Reklama

Reklama

Šílení kanibalové

  • USA The Bad Batch
Trailer

VOD (1)

Vyhnaná do pusté země plné vyděděnců, hledá své místo někde mezi drogami napuštěnou pouštní komunitou a enklávou kanibalů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (114)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Bad Batch“ je snímek, na který se podívejte, pokud chcete vidět něco netradičního, intenzivního, se silnými postavami a drsným průběhem, který na vás dovede dopadnout hodně těžce. Sem tam film trochu vyměkne, ale stejně máte pocit, že je to něco pořádně drsného. Ale pokud se chcete podívat na hororový snímek, sáhněte raději po něčem jiném. Tohle je drsné, živočišné, ale ne hororové. ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

A takto to dopadne, keď niekto popapá príliš veľa psychotropných látok. Nie, nenarážam na žiadnu z postáv (hoci aj medzi nimi sa našli kadejaké indivíduá). Ana Lily Amirpour musí mať zrejme bezhraničnú fantáziu, no zaujímalo by ma, či na tento film došla s čistou hlavou (tipujem, že nie). Žasnem nad tým, aké chujoviny už dokážu niektorí natočiť. Nič proti moderným žánrom, ale toto proste nie! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Úvodními scénami mě spadla čelist hodně nízko. Kanibalismus ve filmu? Chov lidí na maso? Špatná sorta s touhle tématikou hlavu rozhodně nedělá. Vždy jsem tušil že Jason Momoa skrývá obrovský potenciál pro podobné role a mé tušení se mě vyplnilo. Jima Carreyho jsem poznal jen podle mimiky a schválně se nechte lidi překvapit zda-li vůbec ve filmu promluví. Neznámá režisérka každopádně dokonale upoutala mou pozornost a klidně bych jí svěřil další díl Mad Maxe. 65% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden šialený film, nie že nie... o to viac, ako ide proti diváckemu a vlastne akémukoľvek očakávaniu... Problematický je v tom hlavne nesmierne brutálny úvod, ktorý odradí väčšinu „štandardnejších“ divákov a naopak navnadí tú špecifickú sortu, ktorá takéto beštiálne kúsky vyhľadáva – len preto, aby ich v druhej polovici absolútne zradil. BAD BATCH (distribučný názov odmietam) vlastne ale ani nie je pre divákov – je skôr pre autorku a takých, čo zaujímajú originálne vízie a / alebo umelecké vyjadrenie seba či svojho pohľadu na svet... lebo napriek začiatočnej šokujúcej surovosti ide skôr o metaforický obraz než žánrovku a poctivé spracovanie akejsi postapokalyptickej tematiky či atmosférickej mäsiarčiny. Hlavnou témou totiž nie je dystopia alebo nejaký alternatívny svet vyvrheľov, z ktorých sa stali namakaní kanibali alebo psychedelickí feťáci, a dokonca to nie je ani vegetariánska agitka, ako som si dosť dlho myslel, ale otázka telesnosti poňatá extrémne vyhroteným ženským pohľadom. Podobne ako spriaznené diela RAW či REVENGE je to v podstate o dospievaní a vyrovnávaní sa so svojou fyzičnosťou a s tým súvisiace osamostatňovanie, prekonávanie prekážok a hľadanie blízkeho, zabalené v pláštiku brutálneho thrilleru. BAD BATCH klame telom – tak ako mladé dievčatá, keď vystavujú na obdiv povrch, krásu svojich tiel a prehnanú starostlivosť o ne alebo naopak ostentatívny nezáujem o ich „údržbu“ až za hranice sebapoškodzovania – a skrývajú tým citlivé vnútro. Metaforika objektivizácie ženského tela ako "mäsa" a ponor do vnútra aj skrze psychedelické zážitky tu napokon ťažko preváži brilantne šokujúcu víziu akéhosi originálneho filmového sveta šialených vydedencov v rozhorúčenej pustatine. Hudobné a obrazové aranžmá je skvostné a bizarnému hereckému ansámblu to ide jedna radosť, ale niekedy by to skutočne mohlo trochu zrýchliť a niekedy to naozaj dosť drsne zaškrípe. Hlavne keď si dominujúci Jason Momoa hoci úsporne, ale predsa len "vyleje srdce" a vyrozpráva svoj príbeh. Mne však tento „púštny postapo-kanibalský krvák“ príde ako celok ďaleko uspokojivejší než podobne zavádzajúci, ale menej presvedčivý autorkin debut, budiaci podobne falošné zdania a prezentovaný ako „iránsky upírsky western“. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolelo. Takýto neskutočný potenciál z úvodu, “zavraždiť” tak extrémne nudným jadrom, a ešte viac nevýrazným záverom, to chce fakt dávku “talentu”. Pritom námet v pohode znesiteľný, hlavná hrdinka silno silne “jedlá”, soundtrack peckový, atmosféra sa zas “nesie” v skutku nesmierne podivnom duchu, čo rozhodne nie je bežnou záležitosťou, preto fakt nechápem, ako môže jeden film s toľkými kladmi, nakoniec vzbudiť dojem iba absolútne priemerného počinu .. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Většina natáčení probíhala v Bombay Beach v Kalifornii. Bombay Beach je technicky stále částí Nilandu v Kalifornii a mnoho místních bylo do filmu obsazeno jako komparz. (Caszidy)
  • Většina komparzu a neherců pochází ze Slab City, tzn. stejné kalifornské komunity, kterou navštívil hlavní hrdina snímku Útěk do divočiny (2007) Chris McCandless (Emile Hirsch). Většina „Slabberů“ nepotřebovala žádný make-up ani další úpravy. (Caszidy)
  • Zatímco se obecně předpokládalo, že amputace končetin Arlen (Suki Waterhouse) byly dosaženy digitálně, většina všech záběrů je ve skutečnosti make-up efekt. K vytvoření požadovaných záběrů bylo zapotřebí spousty předběžného plánování a storyboardingu. (Caszidy)

Související novinky

Jim Carrey kanibalem

Jim Carrey kanibalem

20.03.2015

Jméno Ana Lily Amirpour vám asi nic neříká, už brzy by se to ale mohlo změnit. Mladá režisérka, která loni debutovala upírským hororem Sama nocí tmou, patří mezi nejsledovanější nové tváře. A její… (více)

Reklama

Reklama