagnostikována a lékaři mu amputovali nohu. Přesto přišel podpořit svůj tým o berlích na další duel. Souboj se zhoubným nepřítelem prohrál 6. 6. 1971 a jeho památku dodnes uctívají hráči Univerzity of Texas při vstupu na stadion, přestože nikdy nebyl součástí All American týmu. Film dokumentuje nejen fyzickou náročnost amerického fotbalu, zdůrazňuje bojového a týmového ducha, ale připomíná i další americké hodnoty - zázemí rodiny a romantickou lásku. (PP66)

(více)

Recenze (39)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, že mnohé stupídne snímky majú toľko hodnotení a takéto majstrovské diela sú tak málo známe. Veľká škoda. Americký futbal nemám rád, nevidel som ani len jeden jediný zápas celý, za to filmov o americkom futbale som videl prekvapivo asi už 20. Toto nie že je najlepší snímok o americkom futbale, ale možno ten úplne najlepší športový a životopisný film celkovo. Úplne úžasný Finn Wittrock, ktorý ma v iných snímkach až tak nezaujal a tiež ako vždy skvelá Robin Tunney. Veľmi smutná snímka a režisérovi by za ňu mali dávať doživotne zlaté tehličky. Je veľmi smutné čo sa stalo hlavnej postave tejto snímky a o to horšie, že je to podľa skutočnej udalosti. Po snímke a jej záverečných titulkách som si dobrú hodinu vyhľadával o Freddiem Steinmarkovi viac informácií. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keby to nebolo podľa skutočného príbehu, tak by si človek pomyslel: "Aha, aký to hrozný patetický gýč!" Ale takto... nevidím dôvod prečo keď je niečo dobré, tak nepochváliť, alebo si neuctiť. Prípadne neuroniť slzičku a nevysmrkať sa do vreckovky. A pravdou je, že ten chalan bol veľmi fajn, keby bolo takých v športe viac, možno by som sa aj ja naučil tie pre mňa mysteriózne pravidlá amerického futbalu. Chudák, veril v Boha, no Boh sa s ním kruto zahral. Dal mu všetko po čom len môže pišťať chlapčenská dušička a potom mu zrazu všetko nemilosrdne vzal... Smutný príbeh, no zároveň aj poučný. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nikdy som neprišiel na chuť tomuto športu. A ani asi nikdy neprídem, ale tento film by kľudne mohol byť natočený o majstrovstvách v guľkách. Má silnú tému, pomerne rýchly spád, v podstate sa človek ani chvíľu nenudí. Pripomína mi trochu Million Dollar Baby. Je to proste doják, ale taký nenútený. Celé je to tak za 4 hviezdy, ale proste pocitovo musím dať 5. Škoda len, že v obsahu filmu je popísané všetko to hlavné a človek, čo si to prečíta, prichádza o prekvapenia, či už dobré alebo zlé. Nechápem, že tento popis k filmu bol vôbec administrátormi schválený. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá sportovní klasika plná patetických proslovů, vypjatých mačů a závěrečnou hrou na city, která se nedá nazvat jinak než brutální. Ale tak nějak se na to koukalo docela dobře. Možná to bylo i díky faktu, že tenhle příběh není smyšlený a dokáže do určité míry dojmout sám o sobě. Herecky jakž takž, záběry ze zápasů dobrý, stopáž příliš dlouhá. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dost dlho to vyzera ako dalsi sportovy film o time, ktory sa z dna vysplha na vrchol. Ale kedze je cely podany z pohladu jednej hlavnej postavy o ktorej sa hned na zaciatku dozvieme, ze kvôli nejakemu problemu to daleko nedotiahol, tak cely cas cakame v com je pes zakopany. No a koncom druhej tretiny to pride. Dojak jak z korejskej melodramy. No a v tych ako kazdy divak vie, sa zakazdym prinajlepsom zomiera. Prave ten osobny pribeh v mojich ociach posunul tento obohraty pribeh o stupienok vyssie. A to napriek tomu, ze hlavny hrdina je taky dobra a spravnak od kosti az ma trochu stval a zo zaciatku ma jeho tragicky vývoj pribehu nerozhodil, ale nakoniec sa nejaka ta slzicka dostavila. Skoda len, ze nemal aspon jednu negativnu vlastnost alebo nemal aspon raz o sebe pochybnosti. Od zaciatku to vyzera ako prili idealisticky pomnik jedneho zboznovaneho cloveka. Na druhej strane je to fakt velmi dobre zrezirovane a aj milionkrat obohrate klise znova funguje, takze z prakticky neznameho filmu sa vyklul velmi povbzudivy a naladu zlepsujuci film. 8/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo podle skutečné události, tak máte pocit, že je to jen neskutečně prvoplánová kalkulace. Což ona je i tak, protože do hlavní role byl nutně obsazen hezounek, Aaron Eckhart hraje dobře, ale místy neskutečně pateticky, ale není v tom sám, ten film ho k tomu nutí. Kdyby se to pojalo trochu méně srdceryvně, asi to bude fungovat lépe. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky životopisných a sportovních příběhů, tentokrát bez barevných hrdinů a se sportovcem, jež nakonec prohrál svůj nejdůležitější zápas mimo hřiště amerického fotbalu. Budiž filmu přičteno k dobru, že neskončil klasickým US happy endem, za což může spíše život sám ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Americký futbal v Európe nemá až takú popularitu, a tak niet divu, že meno Freddie Steinmark a ani jeho príbeh tu v podstate nikto nepozná. Ale o to viac dokáže tento športovo-dramatický film zaujať svojim spádom, ktorý postupne mieri k vrcholu (teda v športovom ponímaní) a následnému pádu (vo všetkých ohľadoch). Naozaj smutné, keď životný osud sa dokáže takto zvrhnúť. A že "karma" existuje? Toto je jasný príklad toho že Nie. Pizzo to zrežíroval nadmieru dobre, aj keď miestami to pôsobí trošku neprirodzene (čo zas nie je nič prekvapujúce pri americkej produkcii), ale inak vydarené, aj slzy sa mi objavili na krajíčku v niektorých momentoch. Finn bol do role Freddieho obsadený výborne - dokonca aj tá reálna podoba tam bola. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film ma stesti, ze namet je podle skutecnych udalosti. Kdyby si ho tvurci vymysleli, tak mame na svete dalsi kycovitou sracku. Coz je do jiste miry i tak, ...prehnane pateticke, "americke", hudebne precitlivele, plne velkych proslovu atd. Nejedna se o vylozene spatny film, ale netusim, co by se muselo stat, abych si tento film jeste pustil. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Freddy byl obyčejný hráč, který měl podle všeho velké srdce. Takových je hodně, ale ne každý z nich má rakovinu. Holt takový je život i když ne vždy je fér. My all amarican se ve všech ohledech povedl. Parádně zahrané a procítěné. Životopisný filmy mám rád a je fajn, že natočili tento ()

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Možná v tom filmu je plno klišé, ale já si prostě nemůže pomoct. Tyhle příběhy ze sportu a z Ameriky (based of true story) , mě vždycky dostanou. ()

preclajsz 

všechny recenze uživatele

Film tak sladkej, že mnoho z nás bude mít cukrovku. Ve výsledku se mi ten film líbil, ale něco tomu chybělo. Každopádně zajímavej příběh a velkej respekt vůči Frediemu, o tom žádná. ()

Azuko 

všechny recenze uživatele

Dostala jsem přesně takový film, jaký jsem chtěla. Ani po skončení se mi nechtělo uvěřit, že už je konec. Skvělé herecké výkony podtrhují neskutečný příběh plný lidskosti. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Film nabitý všemi emocemi. Již jsem viděl mnoho sportovních filmů a hlavně o americkém fotbale, ale tento kousek se opravdu povedl. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Len nedavno som videl sportovu dramu podla skutocnych udalosti z prostredia americkeho futbalu s nazvom American Underdog z roku 2021,ktora ma chytila za srdce,ale My All American ma dostala este viac,velmi silny,krasny,dojemny,ale i smutny pribeh mladeho chalana Freddieho Steinmarka,ktory sa nesmrtelne zapisal do dejin Texasu,plakal som ako maly,urcite tento film odporucam kazdemu,kto ma rad tento zaner,budete milo prekvapeni...:-) ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Když se sice na ulici zeptáte 100 Čechů, jestli znají Freddieho Steinmarka, 114 z nich vám řekne, že nezná. Tomu bych i rozuměl. Čemu ale nerozumím je, proč má takhle kvalitně udělanej film po 5 letech, co je k vidění, jen 492 hodnocení. To je pro mě záhada jako prase. Já se vždycky snažím objevit něco dobrýho, co jsem ještě neviděl. Na CSFD je množství způsobů, jak někde nějak vyškrábnout nějakou zapomenoutou perlu. Přiznám, že jakmile jsem zmerčil spojení životopisný/drama/sportovní a v hlavní roli Aaron Eckhart, neváhal jsem ani vteřinu a začal pátrat. Pokud si film chcete užít na 110%, určitě si dopředu vůbec nic nenačítejte (ani obsah). Nechápu, proč má každej druhej film v obsahu vylíčen téměř celý děj. To je jak dávat si nezabalené dárky. Je to trochu americké (nebo spíše dost americké), ale pro mě jeden z nejlepších filmů o sportu vůbec. Oceňuji množství hodně povedených scén přímo ze hřiště. Fakt si to pusťte. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Sice podle šablony kterou má americká produkce v malíku, ale proto jde opět o skvělý film, který se věnuje nejen bojům na hřišti. Ano, to je story, která za zfilmování stála. ()

wege 

všechny recenze uživatele

V průběhu koukání na Friday Nights Lights jsem byl toho amerického fotbalu plný a musel jsem se podívat. Posledních 30 minut jsem probrečel, strašně moc to na mě zapůsobilo. Pokud to nebylo moc přikrášlené, tak to musel být skvělý člověk. ()

Reklama

Reklama