Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam (Gabriel Basso) sa prebudí v chate plnej zvláštnych nápisov na stene, ale trpí stratou pamäti. Postupne si začne spomínať, čo všetko ho priviedlo do situácie, v ktorej sa nachádza. Bol účastníkom letného kempu, v ktorom sa s ďalšími tromi priateľmi staral o viac ako sto detí. Jedného večera, keď už všetky deti spali, si chcel užiť večer so svojou priateľkou, ale vtom sa v blízkosti ich kempu zrútilo lietadlo. Ako zodpovedný vedúci vyrazil na miesto pádu, ale nenašiel nikoho, komu by mohol pomôcť. V lietadle totiž sedel muž, ktorý prenášal brutálny vírus, a tak sa všetci z lietadla nakazili a vyrazili hľadať nové obete. Adam a jeho spolupracovníci teraz musia zachrániť seba aj deti pred smrtiacim vírusom. (Marceloo)

(více)

Recenze (19)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Evil Dead znásilněný potenciálně dobrým sci-fi nápadem, kdy bohužel zůstalo jen u toho potenciálu. Pokud na The Hive něco zaujme, tak docela poctivá maskérské práce, ale jinak je film až smutně nevyužitou příležitostí, která se sice snaží vypadat cool a sexy, ale ve výsledku je spíš směšná. Zvlášť ve chvílích, kdy hlavní hrdina, hraný až překvapivě špatným hercem, promlouvá před počmáranou zdí sám k sobě a dumá, what the fuck is going on. ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

No super, obsahovalo to možno tisíc neskutočne pôsobivých scén, ktoré sa navzájom nádherne pretekali, len aby uplynuli čím skôr. Flashback sem, flashback tam, jeden strih striedal druhý, až z toho vznikol ukážkový nesledovateľný bordel. Jediné, čo si zapamätám je, že hlavní hrdinovia vykašliavali čierny atrament. Ináč som si z toho odniesol veľké guľové (typ hororu, ktorý z duše nenávidím). ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Adam (Gabriel Basso) sa prebudí v chate plnej zvláštnych nápisov na stene, ale trpí stratou pamäti. Postupne si začne spomínať, čo všetko ho priviedlo do situácie, v ktorej sa nachádza. Bol účastníkom letného kempu, v ktorom sa s ďalšími tromi priatelmi staral o viac ako sto detí. Jedného večera, keď už všetky deti spali, si chcel užiť večer so svojou priatelkou, ale v tom sa v blízkosti ich kempu zrútilo lietadlo. Ako zodpovedný vedúci vyrazil na miesto pádu, ale nenašiel tu nikoho, komu by mohol pomôcť. V lietadle totiž sedel muž, ktorý prenášal brutálny vírus, a tak sa všetci z lietadla nakazili a vyrazili hladať nové obete. Adam a jeho spolupracovníci tak musia zachrániť seba aj deti pred smrtiacim vírusom. - Dosť zvláštny horor, s ktorým som ale nemal žiadny problém a celkom ma bavil. Kamera má taký zvláštny filter, ktorý tomu dáva taký iný pohlad, ktorý nedokážem opísať, ale dobre na mňa pôsobil. Postavy boli pre mňa v pohode. Audio sa mi páčilo asi zo všetkého najviac vďaka dobre zvoleným soundtrackom. Boli tu aj také nepopísatelné dunivé zvuky, ktoré v hororoch milujem, a ja som akurát nemohol nájsť slúchadlá, v ktorých znie tento zvuk najlepšie. Gore bolo velmi slabé, ale tá čierna hmota všade naokolo sa mi páčila. Pre mňa je to priemerný horor a trochu nechápem miestnu nechuť k nemu. + herečka z Paranormal Activity: The Marked Ones ()

George Stobbart odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalší z tohtoročných príkladov otrasného teenagerského hororu dnešnej doby. Aj keď to horor ani moc nie je, skôr adolescentná dráma s trochou sci-fi a hnusného CGI, v pateticky vyumelkovanom balíčku. Brrr, až mi bolo trápne, že to pozerám. A že sa takýto mindless-bordel-balast-mix snaží drzo prirovnávať k Evil Dead považujem za urážku pre Evil Dead! Nezvyknem sa s Riccim zhodovať v extrémnych hodnoteniach (či už ide o odpad! alebo 5*), ale toto je jedna z tých „vzácnych“ výnimiek. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Bliká mi v hlavě fest nedá se to snést." Jak si David Yarovesky chtěl hrát na pekelný ohňostroj a jak se mu to vymklo. Takhle přehltit The Hive stroboskopickými efekty (vhodných možná na Silvestra), tak to chce jinšího machra. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Námět samotného filmu se na první pohled nezdál být vůbec špatným. Mnozí v něm vidí inspiraci Evil Dead či Cabin Fever a já s nimi musím souhlasit. Bohužel i s tím, že kdyby se toho ujal někdo jiný než David Yarovesky, možná to mohlo dopadnout i mnohem lépe. V jeho rukách totiž z toho vznikl dost chaotický guláš s trochou zajímavých ingrediencí, který vám však ve finále zanechá dost velkou pachuť na vašich chuťových pohárcích. Fantasii se meze nekladou, ale tady se nechal jeho tvůrce unést až moc a absolutně nedokázal své myšlenky ukočírovat a překombinoval, co mohl. Velkých ovací se však díky svému chaotickému zpracování a poněkud nudnému začátku nikdy nedočkal. Zhruba od poloviny filmu se dočkáme mírného zlepšení (a to nejen děje ale i atmosféry), však do té doby film připomíná spíše jakési teenagerské drama s romantickým podtextem, trapným pokusem o humor a ne zrovna moc zajímavými postavami. Po pádu letadla se konečně dočkají i fandové scifi hororu. Jenomže vzhledem k menšímu rozpočtu se zde nedočkáme žádných oslnivých triků ani pořádného gore. Divák je tak odkázán především na všechny ty záblesky vzpomínek, které do sebe postupně zapadnou a ukáží, co se vlastně odehrálo jak v minulosti, tak i přítomnosti.    The Hive si dle mého nezaslouží pohrdání, ale ani to není nic tak úžasného, abych musel tento film někomu doporučovat. Pár světlých okamžiků by se tu našlo. Masky nakažených nejsou špatné, některé triky taky ne, ale v některých pasážích to opravdu dost nudilo. No a co se hereckých výkonů týče, tak to taky nebyla žádná velká sláva. V mých očích jde o slabší podprůměr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rozhodně sympatický a pozitivní je pokus na klasické a již tradiční virózní (a nebojme se říci rovnou zombie virózní) téma naroubovat možná ne čistě originální ale rozhodně zajímavou zápletku (už ne tak pointu - je tam jedna část, která mi prostě logicky nesedí). Což se může zdát velmi dobré, i v případě, že razantní složkou celého filmu je v podstatě paranormální romance. Negativem pak je, že se divák stejně nezbaví toho divného pocitu viděného a všedního. Tento podivný mix viruszombie-cabinfever-twilight-sci-fi-horroru se ale poměrně povedl (palec nahoru maskérům za ty oči). Jen i mě přijde divné, že se mi to líbilo více jako romantické drama než jako horror. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po čtyřiceti minutách jsem měl sto chutí to vypnout, smazat a vyhodit i s košem. Koukat se na dorostence a dorostenky blbnoucí s dětma na táboře fakt nemusim. No ale pak to začalo být docela zajímavé. Prostřihy do jiného místa a času začaly dávat smysl a vyústily v docela dobrý nápad, postavy přestaly být na pěst a o pozornost si hlasitě říkala i práce maskérů. Najde se i pár celkem hutných scének, které mají nejblíže k posedlým hororům a to mě baví. Jen je škoda, že se tu vedle kameramana zbláznili i střihač s osvětlovačem, což mi lezlo docela na nervy. Ale jinak celkem koukatelný průměr. 50% ()

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

Je iba úplne minimum filmov ktoré nedopozerám do konca a aj pri tých sa vždy zdržím hodnotenia. The Hive je výnimka, pretože toto sa skutočne nedalo. Takto zmätený a nekonzistentný horor som už dlho nevidel. Nápad ktorý jemne variuje Evil Dead (remake) by nebol na zahodenie, rovnako ako slušné masky, dokonca má The Hive aj niekoľko potenciálne slušných scén. Prečo potom ten odpad?! Jednoducho preto lebo celý film totálne zabíja dementný strih a výstavba deja, kde sa neustále absolútne nezmyselne strieda aktuálne dianie s nič nehovoriaci flashbackmi takmer každú druhú sekundu a takto to pokračuje po celý film. Každá scéna je narušená zbytočných prestrihom a tak sa tu nedá budovať žiadna atmosféra, strach, užiť si jednu jedinú scén a nakoniec je celý The Hive vyslovene trápenie dopozerať, lebo nedokáže ani na chvíľu udržať pozornosť. Nie, ďakujem, skutočne ma nezaujíma čo sa tam po prvej hodine ďalej dialo. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

TheDon odpad!

všechny recenze uživatele

Varovaní ministerstva teenagerů, vdechování dehtu způsobuje halucinogení vize, flashbacky, nekontrolovatelné zvracení černých sraček a nedovolené propojování mozků.(google brainview). Testováno na ruské pacientce č.14 Vasilise Vaginovské. P.s: Steve Aoki, raději dělej hudbu a do filmů se nepleť ani jako producent. Děkuji. Procentuelně není co hodnotit. P.p.s: Trailer na pět hvězd a film brutální žumpa s ještě horším kástem, než jakej si dokážete představit. Hlavní hrdina s downovým syndromem a hrdinka umaštěná fetka. PECKA ! Jdu si dát dva lexauriny a snad usnu.Raději tři. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jaký je to béčko, to mělo povedenej námět. Souhlas, že začátek byl trošku guláš, ale všechno to mělo svůj důvod. Stačilo jenom vydržet, mě docela zaujal ten nádech tajemna všude kolem. Postupně ty vzpomínky a nápovědy začaly dávat smysl, všechno se rozklíčovalo a nebyl z toho vůbec špatnej film. Určitě ne čistej horor, ale pořád lepší to takhle naaranžovat do sci-fi thrilleru než po stopadesátý dělat filmy o zombících, kde nikdo nezná původ vzniku nebo kde se to masakruje bez nějakýho hlubšího příběhu. Tenhle virus měl původ, měl důvod, měl svý pravidla. Točej se mnohem větší sračky, co zasloužej odpad. ()

Forsberg11 odpad!

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že asi od 50-tej minúty som sa na to nemohol pozerať a tak som to pozeral len v pozadí pri surfovaní po nete. Chcel som vedieť aspoň ako to skončí. Doteraz som sa to nedozvedel.... 10 %!! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabučké. Odpad to síce priamo nebol, na to to malo aspoň akú takú snahu, myšlienku aj previazanosť scén, ale nič svetoborné. A mikrocameo Elya Baskina tiež potešilo. ()

Magika82 odpad!

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem mnoho, a přesto jsem byla zklamaná. Dějová linie prostě neexistuje. Dialogy psali scénáristé patrně až u druhé láhve whisky. Maskéři byli přivoláni k natáčení zřejmě také až na poslední chvíli. Režisérská židle patrně byla také prázdná. Jinak si takové diletantské zpracování snímku, který měl jistý potenciál, zkrátka neumím vysvětlit. Oproti tomu snímku, se zříceným letadlem a přenosem viru, by pak snímek s Dustinem Hoffmanem Pandemie, musel dostat všech pět hvězd a ještě podtržených. Ne. Prostě takový to typ a styl natčení hororových snímků hodnotím Nedostatečnou a odhazuji do Odpadu. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Dvakrát som sa snažil snímok vstrebať, ale nejde to... vlastne som aj rád, lebo snímok je prudšie jedovatý ako arzén. ()

Martin29 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo jako co.Hlavní hrdina má dle jeho slov 220 přátel na fb a 225 na instagramu a může se dostat do mysli 7miliard lidí ( i těch mrtvých nejspíše). Je sám v jakési chatě popsané nápisy s jednou mrtvolou a jednou ženskou,kterou miluje. Z venku chaty čekají další nakažení a zmůžou se jen na blbé kecání. Jedna velká nuda.Pochválit se zde dá snad jen hudba,ale kvůli hudbě jsem se na to nedíval. ()

Reklama

Reklama