Reklama

Reklama

Americká odysea

(seriál)
  • USA American Odyssey (více)
USA, 2015, 9 h 27 min (Minutáž: 42–53 min)

Hudba:

John Debney

Hrají:

Anna Friel, Peter Facinelli, Jake Robinson, Omar Ghazaoui, Nate Mooney, Daniella Pineda, Jim True-Frost, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Elena Kampouris (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Odelle Ballardová pracuje jako překladatelka v americkém úderném oddílu operujícím v Alžírsku, který zabije na území Mali vůdce Al-Kájdy. Na počítači najde tajnou informaci o tom, že jedna z velkých amerických korporací finančně podporuje islámské teroristy. Oddíl je následně přepaden a Odelle jako jediná přežije... (TV Prima)

Recenze (8)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

První série: Postavy jsou trošku předvídavé, protože ač klaďáci tápou, divák vždy ví, že všichni ostatní jsou nepřátelé. Líbilo se mi však, že američané bijou do svých řad. Nejde jim o záchranu světa, ale o ovládnutí skrz všemocné korporace. Zatímco americká linka je tak trošku ufňukaná, africká linka udržuje drama díky barvitým figurám. Také je znát zkušené herecké obsazení. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Po American Crime další příjemné americké překvapení. Řemeslně a především herecky sice nejde o žádnou závratnou podívanou, ale v americké komerční televizi nevídaný konspirační příběh zpracovaný uvěřitelně a vyprávěný třemi docela rozdílnými postavami se snadno postará o zábavu až do lehce anti-klimatického, ale v rámci očekávání uspokojujícího finále. Nutno dodat, že ač nejsem jejich příznivcem v opravdovém životě, v umění mě konspirační pohádky baví prakticky bez výjimky, takže možná Odysee trochu nadržuju. Těžko by mi nicméně někdo vyvrátil, že pasáže ze středního východu jsou vynikající i přes silnou současnou konkurenci. ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Omrzelo po s01e03, nedosledovane. // Zatial pilot a ten celkom nalakal. Normalne podobne filmy a serialy nemusim, ale rada prubnem, ake tempo si udrzia. (Kto by si chcel pokazit prekvapko, serial je o tom, ze Friel ako jedina z jednotky prezije snahu (nielen) svojich nadriadenych umlcat nepohodlnych svedkov v ktorejsi arabskej krajine, a tym este zdaleka nema vyhrane. A kusky skladacky s fatalnymi dosledkami na svoje dalsie zivoty maju aj jeden politicky aktivista a jeden korporatny pravnik.) ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Ďalšie veľké sklamanie. A pritom pilot nevyzeral až tak zle. SPOILERS! US soldier black ops týmu ženského popičia, u ktorého sa predpokladá aspoň mierne nadpriemerná inteligencia, potom, ako boli všetci členovia jej jednotky zabití dronom na príkaz jej nadriadených, má možnosť zavolať mobilom, a podať tak niekomu správu o tom že prežila. Tak namiesto svojej rodiny zavolá svojmu skorumpovanému šéfovi. OK, prvý krát to ešte beriem. Druhý krát to isté, nezavolá nikomu! zo svojej rodiny ale šéfovi a povie mu, aby informoval jej rodinu o tom, že žije. Potom vidí v TV svoj pohreb, na ňom svoju rodinu ako plačú a tak zdvihne telefón (tentokrát pevnú linku) a zavolá: Hádajte komu? Správne!!! Svojmu skorumpovanému šéfovi preci! Čo tak zavolať niekomu zo svojej rodiny ty pizda sprostá?! Potom je tu rádoby "occupy wall street leader" ktorý nevie narátať do päť. Hacker taký nažhavený odhaľovať zločiny, že keď konečne jeden odhalí, tak ho pre istotu dobrovoľne, bez akéhokoľvek nátlaku, vymaže! A je toho omnoho viac! Neuveriteľná znôžka blbostí a neuveriteľne ZLE napísané postavy... Hej, a aby som nezabudol, nazdiš Mister Echo, odkedy ťa zabil čierny dym v Lost tak som ťa nevidel. Aspoň čosi... ()

kjama 

všechny recenze uživatele

Určitě zamrzí, že NBC prozatím zrušila možnost pokračování série. Příběh by si jistě zasloužil dovyprávět. Řekla bych, že je tu po seriálu Homeland další dobrý seriál, který se nebojí ubrat patriotismu a přidat na terorismu ve vlastních řadách. Chválím výkon A. Friel, T. Williams a C. Trinneer se pro změnu ukázali jako slizcí záporáci... ()

Galerie (344)

Reklama

Reklama