Reklama

Reklama

Šílení kanibalové

  • USA The Bad Batch
Trailer

VOD (1)

Vyhnaná do pusté země plné vyděděnců, hledá své místo někde mezi drogami napuštěnou pouštní komunitou a enklávou kanibalů. (Netflix)

Recenze (114)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická šílenost, která začíná brutálně z vostra, aby pak upadla do absolutní apatie. Ze začátku tady totiž na Vás vytasí hlavní hrdinku, kterou někdo unesl. Nevíte nic. Té následně uříznou nohu, ruku a nějací zdejší pobudové z tamního slumu ji upečou a sní. To doslova zíráte a říkáte si, co přijde dál. Dál ale nepřijde nic. Nuda a vopruz. Vrcholem všeho je monolog Keanu Reevese, který mluví asi čtvrt hodiny v kuse o absolutním hovně. Fascinující. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prvých 10 – 15 minút The Bad Batch je poriadne drsných. Len pre tvrdé nátury. Bezbranné, mladé dievča uprostred nehostinnej, madmaxovskej pustatiny, únos, ruka, noha, kanibalizmus. Uff. Naturalistické, desivé, obludné. Nepríjemne nakrútené. Tešil som sa. No a potom prišiel „zvyšok“ – hodina a pol, ktorá bola na nevydržanie. Jason Momoa budil rešpekt a ústredná hrdinka bola OK, ale zvyšok? Halucinujúci Giovanni Ribisi, nesympatický Keanu Reeves, Jima Carreyho s Diegom Lunom som ani nespoznal, zvláštny príbeh nepríbeh, také nejaké čo ja viem hádam vari azda i nijaké finále, WTF scény, neznesiteľne dlhé pasáže podmaľované pesničkou... Výprava i kamera sú kvalitné, ale na mnohých miestach som mal nepríjemný pocit, že mi režisér chce niečo strašne moc povedať. Baba tri minúty kráča púšťou a hrá do toho pesnička. Čo to malo znamenať? Prečo je to tu? Na pochopenie niečoho takého som asi príliš hlúpy, sorry. Mätúce je aj nedostatočné vysvetlenie sveta, v ktorom sa príbeh odohráva. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Všechny předpoklady pro super exploatační úlet -- výrazná "dieantwoordí" stylizace, šílený casting, vyvrženecká pouštní krajina -- bohužel dusí absence pořádnýho děje a zabržděný spád. Má to šanci stát se kultovkou jako napimpená drsná uhrančivá alternativa (vybavím si SPRING BREAKERS), mě ale zdaleka nenaplnilo. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ach jo...skoro rok jsem se na to těšila a co jsem viděla? No to Vám hned popíšu co jsem viděla táákže - Film má obrovskou výhodu, že mu budete rozumět i kdyby jste si ho stáhli v japonštině. Během prvních 45 minut padne asi stejnej počet slov a ani v tom zbytku se moc nemluví. A ani se moc neděje. Ono se tam vlastně teda celou dobu moc nemluví a moc neděje. Kdo čekal nějakou tu brutalitu (jako já) může čekat dál. Na začátku se objeví pár náznaků jako, že by to šlo, kdyby se chtělo, ale pak si Ana Lily řekla "mrdám to" a po zbytek filmu neukáže nic. Čekali jste nějakou brutální rvačku která se přímo nabízela, když tam je tolik namakanejch kanibalů v čele s nabouchaným Jasonem? Tak kyš kyš. Banda namakanců dostane prostor pět minut na začátku a pak už ve filmu vůbec nebudou až na Jasona a ten ve filmu předvede jeden konflikt s bubákem, kterej je všechno jen ne akční. Chcete spoiler? Dám Vám ho , tady je spoiler - Sejme ho zezadu tím, že po něm hodí nůž a pak sekáček. No a víc nepředvede. Jebe na to. Budování jeho vztahu s hlavní hrdinkou (která mi nevím proč strašně připomíná Sygauras jelikož je fakt krásná) je taky pecka. Kdyby pohled uměl šukat tak tam mrdaj nonstop. Jenže pohled šukat neumí a tak na sebe jen čuměj a nedaj si ani hudlana. Ani spolu moc nemluví. Vlastně je asi nejvíc baví vedle sebe stát a hrát hru kdo uhne očima první. Další borci ve filmu - Kýnu se na roli připravoval žraním mekáčů po večerech a zapíjel je teplým sádlem a Carrey je tak extrémně houmlesáckej, že jsem čekala kdy se tam objeví ten kokot Bejrů se svou selfie tyčí a zeptá se ho klasicky co si o tom myslí. Nechci říct, že je to promrhanej potenciál. Je to totiž spíše promrdanej potenciál a šíleně dokurvenej film, co mohl být super. Takhle je super leda nádherná prdelka Syg... hlavní hrdinky v krásnejch kraťáskách a namakanej Jason. Zbytek je zábavnej asi jako fronta v Kauflandu, napínavej jak závod vozíčkářů na 10 km a krvavej jak veganskej salát. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak sofistikované a chytré, jak si to o sobě myslí. Ale je to celkem fajn a je zábava to sledovat. Představa podobně dystopické komunity kdesi v americké pustině je vlastně poměrně atraktivní a romantická. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo bola Arlen (Suki Waterhouse) označená za nevhodnú pre spoločnosť, sa snaží prežiť v púšti. Teda až do chvíle, keď ju chytia bezcitní kanibali a pochutia si na jej telesných častiach. Ich mučenie prežije s ťažkými ujmami na zdraví, ale podarí sa jej ujsť. Dostane sa na miesto zvané Comfort, kde vládne aspoň relatívny pokoj a kde nájde všetko, čo pre život potrebuje. Ani tu však nie je chránená od podivných a zákerných entít, pre ktoré je mladé dievča zdanlivo bezbrannou obeťou. - Nie je to vôbec zlé, ale keď sa na to spätne pozerám, potenciál tu siahal až do nekonečných výšin. A to či už sa týka kvalitných hercov, drsných exteriérov alebo perfektného technického spracovania. Prečo to teda nefunguje a hodnotenie je tam, kde je? Podla mňa je to spôsobené neschopnosťou režisérky dostatočne obsahovo naplniť jej diela, pretože už u jej režijného debutu bolo zrejmé, že si s hororovým žánrom prakticky nevie rady a ani poriadne nevie, ako s podobným typom filmov narábať. V niektorých momentoch sa snaží ísť smerom brutálneho Exploitation a v iných sa zase snaží o akési psychologické presahy. Vo výsledku to ale nefunguje ani tak, ani onak. + herečka z Pride and Prejudice and Zombies + herec z Wolves a Debug + herec z Knock Knock a The Neon Demon + herečka z Pernicious a Restoration ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Dialogově hodně úsporná artová dystopie, která je vizuálně i hudebně přesně střižená pro publikum, co žere VICE a ujíždí na úchylárnách z Dazed and Confused. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Málem jsem umřel nudou. Takhle brutálně se mi to už dlouho nepovedlo. Jim Carrey je tu k nepoznání a málo, kvůli němu fakt nekoukat (aspoň se ale po delší době objevil ve filmu. Vlastně alespoň nějaké satisfakce mohou dosáhnout jen milovníci absolutně strnulého tempa vyprávění, které sice nakonec chce přinést nějaké vyšší poselství, ale i Momoa si myslí, že fanatičtí fanoušci Suki Waterhouse na tom budou zdaleka nejlépe. Budiž, ale jinak tuhle dvouhodinovou kanibalskou podivnost nemohu doporučit vůbec nikomu. 🐾 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolelo. Takýto neskutočný potenciál z úvodu, “zavraždiť” tak extrémne nudným jadrom, a ešte viac nevýrazným záverom, to chce fakt dávku “talentu”. Pritom námet v pohode znesiteľný, hlavná hrdinka silno silne “jedlá”, soundtrack peckový, atmosféra sa zas “nesie” v skutku nesmierne podivnom duchu, čo rozhodne nie je bežnou záležitosťou, preto fakt nechápem, ako môže jeden film s toľkými kladmi, nakoniec vzbudiť dojem iba absolútne priemerného počinu .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nevim kdo nálepkuje žánry ke zdejším profilovkám, ale "romantický" mě fakt pobavilo - tady má někdo hodně zvrácenej smysl pro humor :)! Příjemná artovka, která smrdí po new-age australských post-apo flácích a je říznutá něčím jako "4. sezóna The Leftovers" (po potopě?), natočená v alternativní dimenzi roku 2020. Tápal jsem i se bavil zároveň. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Úvodními scénami mě spadla čelist hodně nízko. Kanibalismus ve filmu? Chov lidí na maso? Špatná sorta s touhle tématikou hlavu rozhodně nedělá. Vždy jsem tušil že Jason Momoa skrývá obrovský potenciál pro podobné role a mé tušení se mě vyplnilo. Jima Carreyho jsem poznal jen podle mimiky a schválně se nechte lidi překvapit zda-li vůbec ve filmu promluví. Neznámá režisérka každopádně dokonale upoutala mou pozornost a klidně bych jí svěřil další díl Mad Maxe. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neříkejte, že jste hladoví, pokud máte domácího mazlíčka. Pomalé a místy hypnotické a magické postapo, kde kanibalové sice mají svoji roli, ale ne tu hlavní. Tak trochu kdo s koho hned několikrát a to, co se stane, se má stát, aby se mohlo jet dál. Mladá žena Arlen je vyhnána do pouště a hned zkraje přijde o ruku a nohu. No, jeden by to snad raději zabalil, ona však ne. Brzy ovšem pozná, jak chuť pomsty je hořká. Postavy hodně často dumají a jen tak bloumají, dost se přemisťují v rámci pouště tam a zpátky a na nijak divokou akci dojde jen párkrát. Pěkná kamera, výborná hudba - mj. Darkside, White Lies, Antwoord, Culture Club... Český název je hodně zavádějící. Rozhodně ne pro každého, ba řekl bych, že si to naplno užije jen okrajová divácká menšina. Jedna z nejkrásnějších scén se odehraje v poušti před hvězdným nebem... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Nevyužitý potenciál, který to mělo už vlastně pohřbí během několika minut. Je to dost zvláštní a chování Arlen je na palici. Může být ráda, že uteče od kanibalů, pak jednoho od nich zabije a vzápětí se s jedním spřáhne. Jediné co mě docela zaujalo je hudba, která se dost odlišuje od jiných filmů a moc se mi líbilo to pojízdné rádio. :D ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Amatérsky Mad Max. Ako do toho dostali tie všetky hviezdy, preboha? Klasická preštylizovaná artová nuda s prázdnym dejom, ktorá stojí na absurdnom úvodnom pílení končatín (jediná silná scéna) a potom už nasledujú len dlhé statické zábery, pomätené pózy hercov a chaotické konanie postáv. Veľmi podobné rovnako samoúčelnému francúzskemu Raw. ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Tak blbější film jsem na Halloween asi vidět nemohl. Nesmyslná pozerská honírna úplně bez scénáře. proč v tom hrají Reeves a Carrey ? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto je za dlhú dobu asi najzvláštnejší film čo som videl. Je jasné, čo tým chcel autor povedať, téma snímku je tu ako na tanieri, no to podanie divákovi ma až tak neoslovilo. Forma bola fajn, to hej, no príbeh samotný mohol byť predsa len trocha zaujímavejší, pričom by som pár zbytočne dlhých záberov zostrihal. Hneď by bolo menej nudy a divák by sa tak mohol lepšie vnoriť do post apo atmosféry, ktorá tu nebola vôbec zlá, miestami ma dokonca až nepríjemne zamrazilo. Tiež by som pridal na celkovej špine a brutálnosti krvavých scén (v tomto smere navnadil iba úvod, potom už nič). Celkovo však nie som výraznejšie sklamaný, lepší priemer. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na tak prostej děj měl tenhle nesourodej mix žánrů příliš přepálenou stopáž. The Bad Batch nenabízí nic novýho a ani mikroštěky Keanu Reeves(e) a Jim(a) Carrey(ho) to rozhodně nezachrání. Tenhle film šlape na výbornou jen po hudební stránce. Jinak je to bída. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šuki Waterhouse jako sličná a zmrzačená "průvodkyně" texaskou pouští v dystopické budoucnosti plné podivných a ztracených existencí, oddělených od zbytku společnosti, s nimiž diváka po dvě hodiny seznamuje. A v podstatě film ani o ničem jiném nevypráví. Film vznikl v nezávislé produkci, byl natočen ani ne za měsíc a podle toho taky vypadá. Akce veškerá žádná, nechybí artový závan, rozvláčné a pomalé tempo vyprávění, protkané dlouhými (snovými) scénami, v nichž se toho moc nenamluví, to není moc pro dynamické publikum. Celé se to až moc stylem vyprávění drží při zemi, přičemž je až s podivem, že si film mohl dovolit výskyt hned několika zvučných hereckých jmen, která byla ještě nedávno diváckými taháky. Pravda, Jim Carrey a Keanu Reeves toho moc nenahrají, prvního jmenovaného skoro nepoznáte, hraje hluchoněmého poustevníka, co se hrabe věčně v odpadcích, druhý ztvárnil jakéhosi Guru Járu, žijícího si oproti ostatním nad poměry. A to s nimi ještě ve filmu účinkuje Giovanni Ribisi, který dostal jen prostor pro jakési delirium, nebo co to vlastně předváděl. Z těch slavných jmen největší prostor dostal svalovec Jason Momoa, který hledá svoji malou holčičku, kterou mu odvedla hlavní hvězda filmu Šuki Waterhouse. Režisérka divně koncipovaných filmů Ana Lily Amirpour si zvláště oblíbila její kraťasy se smajlíkem, kterým věnovala největší péči. Ze statistického hlediska by bylo zajímavé, kolik záběrů za dvě hodiny padlo na Šukin zadek.Určitě by to bylo dvojciferné číslo. I když je její zadek výstavní, přece jen to je na dvě hodiny málo. Kanibalismus záhy ustoupí do pozadí, vyskytuje se jen asi ve dvou scénách. A řídký děj se poměrně monotonně točí v kruhu. Rozpočet asi nejvíce zatížilo zmrzačení hlavní hrdinky, na pravé straně těla přišla v úvodu o svoje končetiny. V české pohádce "Honza málem králem" se to vyřešilo tak, že se Kostelkovi ruka přivázala k tělu, aby to vypadalo, že ji nemá. Šuki ale takřka po dvě hodiny nesleze ze scény, tudíž její pahýly vidíme v plné kráse, zcela přirozeně vyvedené, což je největší Hruškova vychytávka filmu. Film není úplně prost uměleckých ambicí, ostatně režisérka si na nich vždy zakládá, nicméně slabý scénář neutáhne dvě hodiny, aniž by se nevtírala nuda. 5/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Keenu Reeves (ako Pablo Escobar ?) s kecami o hovnách a rajčinách obklopený nabúchanými babami je vrcholným zážitkom tejto snímky. Počítam, že Amirpour sa brutálne zapotila pri písaní scenára... ()

Související novinky

Jim Carrey kanibalem

Jim Carrey kanibalem

20.03.2015

Jméno Ana Lily Amirpour vám asi nic neříká, už brzy by se to ale mohlo změnit. Mladá režisérka, která loni debutovala upírským hororem Sama nocí tmou, patří mezi nejsledovanější nové tváře. A její… (více)

Reklama

Reklama