Reklama

Reklama

Americká odysea

(seriál)
  • USA American Odyssey (více)
USA, 2015, 9 h 27 min (Minutáž: 42–53 min)

Hudba:

John Debney

Hrají:

Anna Friel, Peter Facinelli, Jake Robinson, Omar Ghazaoui, Nate Mooney, Daniella Pineda, Jim True-Frost, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Elena Kampouris (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Odelle Ballardová pracuje jako překladatelka v americkém úderném oddílu operujícím v Alžírsku, který zabije na území Mali vůdce Al-Kájdy. Na počítači najde tajnou informaci o tom, že jedna z velkých amerických korporací finančně podporuje islámské teroristy. Oddíl je následně přepaden a Odelle jako jediná přežije... (TV Prima)

Recenze (8)

Tommassi3

všechny recenze uživatele

Jednomu se jistě vybaví podobně hloupoučký hrdinský Eastwoodův canc, totiž Americký sniper, jemuž však tahle navzdory šikovné narativní konstrukci slaboučká seriálová konspirace co do řemesla nesahá ani po ne úplně dokonale vyleštěné kanady.. Výborné Ann Friel začíná být jednomu pomalu až líto.. Těžko předem po pilotu odhadovat další vývoj, nicméně tuším palce dolů.. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Omrzelo po s01e03, nedosledovane. // Zatial pilot a ten celkom nalakal. Normalne podobne filmy a serialy nemusim, ale rada prubnem, ake tempo si udrzia. (Kto by si chcel pokazit prekvapko, serial je o tom, ze Friel ako jedina z jednotky prezije snahu (nielen) svojich nadriadenych umlcat nepohodlnych svedkov v ktorejsi arabskej krajine, a tym este zdaleka nema vyhrane. A kusky skladacky s fatalnymi dosledkami na svoje dalsie zivoty maju aj jeden politicky aktivista a jeden korporatny pravnik.) ()

erased 

všechny recenze uživatele

Po American Crime další příjemné americké překvapení. Řemeslně a především herecky sice nejde o žádnou závratnou podívanou, ale v americké komerční televizi nevídaný konspirační příběh zpracovaný uvěřitelně a vyprávěný třemi docela rozdílnými postavami se snadno postará o zábavu až do lehce anti-klimatického, ale v rámci očekávání uspokojujícího finále. Nutno dodat, že ač nejsem jejich příznivcem v opravdovém životě, v umění mě konspirační pohádky baví prakticky bez výjimky, takže možná Odysee trochu nadržuju. Těžko by mi nicméně někdo vyvrátil, že pasáže ze středního východu jsou vynikající i přes silnou současnou konkurenci. ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Doby, kdy tisk byl onou pověstnou další velmocí jsou asi ty tam a časy, kdy nestranní novináři sundali i prezidenta USA nejspíše taky. Přesto mám pocit, že mnozí, kteří mají zdroje, mají informace, nitky souvislostí, se nějak snaží dál. A když nemohou to, co jejich otcové, možná to aspoň dají scénáristům. Už někdo tu zmínil "Ve jménu vlasti" (pokud sledujete i agenturní zpravodajství, nyní se teprve hovoří o tom, co v seriálu Ve jménu vlasti již bylo dokonce ukázáno např. v souvislostech s Pakistánem) a je toho více, ale nepochybně scénáristi pracují s velmi zajímavými informacemi, které zdaleka nebudou "jen vycucané z palce". I když mnohé je ve filmech a seriálech zabývajících se touto skutečně ožehavou tématikou, tématikou o tom, jak asi bordel světa funguje a kdo a kde jsou ti "loutkáři", kterým i my, tak málo informovaní, vděčíme za tolik zla, bolesti a utrpení, za všechen ten sajrajt, nejspíše směřující k nějakému dalšímu velkému průšvihu globálních rozměrů, za chaos, bídu, konflikty, co do Evropy ženou statisíce uprchlíků, i takových, co taky mnoho neví, ale jsou ochotni to zlo šířit dál a vraždit "bezvěrce", co ani za nic nemohou, to vše asi je tím účelem, světícím prostředky. Asi tak nějak, jak náš "velký gauner, filozof a ekonom" již před mnoha lety pravil - "O peníze jde až v první řadě." Zájmy mocných skupin jsou nad životy, nad mírem, jedinec pro ně neznamná nic, ignorují i výrok jiného "velikána", Jozky Stalina - "Smrt jedince je katastrofa, smrt milionů, statistika." - tedy ani životy tisíců, nebo statisíců, pro ně neznamají nic. Můžete si myslet, že jsem starý blázen, ale Rusáci, které nijak rád nemám, opravdu nebudou tím největším zlem, jak už nás zas všeobecná informační masáž přesvědčuje. Taky obyčejní Američané nejsou žádní lidé s rohy a kopyty, jako ostatně většina lidí na planětě. Ale hrstky opravdových sráčů ta pomyslná kopyta a rohy mají a těch je v USA více, než kde jinde ... Serál se jeví zastaven, možná žádná další řada nebude, místy bych mu lecos vytknul, ale přesto, za téma i odvahu to zkusit nějak zpracovat, dám plný počet. 5* P.S.: Aby si někdo nemyslel, že hodnotím před večerem - tak mne to zaujalo, že jsem nečekal na Primu a dabované díly, ale dokoukal až do konce originál s titulky. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

První série: Postavy jsou trošku předvídavé, protože ač klaďáci tápou, divák vždy ví, že všichni ostatní jsou nepřátelé. Líbilo se mi však, že američané bijou do svých řad. Nejde jim o záchranu světa, ale o ovládnutí skrz všemocné korporace. Zatímco americká linka je tak trošku ufňukaná, africká linka udržuje drama díky barvitým figurám. Také je znát zkušené herecké obsazení. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Ďalšie veľké sklamanie. A pritom pilot nevyzeral až tak zle. SPOILERS! US soldier black ops týmu ženského popičia, u ktorého sa predpokladá aspoň mierne nadpriemerná inteligencia, potom, ako boli všetci členovia jej jednotky zabití dronom na príkaz jej nadriadených, má možnosť zavolať mobilom, a podať tak niekomu správu o tom že prežila. Tak namiesto svojej rodiny zavolá svojmu skorumpovanému šéfovi. OK, prvý krát to ešte beriem. Druhý krát to isté, nezavolá nikomu! zo svojej rodiny ale šéfovi a povie mu, aby informoval jej rodinu o tom, že žije. Potom vidí v TV svoj pohreb, na ňom svoju rodinu ako plačú a tak zdvihne telefón (tentokrát pevnú linku) a zavolá: Hádajte komu? Správne!!! Svojmu skorumpovanému šéfovi preci! Čo tak zavolať niekomu zo svojej rodiny ty pizda sprostá?! Potom je tu rádoby "occupy wall street leader" ktorý nevie narátať do päť. Hacker taký nažhavený odhaľovať zločiny, že keď konečne jeden odhalí, tak ho pre istotu dobrovoľne, bez akéhokoľvek nátlaku, vymaže! A je toho omnoho viac! Neuveriteľná znôžka blbostí a neuveriteľne ZLE napísané postavy... Hej, a aby som nezabudol, nazdiš Mister Echo, odkedy ťa zabil čierny dym v Lost tak som ťa nevidel. Aspoň čosi... ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů s konspiračním námětem. Odelle Ballardová je členkou americké armády a během jedné přísně tajné akce se dostane k dokumentům, které v žádném případě neměla vidět. To zaplatí životem ostatní příslušníci její jednotky a ona jediná přežije a začíná se její odysea. Celý seriál mě připadal dost přitažený za vlasy, ostatně hned na začátku zabijí všechny vojáky amerického komanda a zrovna klíčová svědkyně přežije. A takových náhod je zde více, advokát, který se neustále plete do případu a mladý politický aktivista, který se dostává k utajovaným informacím, těm je neustále vyhrožováno, ale i když jiné lidi odstřelí bez řečí, tak zrovna tihle dva mají výjimku. Seriál má 2 dějové linky, jedna se odehrává v Africe, kde sledujeme pouť Odelle Ballardová, která vlastně utíká přede všemi, a druhou v USA, kde se několik lidí snaží dopátrat pravdy. Lepší byla určitě ta africká dějová linie, ta americká mě moc nebavila. Seriál tak na jedno shlédnutí, žádný zázrak, ()

kjama 

všechny recenze uživatele

Určitě zamrzí, že NBC prozatím zrušila možnost pokračování série. Příběh by si jistě zasloužil dovyprávět. Řekla bych, že je tu po seriálu Homeland další dobrý seriál, který se nebojí ubrat patriotismu a přidat na terorismu ve vlastních řadách. Chválím výkon A. Friel, T. Williams a C. Trinneer se pro změnu ukázali jako slizcí záporáci... ()

Reklama

Reklama