Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 1

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Recenze (720)

brasek 

všechny recenze uživatele

Snímok videný v inom čase, s čiastočne iným príbehom premiestnený na Ukrajinu. Film nepôsobí amatérsky, ale miestami je to bezhlavé... strácal som sa v samotnom príbehu. Ten má istú gradáciu, ale vôbec nie je pútavý, atmosféra a napätie sú nesúrodé a nemajú silu udržať diváka pred obrazovkou. ()

Mozenrat 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že ve filmu není tolik nechutností a řezničiny kolik byste očekávali když jde o film o kanibalovi. Bohužel tam ale není ani žádná strašidelná atmosféra, a tak se film snaží vyděsit pouze lekačkami. Musím říct, že to už je spíš nepříjemné sledovat roztřesený obraz kamery která přejíždí sem a tam a vy jen čekáte kdy za hlasitého zvuku něco vyrazí proti ní. Dočkáte se klasických prvků žánru rádoby-dokumentárních hororů: hrátky se záznamem kamer, světlem, komentáře vyděšených lidí za kamerou. Ničím nevybočuje ani nepřekvapí. Na to, že jde o czech-made to ale mohlo dopadnout mnohem hůře. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Nebyl to vyloženě průser, kdybych neměl možnost porovnat se Záhadou Blair witch, možná bych i jednu hvězdu navíc přidal. Schéma filmu je typické pro found footage žánr, tvůrci se jím řídí s poctivostí fanatických fanoušků výše zmíněného filmu, jen marylandské hvozdy nahradili ukrajinskými a čarodějnici kanibalem. Chtělo to více odvahy odpoutat se od svého vzoru a téma zpracovat více po svém, originálněji, více budovat atmosféru, leckdy jen pouhý náznak něčeho nebezpečného působí strašidelněji než armády duchů. Prostředí působí depresivně a tajemně, téma kanibalismu a postavy slavného Čikatila je slibné, to vše ale bohužel tvůrci nedokázali skloubit ve věrohodně působící snímek. ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Eště tři dny potom, když mi při noční jízdě autem něco zapraskalo na zadní sedačce, jsem se málem podělal. Měl jsem intenzivní pocit, že za mnou něco sedí a mrazilo mě i na prdeli. Když takhle funguje film s bubákama, tak to asi funguje dobře. Za mě ok. ()

Maraboy odpad!

všechny recenze uživatele

Zábavnější by bylo koukat na amatérské záběry výtěru prdele než-li tohle. Víc ktomuhle "filmu" nemám. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Trojice mladých merických filmařů příjíždí na Ukrajinu, aby zde natočili dokument o novodobých kanibalech, kteří zde údajně ještě v nedávné době působili... Možná si Petr Jákl a jeho film zaslouží vyšší hodnocení, než jaké mu uděluji, ale mne to prostě přišlo od začátku do konce umělé, neupřímné a neustále jsem cítil jakousi vypočítavost. Nedůvěryhodnost a kalkul jsem vnímal i v určitých momentech a záběrech kamery. Samotná ruční kamera v blairwitchovském stylu je OK, ale proč při každé vyhrocené situaci dochází k vypnutí světla, uhnutí kamery ze záběru, nebo jejímu rozostření? Ani výkony herců bych zrovna nepřechvaloval. Z prostoru, který se jim nabízel, mohli vytěžit víc. Přestože mne toto dílo neoslovilo, Petru Jáklovy dál fandím. Myslím, že v něm zeje veliký potenciál a že se od něj dočkáme něčeho hodně dobrého. 35%. ()

BroDan270 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme bolo najdesivejšie prostredie, v ktorom sa natáčalo. Lesy podobné tým z filmy Záhada Blair Witch, a stará polorozpadnutá chajda, v ktorej naozaj žil daný masový vrah. Kvôli tomu obdivujem štáb a hlavne hercov, ktorí tam film natáčali, a hlavne obdivujem teda Alinu Golovlyovu, že to tam vydržala, veď sa aj rozplakala pri točení sexuálnej scény a to isté pochytilo aj druhého herca. Ale presuňme sa k samotnému filmu. Film opäť neponúkol nič originálne, aktéri vyvolali duchá, ktorí sa na nich potom trošku vyblbol. Trošku ma štvala postava Jenny, ktorá ani za boha nechcela veriť chudinke Inne a až do poslednej chvíle sa správala arogantne a tvárila sa ako neomylný majster sveta. Podľa môjho názoru, či už veriac alebo neveriac na duchov, by bol každý v podobnej situácii posratý až za ušami a urobil čokoľvek čo od nich chudinka Inna chcela, aj keby to nepomohlo. Ľakačky boli predvídateľné (ak sa kamera pol minúty točí po tmavej izbe či po tmavom lese, určite sa niečo ukáže). Herecké výkony neboli zle, nevšimol som si žiaden problém, scenár bol adekvátny celkovému deju. Asi najsympatickejšia postava mi bola Katarina, možno aj preto, že bola taká pekná (darmo, Slovanka sa nezaprie). Ak to mám zhrnúť, film nebol zlý, dal sa pozrieť. Nevravím, že som z neho bol posratý až za ušami, alebo občas som sa slušne bál. Ešte raz obdivujem hercov, že natáčali v samotnom dome masového vraha a vydržali to tam, vraj to tam nebolo nič príjemné. Filmu dávam 3* za zasadenie do udalostí kanibalizmu v sovietskom zväze, za peknú herečku (áno, aj to ma vie udržať pri filme, som jednoduchý divák), a za celkové spracovanie, čo sa týka nápadov a hereckých výkonov. ()

DenisR odpad!

všechny recenze uživatele

Ghoul...tak jsem právě četl na jedné stránce, že se tento film, podle nějakého člověka, dostal do TOP 10 - Nejlepších hororů. S tímhle kriplem, kterej to napsal bych se nejraději sešel osobně a doslova bych mu řekl, jaká tohle byla naprostá sr*čka a ztráta času. Found footage...naprosto nesmyslnej způsob natáčení nebo co to je vlastně za kravinu. Skupinka lidí si jde a celou dobu to jeden člověk natáčí s low-budget kamerou a ještě se u toho třese jak naprostej idiot s klepavkou a z filmu si odnesete maximálně to, že v budoucnosti se už na žádný debilní Found footage film nikdy nepodíváte. Myslím, že „ODPAD“ dokonale vystihuje snímek Ghoul. ()

Buywhat 

všechny recenze uživatele

Tento film spĺňa snáď všetky klišé prvky ktoré by mal horor mať. Hlúpe postavy (tvrdohlavý drsňák ktorý výhradne robí len to čo mu všetci zakazujú, skeptickú blondýnku ktorá sa ku koncu zmení na uškriekané dievčatko alebo postava ktorá zomrie ako prvá a jej meno si vôbec nezapamätáte), dlhé chvíle ticha ktoré končia jump scarom a nešťastný otvorený koniec po ktorom si poviete “wtf?”. Ale aby som tomuto filmu len nekrivdil, ponúka mrazivú atmosféru (možno je to tým že sa to odohráva v zime), krvavé scény sú celkom slušné a na found footage film pomerne stabilnú kameru. R.I.P mačka :( ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Koniec to trochu... ehm.. stiahol pod čiernu zem, škoda. Inak v rámci svojho vlastného piesočku dobré. Isteže - vyvstáva viac otázok, ako prichádza odpovedí. Samozrejme, ani tento film nie je výnimkou v nelogickom správaní postáv. Ale má to niečo do seba, možno som len dlho nevidel žiadny found footage horor. Takže na malé výhrady k (podľa mňa) nehodiacemu sa záverečnému vyvrcholeniu, okej, pekne odvedená práca. ()

Modular 

všechny recenze uživatele

Co takhle vytvořit horror na styl záhady z Blair? To zní přímo famózně! Problém je v tom, že tady jaksi naší našinci zapomněli na fakt, že Blair Witch se stalo skvělým horrorem kvůli uvěřitelnosti a pomalé děsivé atmosféře, a ne kvůli nadpřirozenu, které prostě nedává smysl. Celý příběh je postavený na hlavu a ke konci jsem se prostě už jen držel za hlavu a odříkával horrorové klišé. A to je hrozná škoda. Film totiž ze začátku vypadal zajímavě, ale když tam narvali nadpřirozeno, to tajemno a děsivo z toho prostě vymizelo, což mě hrozně mrzelo. Doporučil bych to velmi zarputilým fanouškům found footage horroru, ale jinak moc ne. Slováci dost zklamali, nebudu lhát. ()

Lendak 

všechny recenze uživatele

To, že Ghoul je úplne zameniteľný film nikoho neprekvapilo. Reálne jediné čo je na tom zaujímavé a netradičné je, že tento výblitok je z nášho milovaného Česka. Spojenie reality a fikcie je celkom zaujímavý námet, ale celé to podkopáva hrozný scenár s ešte horšími dialógmi a atmosféra, ktorá mala dobrý potenciál ale furt to museli dojebať nejakými random ľakačkami ktoré tú atmosféru poslali do vyližprdele, len aby sa nepovedalo. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Co to k.rva bylo? Čikatelo, kanibalsmus...velmi silný námět. Ale.. Náš milý Peťa chtěl natočit hororový atmosférický found footage a přitom....postavy se chovají opravdu nelogicky...hele tajuplná půda, tak tam polezem, ha je tma a něco jsem zaslech - musím jít ven!, dvojice "hrdinů" se zběsile se vrací k čerstvě vykopané jámě a nikdo se nepozastaví nad tím, kam zmizeli ostatní. Tak předvítelné až hanba. Hanba!!! ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco dobre spravená jednohubka, ktorá spočiatku pôsobí ako zlý vtip. Ku koncu naberie atmosféru a aj napriek prvoplánovému námetu vytrieska z neho maximum aby vytvorila vystupňované napätie. Po žánrovom tvorcovi prvý film ktorý sa podaril! ()

M_crha 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem měl pocit, že jsem to někde už viděl. Od příchodu do chaty bylo jasné jak to dopadne tedy velmi předvidatelné.Herci hrají přirozeně až na některé reakce, které jsou poplatné hororvému žánru. Film není špatně udělán,ale pocitově nic nového nepřináší je to horor, kterých za posledních pět let vzniklo na tucet. Pokud bych ten film viděl před pěti lety bude hodnocení jiné. Dnešníma očima je to jedna až dvě, ale nakonec jedna protože pocit z toho , že jsem všechno co ve filmu je už viděl ve mě dost silně přetrvává doteď. ()

fila_B 

všechny recenze uživatele

Žádná bomba to tedy neni je to "standardni" béčkový horor, kterých tu jsou stovky. Skupina lidí na samotě kde je něco zabijí. Muže se to odehrávat kdekolikv, kdykoliv. Ten film nepřináší nic co by někde už nebylo. ()

weca 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená žánrovka, konec byl sice slabší, ale byl jsem vesměs spokojenej. Nicméně označení "temný thriller" mě vážně pobavilo. Každopádně Jákl mi je svoji tvorbou čím dál tím sympatičtější. Ghoul je sice prostě další z řady hororů s poměrně standartní zápletkou, ale ten prdelákov někde na Ukrajině má něco do sebe co se atmosféry týče, takže to bylo příjemný zpestření. Na českou tvorbu rozhodně nadprůměr, originálních nápadů je tam sice jako šavránu, ale řemeslně je Ghoul zvládnutej velice dobře. Co mi poměrně dost vadilo, tak to byly až nezdravě hlasitý zvuky u lekaček, působilo to prvoplánově a hodně lacině, ale to je nešvar všech dnešních paranormálních hovadin, i když dost dobře nechápu proč. I tak ale slušná jednohubka. ()

petrce 

všechny recenze uživatele

Naturalisticky horror, ktery je fakt moc zajimave natocen ve stylu Zahady Blairwitch. Lekave sceny a temne prostredi zapadakova na Ukrajine jsou tim nejlepsim na tomto filmu. ()

Reklama

Reklama