Reklama

Reklama

Sia - Elastic Heart

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Austrálie, 2015, 5 min

Recenze (26)

Mikuko 

všechny recenze uživatele

I přes všechen povyk, který tenhle klip způsobil, se nemůžu zbavit toho pozitivního dojmu, kterým na mě působí. Jednak mě ta písnička hrozně chytla (jako jedna z mála, které můžu poslouchat tisíckrát a nikdy se neohrají) a jednak kdykoliv si ten klip pustím, musím se dívat i na video. Ten tanec s Maddie a Shiou je totiž úplně skvělý, a za tu dobu, co jsem to několikrát viděla, jsem v něm našla hrozně moc skrytých významů a pohledů, jak se to dá pojmout. Může to znázorňovat souboj, který má každý člověk sám se sebou ve své hlavě, může to být boj otce s dcerou (kdy si oba většinou nerozumí), může to být boj nevinného zvířete s člověkem, nebo všeobecně nezkaženého dítěte se zkaženým dospělým, ať už se na to dívám z jakéhokoliv pohledu, vždy mi to tak nějak dává smysl. V tom je jeden ze světlých bodů takového umění - že si v tom každý najde něco svojeho, k čemu se možná dokáže nejvíc přirovnat. Proto je mi upřímně líto lidí, kteří prostě jen vidí dospělého chlapa s malou holkou, odsoudí to za pedofilii a ještě si ukazují prstem, že Sia je tu ta zkažená. // Skvělých 5*, protože takových klipů se dnes vidí málo. Lidi radši sledují bandu polonahých ženských, než videa se skrytou myšlenkou. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

V té nejčistější podobě zobrazený rozpor jedné osobnosti. Není důležité, že tam Shia díky choreografii nelevituje, nebo snad neničí svým kokainum punch hitem všechny islámské muslimy a snědé nomády. Jde o koncept, a ten je tady interpretován v podobě čirého umění, díky čemuž jde v mých očích dost možná o nejsilnější klip ever. "Soundtrack" taky cajk. ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

Čistě náhou jsem si tuhle písničku pustil.. Asi nejlepší role LaBeoufa! Skvělá písnička, skvělý klip.. šílenství v kleci, touha o osvobození, neschopnost opustit prostor, ve kterém se cítíme bezpečně, omezenost vnímání okolního prostředí u dospělých jedinců.. to jsem myšlenky, které u mě klip evokoval.. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Na tuhle písničku bych asi jen tak samovolně nenarazil, protože rádio si dobrovolně zapínám pouze ve chvílích, kdy už nemůžu poslouchat ani sám sebe, nicméně kolem videoklipu se v posledních dnech strhl mediální rozruch, velká vlna kritiky a pobouřená veřejnost ohrnovala nos nad Shiou v šortkách a malou artistickou tanečnicí Maddie Ziegler, kteří prý ve videoklipu propagují pedofilii a padaly slova jako "nechutné", "odporné", nebo "chce se mi blít". Jasně, Shia DeBlaf je sice prvotřídní pacoš na entou, protože chodit na veřejnosti s papírovým pytlem na hlavě, na kterém je napsáno "Už nejsem slavný", může fakt je on, ale zrovna tohle se mu docela povedlo a moje duše umělce to dokázala ocenit. Ač si rád dělám prdel prakticky ze všeho a máloco je mi svaté, tak zrovna tyhlety arogantní žvásty zdegenerované nemoderní lúzy dovedené ad absurdum považuji za ukázkově debilní. Jistě, písnička je to veskrze teplá a všechny ty pohyby jsou jak vystřižené z dokumentu o závislosti na kokainu, nicméně jeden se po takových výrocích začíná až bát, co přijde příště. Lidi se znechutí nad rozinkou v bábovce, protože bude až moc nápadně připomínat bradavku? Hromadně zažalují Santu za to, že si dává děcka na klín a tře se se svým nádobím o jejich hebké zadky? Odsoudí snad kultovní pohádku Kráska a zvíře jen proto, že bezostyšně glorifikuje introvertní zlatokopku se sklony k zoofilii? Někdy zkrátka nad těmito novodobými Ježíši, vrchovatě překypujícími morálním kreditem armády Dušínů, jen nevěřícně kroutím hlavou. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama